Nyt kursus for iværksættere skal styrke turismen i Nordjylland | VisitNordjylland

Nyt kursus for iværksættere skal styrke turismen i Nordjylland

Væksthus Nordjylland, Infolink kurser, Aalborg Samarbejdet, Aalborg Handelsskole og VisitNordjylland har indgået et samarbejde og udviklet et målrettet kursusforløb til nystartede eller kommende iværksættere med fokus på oplevelsesindustrien.

”Kurset har hjulpet mig til at gøre tingene rigtigt første gang.” Sådan lyder det fra Lone Hagedorn, der er indehaver af kunsthåndværkbutikken NORDcraft i Aalborg. Hun har fulgt iværksætterkurser hos Infolink og har fået styrket sine kompetencer inden for salg, markedsføring, økonomiske forhold med mere.

Et nyt, stærkt iværksætterforløb inden for turisme og oplevelsesøkonomi starter d. 5. februar i Aalborg. Forløbet er målrettet dem, der går med et ønske om at være selvstændig inden for turismebranchen og dermed være med til at styrke turismen i Nordjylland og få endnu flere besøgende til danskernes foretrukne feriedestination i Danmark.

Forløbet strækker sig over otte gange og henvender sig til alle, der enten lige har startet egen virksomhed eller drømmer om at gøre det. Det kan være ildsjæle med flair for lokale gourmetoplevelser, skæve museumsideer, skønne håndværk eller noget helt fjerde.

Det overordnede fokus er kulturforståelse, værtsskab og salg til turister. I løbet af de otte kursusgange vil iværksætterne blive klogere på juridiske forhold, økonomi, forsikring og meget mere. Engagerede eksperter inden for de forskellige områder vil undervise og rådgive kursisterne til at kickstarte deres ambitioner som iværksættere.

De kommende oplevelses‐iværksættere vil desuden have muligheden for at skabe sig et stærkt netværk blandt deres medkursister. Dette kan både være en fordel i en opstartsfase, men også i et eventuelt fremtidigt samarbejde.

”Målet med kursusforløbet er - udover at hjælpe iværksættere i gang - også at styrke turisme‐ og oplevelsesindustrien i det nordjyske.” Det fortæller Karina Beck, projektleder hos VisitNordjylland, en af initiativtagerne til forløbet: ”Turismen er en vigtig kilde til øget vækst i vores region, og det vil vi naturligvis gerne fremme bedst muligt. Derfor har vi sammensat et forløb, der kan give initiativrige nordjyder et energiboost til at tage springet til at blive selvstændige,” siger hun.

Opstart

Prisen på kursusforløbet er 950,‐ kr. inklusiv forplejning for otte gange.

Kurset starter tirsdag den 5. februar kl. 18.00 ‐ 22.00 og fortsætter de efterfølgende tirsdage.

Yderligere information
Jette Rasmussen
Infolink Kurser
Tlf. 70 200 903
Turismens økonomiske betydning

Turismens økonomiske betydning i Nordjylland

Denne rapport beskriver den økonomiske betydning af turismen i Region Nordjylland, herunder specifikt i regionens 11 kommuner. Rapporten bygger på VisitDenmarks turismesatellitregnskab.

Del denne side