Tvillingerne og Julemanden TV jul

Tvillingerne og Julemanden

Foto: Visitnordjylland

Vidste du, at TV2's julekalender Tvillingerne og Julemanden, der er efterfølgeren til julekalenderen Ludvig og Julemanden, er optaget i Nordjylland?

Den højtelskede julekalender Tvillingerne og Julemanden blev sendt på TV2 tilbage i 2013, og igen vender den populære julemand Nicolas, spillet af den danske komiker Lars Hjortshøj, tilbage til Nordjylland. I denne julekalender får julemanden hjælp af tvillingerne, Peter og Signe, i kampen mod den onde Dr. Schwartz, der er spillet af Nicolaj Kopernikus. Derudover er Camilla Bendixen endnu engang på rollelisten som julemandens kone.

Besøg stederne i Nordjylland du kender fra serien

I Tvillingerne og Julemanden udspiller en stor del af handlingen sig i Nordjylland - både helt mod nord i Hirtshals og Lønstrup, omkring Aalborg samt længere mod syd i Rebild.

Aalborg og omegn

Julekalenderen er blevet optaget i Aalborg, hvor steder som Aalborg Zoo og Aalborg Kloster er at spotte i optagelserne. Men det er ikke kun lokationer i Aalborg, der sneg sig med i optagelserne. Mange af rekvisitterne der blev brugt, blev nemlig lånt fra Jens Bangs Stenhus i Aalborg centrum og efter aftale kan man komme op på loftet, og se apotekersamlingen.

Hirtshals

Hirtshals Fyr spillede en stor rolle i julekalenderen og nogle af rekvisitter fra julekalenderen, der blev brugt under optagelserne ved Hirtshals Fyr, kan ses i  Rebildcenteret .

Rebild

I julekalenderen kan man også se Thingbæk kalkminer, hvor centrale episoder af julekalenderens historie foregik i de underjordiske kalkminer.

Lønstrup

Nogle af scenerne i julekalenderen blev optaget ved Lønstrup, hos Skallerup Seaside Resort. Dermed blev julekalenderen ligesom sin forløberoptaget med udgangspunkt i historiske og attraktive steder i Nordjylland.

Ludvig og Julemanden

Foto: Visitnordjylland

Kendte TV serier optaget i Nordjylland

Foto: VNJ