VisitNordjylland
Aalborg Karneval

Aalborg Karneval

Nordeuropas største karneval findes i Nordjylland. Kom med når sambarytmerne fylder Aalborgs gader og det endnu engang er tid til årets fest.

Temaet for Aalborg Karneval 2020

Karnevallet, som sidst i maj sætter byen på den anden ende med musiske optog, farvestrålende kostumer og glade bysbørn og turister, gør sammen Aalborg Karneval til en helt fantastisk oplevelse.

Aalborg Karneval er Nordeuropas største karneval med ca. 60.000 deltagere og ca. 100.000 tilskuere, der hele karnevalsugen igennem er i højt festhumør. Folk ankommer fra nær og fjern for at være med, og overalt er der liv. Hvert år vælges desuden et tema - som i 2020 er 'Når jeg bliver stor..' og Karnevalskongen krones.

Aalborg Karneval
Aalborg Karneval Festivalplads

Aalborg Karneval er årets fest

Hele ugen igennem er der events, som står i karnevallets tegn, først den Internationale parade, hvor gæster fra hele verdenen kommer i storslåede kostumer og fylder Aalborgs gader. De internationale karnevalsgrupper går parade gennem byen for senere at dyste om at blive årets karnevalsgruppe. Dagen efter afholdes der Børnekarneval, hvor børn kommer udklædt og kan deltage i et væld af aktiviteter såsom konkurrencer og børneparaden. 

Aalborg broen mod Nørresundby
Aalborg
Aalborg Toldbod Plads springvand
Aalborg

Dernæst følger Karnevalsløbet, hvor alle kan deltage i stafetløbet på Aalborgs havnefront. Der er både et børne- og et voksenløb, hvor folk i udklædning spæner af sted, mens tilskuerne kan nyde musik og opstillede salgsboder, inden vinderne kåres.

Det hele kulminerer i Stjerneparaden om lørdagen, hvor alle kan være med helt gratis. 60.000 mennesker iført udklædning starter fra tre forskellige steder i byen, inden de mødes i hjertet af Aalborg til et brag af en fest. Denne fantastiske mulighed for at komme helt tæt på karnevalsstemningen, må du ikke gå glip af. Efter paraden fortsætter festen i Kildeparken med masser af musik events - her koster det dog at komme ind.

Overnat til Karneval 

Som noget helt nyt har Aalborg Karneval lanceret Camp Karneval, som gør det muligt at overnatte til sambarytmerne. På Camp Karneval bor du i gåafstand til karnevallet og du får mulighed for at fuldende karnevalsoplevelsen.