MTB-projekter i Nordjylland | VisitNordjylland
MTB turisme

MTB-projekter i Nordjylland

Interessen for aktive ferieoplevelser er i rivende udvikling, og derfor handler det mere end nogensinde før om at skabe opmærksomhed på de nordjyske mountainbike-destinationer.  

Mountainbike (MTB) turismen er en af de outdoor-turismer, der har udviklingspotentiale på tværs af stort set alle målgrupper. Den almindelige familie får en alternativ form for sightseeing, hvor naturen suser forbi under rullende hjul.  Fyrer på mandetur kan konkurrere og udfordre hinanden på de afmærkede spor i et terræn, der er skabt til mandehørm og action. Den organiserede sportsudøver kan konkurrere til stævner i discipliner fra ”downhill” til ”cross-country”. De lokale ildsjæle kan engagere sig i at forbedre sporet med det resultat, at de selv får en bedre køreoplevelse. Og det er blot eksempler på indgangsvinkler på MTB-produktet.

I Nordjylland har vi særligt to destinationer, Rebild og Slettestrand som gennem mange år har arbejdet med udviklingen af MTB, men også i Skagen har man vist interesse for MTB-turismen. VisitNordjylland har med støtte fra EU's regionalfond udarbejdet følgende rapporter om MTB-turismen i Nordjylland.

Projektoversigt: 

MTB-center Nordjylland: En forretningsmodel for en MTB-destination i Nordjylland

International markedsundersøgelse om interessen af mountainbike ophold i Nordjylland

Strategi- og handlingsplan for MTB i Skagen

Del denne side

Mountainbiking i Nordjylland

Se alle MTB-sporene i Nordjylland, men få også inspiration til din næste aktive ferie med både MTB og andre aktiviteter.