VisitNordjylland
Ludvig og Julemanden julekalender tv

Ludvig og Julemanden

Vidste du, at TV 2's julekalender Ludvig og Julemanden blev optaget på Børglum Kloster i Nordjylland? Ludvig og Julemanden er forløberen til Tvillingerne og Julemanden, en anden julekalender fra TV2 - som også er optaget i Nordjylland. Den kan du læse mere om her.

Den højtelskede julekalender Ludvig og Julemanden blev sendt på TV2 og TV2 play i 2018, og på listen over skuespillere står blandt andre Andreas Bo, Camilla Bendix, Anne Sofie Espersen, Alexandre Willaume og Julie Zangenberg. I rollen som Ludvig ses Thomas Norgreen, mens komikeren Lars Hjorthøj spiller selveste julemanden.

Det er ikke altid så nemt at være julemand, fordi der jo er nogen, der ikke tror på, man findes. Derudover er der mange, der fejlagtigt tror, at julemanden kun arbejder én dag om året, siger Lars Hjortshøj.

Familiejulekalenderen handler om drengen Ludvig (Thomas Norgreen), der sammen med sin familie flytter ind på Børglum Kloster, inden de skal videre til udlandet og bo på grund af faderens arbejde. Ludvig er overbevist om, at der ligger en værdifuld skat gemt et sted på klosteret, og han går i gang med at lede efter skatten, så familien kan få penge nok til at blive boende, undgå at rejse til udlandet og få mere tid sammen.

På samme tid i Grønland har julemanden Nicholas (Lars Hjortshøj) fået nok af stress og jag og flygter i sin kane til selvsamme Børglum Kloster, hvor han voksede op for mere end 500 år siden. Børglum huser desuden fire spøgelser, bl.a. Stygge Krumpen, der spilles af Andreas Bo.

Par på juletur i Aalborg

Lokationer i Nordjylland

Om valget af Nordjylland har TV 2's programchef Keld Reinicke udtalt "Området giver os en unik mulighed for at inddrage lokalhistorien på en morsom og anderledes måde og ikke mindst at optage i de enormt flotte omgivelser. Vi kan garantere en medrivende historie med alt, hvad den kan trække af mystik, humor, spøgelser og gedigen dansk julestemning".

Børglum Kloster nær Løkken

Den populære julekalender blev hovedsageligt optaget ved det knap 1000 år gamle nodjyske kloster, Børglum Kloster. Julekalenderens hovedperson Ludvig flytter ind på Børglum Kloster, og leder efter en skat. Julemanden Nicholas flygter selv til Børglum Kloster, og det onde spøgelse Stygge Krumpen husere ligeledes på Børglum Kloster. Du kan selv opleve lokationen fra julekalenderen, da der flere weekender i december er julestue, hvor de gives adgang til de private stuer på Børglum Kloster.

Læs mere om kulisserne fra Børglum Kloster her.

Børglum kloster
Børglum Kloster

Voergård Slot

En del af Ludvig og Julemanden blev også optaget på Voergård Slot, hvor historierne fortæller at Stygge Krumpen boede til dagligt med sin kæreste. I 2018 blev Voergård Slot kåret som Danmarks smukkeste herregårde igennem en konkurrence fra Hisotriske Huse. Du kan besøge Danmarks smukkeste herregård og en af lokationerne fra Ludvig og Julemanden flere weekender i december til julemarked.

 

Voergård slot Dronninglund
Voergaard Slot