Udsigt til stranden fra Svinkløv

Badehotellet på TV2

Foto: Svinkløv Badehotel

I 2019 blev Nordjyllands smukke vestkyst vist i det populære program "Badehotelle" på TV2.

I 6. sæson af serien "Badehotellet" er tiden skruet seks år frem til 1939, og "Badehotellet" har gennemgået markante ændringer. Læs mere her.

"Badehotellet" havde første gang premiere i 2013, og er siden blevet en af de mest populære danske tv-serier nogensinde. Alle sæsoner fra 1-5 kan fortsat streames på TV2 Play. Her på siden kan du læse mere om locations og historien, hvor badehotellerne i Danmark havde deres storhedstid. Se de virkelige badehoteller i Nordjylland her.

Vi synes simpelthen, det var det smukkeste sted. Vi har kørt op og ned af kysten mange gange, og da vi stod her, var der ingen tvivl, fortæller producer Michael Frandsen til TV2 Nord

Ifølge Michael Frandsen har det ikke været muligt at indspille Badehotellet på en af de eksisterende badehoteller, da de alle er beliggende i tætbeboede sommerhusområder. Denne placering ville gøre det for besværligt at skabe en illusion af livet i 1920'erne. Det eneste egnede badehotel var Svinkløv Badehotel, som lå perfekt placeret blandt klitter i et ubeboet område. Men badehotellet i Svinkløv var så populært, at det ikke var muligt at låne ud til tv-optagelser. Svinkløv Badehotel nedbrændte desværre i 2016, men bliver genopført og er genåbnet i 2019.

TV2's tv-serie udspiller sig i årene 1928-1933 på Andersens Badehotel ved Vesterhavet i Nordjylland, hvor hotellets stamgæster fra København boltrer sig blandt de hårdtarbejdende lokale nordjyder. Vi befinder os i "De brølende 20'ere", hvor verden er lys, optimismen blomstrer og økonomien er god - men mørke skyer truer i horisonten og snart rammes badehotellets gæster og ansatte af krisen, der udløses med børskrakket på Wall Street. 

Hvor er Badehotellet optaget?

TV2's tv-serie er optaget ved Svinkløv, Grønnestrand og Slettestrand. Det er ikke helt tilfældigt, at valget af locations til Badehotellet er faldet på de naturskønne områder i Jammerbugten. 

Læs mere

Besøg et af Nordjyllands badehoteller

Andersens Badehotel er en kulisse lavet til serien og eksisterer derfor ikke i virkeligheden. Det betyder dog ikke, at du ikke kan komme til at opleve den afslapning og idyl, der hersker på de nordjyske badehoteller. 

Læs mere
Se alt