Helligdage i Nordjylland | VisitNordjylland
Påske, Store bededag, Kristi himmerland og Pinsen

Helligdagsferier i Nordjylland

Påske, Store bededag, Kristi himmerland og Pinsen

Helligdage i Nordjylland

Foråret er lig med masser af helligdage, dejligt forårsvejr og danner de perfekte rammer om en miniferie i Nordjylland, hvor der er masser af tid til afslapning, hygge og gode oplevelser.

Solen og varmen er ved at vende tilbage og blomstrene pibler frem. Vi får igen energi og lyst til at komme ud i naturen. Nordjylland er fuld af dejlige naturoplevelser, events, forkælelse og hyggelige oplevelser for hele familien. Gå på opdagelse og udforsk hyggelige byer eller tag ud og oplev Nordjyllands fantastiske natur fra de mange udsigtspunkter. Tag på en cykeltur, følg de udfordrende MTB-ruter eller en rask vandretur på en af Nordjyllands mange smukke vandreruter. Foråret er også sæson for østerssafari i Limfjorden og andre lokale smagsoplevelser.

Påskeferie

Godt nok synger man "Julen varer helt til påske", men påsken er ligmed forår. Påsken falder forskelligt år efter år, traditionelt set helt fra marts måned og frem til midt i april. Påsken er forbundet med masser af hyggelige traditioner og traditionen tro, er påsken tiden til at se på kunstudstillinger, ferniseringer og gallerier i Nordjylland. 

Store bededagsferien

Store bededag, som falder 4. fredag efter påske og 3 uger før pinsen. I dag forbinder mange Store Bededag med varme hveder og konfirmationer, men dagen var oprindeligt tiltænkt bøn og faste. Tradiotionen tro, spiser vi på Store Bededag varme hveder, fordi bagerne ikke måtte arbejde på Store bededag, og derfor blev der dagen før bagt hvedeknopper. Store bededag er også ferien, hvor Nordjyllands store forlystelsespark Fårup Sommerland endelig åbner dørene for en ny sæson. Derudover er der også flere events i Nordjylland man kan deltage i. Er du mere til dyreoplevelser, så tag en tur til Nordsøen Oceanarium, hvor du kan opleve den forunderlige klumpfisk og udforske stimevis af havdyr. 

Kristi himmelfartsferien

Kristi himmelfart ligger altid torsdag 40 dage efter påskedag. Dagen er blevet fejret i Danmark siden kristendommens tidligste historie til minde om, at Jesus, 40 dage efter sin opstandelse, tog afsked med sine disciplene, før han ifølge Bibelen forsvandt i skyerne. I vor tid er Kristi himmelfart, sammen med de øvrige helligdage i foråret, en af årets store dage for konfirmationer. Foråret er godt i gang i Kristi himmelfart hvilket også betyder, at de mange store sportsevents nærmer sig. Der er noget for enhver. Skal tempoet lidt ned, indbyder den skønne nordjyske natur til vandreture og cykelture. Her bestemmer du selv tempoet, længden af turene og hvornår du vil afsted. Vil du ud og opleve fantastiske dyr, afholder Aalborg Zoo "Kristi himmelfartsferie fokus på elefanter" hvor du kan blive klogere på kampen mod krybskytteri og opleve de mange populære dyr.

Pinseferien

Pinsen er efter julen og påsken kirkeårets 3. og sidste store festlighed. Ordet ’pinse’ kommer af det græske ord ’pentekoste’, som betyder halvtredsindstyvende. Ordet refererer nemlig til, at pinsen falder 50 dage efter påske. Pinsen falder altid i maj eller juni. Pinsen er åndens fest og fejres traditionelt set over to dage. Første pinsedag falder altid på en søndag. Derefter kommer 2. pinsedag, som er mandagen lige efter. I denne helligdagsferie starter blandt andet Blokhus-Løkken Wind Festival hvor alle kan deltage eller se på. Det er en helt særlig oplevelse og man er velkommen til at tage egen drage med. Vil du gerne ud og dyrke motion, er der flere events du kan deltage i. Vil du en tur i skole i pinseferien? Aalborg Zoo holder åbent hus i Aalborgs vildeste skole, hvor du kan komme helt tæt på levende dyr, kryb og kravl og studere effekter som skind, kranier, knogler m.m.

Del denne side

Dyreoplevelser i Nordjylland

Nordjylland byder på masser af sjove og imponerende dyreattraktioner. Uanset, om du er til dyreparker, akvarier, klappedyr eller oplevelsescentre, så er der masser af muligheder i Nordjylland.

Sjov og spas for børn i Nordjylland

Nordjylland er fuld sjove og dejlige aktiviteter for børn og barnlige sjæle - skal der fart på med vilde forlystelser aktiviteter, ses på dyr eller måske rejses tilbage til vikingetiden?

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande og de mange naturoplevelser. Oplev landet nord for det du kender.

Lokale smagsoplevelser

Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokalt dyrkede og producerede fødevarer i Nordjylland. Her - nord for det du kender - er der nemlig fyldt med lækre råvarer og unikke madoplevelser.

Aktiv i den nordjyske natur

Få pulsen op nord for det du kender, mens du bevæger dig i naturskønne omgivelser.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.