Øer og fjorde i Nordjylland | VisitNordjylland
Oplev de nordjyske fjordbyer og hyggelige ferieøer i Nordjylland

Maritime oplevelser

Oplev de nordjyske fjordbyer og hyggelige ferieøer i Nordjylland

Øer og fjorde i Nordjylland

Er du vild med maritim stemning og alt godt fra fjorden? Limfjorden byder på hyggelige fjordbyer med hver deres specialiteter og attraktioner. Besøg Limfjordsmuseet i Løgstør eller tag på østerssafari med Skaldyrscentret i Nykøbing Mors. Midt i Nordjylland ligger Aalborg, der byder på arkitektur og historie i smuk harmoni langs havnefront og er rig på kulturoplevelser året rundt. Langs Mariager Fjord ligger der hyggelige lystbådehavne og en smuk vandrerute ved Bramslev Bakker. I Mariager kan du bl.a. besøge klosterkirken og Mariager Saltcenter.

De nordjyske øer er en dejlig mulighed for at udforske Nordjylland. Besøg dejlige Læsø - Nordjyllands solskinsø midt i Kattegat eller hop på cyklen og tag en tur rundt på Mors i Limfjorden, hvor du kan opleve smukke molersformationer og dejlig natur.

Se mere herunder:

Limfjorden

Limfjorden er Nordjyllands nordligste fjord, og strækker sig fra Thy på Vestkysten til Hals på Østkysten. Midt i fjorden ligger øerne Mors og Livø. 

Mariager Fjord

Mariager Fjord - Danmarks smukkeste fjord - omgivet af hyggelige fjordbyer, natur, skov og minder fra vikingetiden.

Løgstør

Oplev hyggelig, maritim feriestemning i "Muslingebyen Løgstør" - nyd musik i særklasse til Kanaljazz og Løgstør Open Air eller spis jer mætte i lækre muslinger til muslingehøstfest og muslingefestival.

Thisted

Thys hovedstad Thisted byder på rigt handelsliv, små krinkelkroge og strejf af fordums tider med smukke gamle bygninger.

Aalborg

Oplev Aalborg - Nordjyllands hovedstad - en levende og hyggelig storby

Nykøbing Mors

Nykøbing Mors ved Limfjorden er specielt kendt for østers og skaldyr, og dertil er byen vært for Danmarks årlige Kulturmøde.

Attraktioner ved Limfjorden og Mariager Fjord

Martime oplevelser, historiske vikingesites og lærerige oplevelser er i højsædet, når det kommer til de mest populære attraktioner ved Limfjorden og Mariager Fjord.

Sejlture og maritime oplevelser

Nordjylland er rigt udstyret med havne - både ud til Vesterhavet, men også Limfjorden, Mariagerfjord og østkysten fra Skagen mod syd er aktive områder for ferie- og fritidssejlads.

Byoplevelser i Nordjylland

Nordjylland er fuld af hyggelige havnebyer og købstæder. Hvis det hellere skal være storbyoplevelsen, så er Aalborg Nordjyllands hovedstad og byder på masser af puls - hele året rundt.

Lokale smagsoplevelser

Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokale dyrkede og producerede fødevarer og drikkevarer i Nordjylland. Nordjylland er fuld af lækre råvarer, rå natur og unikke madoplevelser.

Ø-ferie i Nordjylland

Oplev Nordjyllands hyggelige ferieøer - solskinsøen Læsø, Limfjordens perle Mors eller de hyggelige småøer Livø ved Løgstør og Egholm ved Aalborg.

Læsø

Nordjyllands solskinsø - Læsø - byder på ro, stemning og enestående natur. Dertil er Læsø jo kendt for sine unikke tangtage, saltsyderi og lokale smagsoplevelser, bl.a. jomfruhummer.

Mors - Limfjordens perle

Limfjordens perle - Mors byder på skøn natur, moler langs fjordbredden og et hav af skaldyr og smagsoplevelser.

Book oplevelser

Et stort udvalg af oplevelsespakker for enhver smag i Nordjylland.

Adventskonkurrencen - vind fantastiske præmier

Fra mandag den 26. november og frem til den 23. december kan du hver dag deltage i årets store adventskonkurrence, hvor du kan vinde fantastiske præmier for over 42.000 kr. Deltag her!

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.