Øer og fjorde i Nordjylland | VisitNordjylland
Mildt vand og maritim stemning

Øerne og fjordene i Nordjylland

Mildt vand og maritim stemning

Øer og fjorde i Nordjylland

Oplev Nordjylland skønne ferieøer samt Limfjordens og Mariager Fjords milde vand, lokale smagsoplevelser og maritime stemning. Besøg dejlige Læsø - Nordjyllands solskinsø midt i Kattegat eller hop på cyklen og tag en tur rundt på Mors og oplev moleret og den dejlige natur.

Er du til Limfjordens rolige vand, børnevenlige strande lige op af hyggelige lystbådehavne, nyde storbyhyggen ved den nye havnefront ud til fjorden i Nordjyllands hovedstad Aalborg eller vil du hellere besøge Mariager Fjord, Danmarks længste fjord, der smukt skærer sig ind i Nordjylland. 

Læs meget mere om de nordjyske øer og fjorde herunder.

Læsø

Nordjyllands solskinsø - Læsø - byder på ro, stemning og enestående natur. Dertil er Læsø jo kendt for sine unikke tangtage, saltsyderi og lokale smagsoplevelser, bl.a. jomfruhummer.

Mors

Limfjordens perle - Mors byder på skøn natur, moler langs kysten og et hav af skaldyr og smagsoplevelser.

Limfjorden

Limfjorden er Nordjyllands nordligste fjord, og strækker sig fra Thy på Vestkysten til Hals på Østkysten. Midt i fjorden ligger øerne Mors og Livø. 

Mariager Fjord

Mariager Fjord - Danmarks længste og smukkeste fjord - omgivet af hyggelige fjordbyer, natur, skov og minder fra vikingetiden.

Løgstør

Oplev hyggelig, maritim feriestemning i "Muslingebyen Løgstør" - nyd musik i særklasse til Kanaljazz og Løgstør Open Air eller spis jer mætte i lækre muslinger til muslingehøstfest og muslingefestival.

Thisted

Thys hovedstad Thisted byder på rigt handelsliv, små krinkelkroge og strejf af fordums tider med smukke gamle bygninger.

Aalborg

Oplev Aalborg - Nordjyllands hovedstad - en levende og hyggelig storby

Hals

Den hyggelige fiskerby Hals ved Limfjordens østlige udmunding ud i Aalborg Bugt langs Kattegat. Oplev markedet hver onsdag om sommeren og nogle af Danmarks mest børnevenlige strande.

Vikinger i Nordjylland

Nordjylland er fuld af spor fra vikingetiden. Her er masser af vikingemarkeder og seværdigheder som f.eks. Fyrkat, Aggersborg, Sebbersund og Lindholm Høje.

Sejloplevelser

Nordjylland er rigt udstyret med havne - både ud til Vesterhavet, men også Limfjorden, Mariagerfjord og østkysten fra Skagen mod syd er aktive områder for ferie- og fritidssejlads.

Fødevarefestivaler

Nordjylland vrimler med masser af helt fantastiske fødevarefestivaler, som har de lækre nordjyske fødevarer i centrum. Se årets nordjyske smagedage her.

Lokale smagsoplevelser

Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokale dyrkede og producerede fødevarer og drikkevarer i Nordjylland. Nordjylland er fuld af lækre råvarer, rå natur og unikke madoplevelser.

Book oplevelser

Et stort udvalg af oplevelsespakker for enhver smag i Nordjylland.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.