Helligdage i Nordjylland | VisitNordjylland
Påske, Store bededag, Kristi himmerland og Pinsen

Helligdagsferier i Nordjylland

Påske, Store bededag, Kristi himmerland og Pinsen

Helligdage i Nordjylland

I foråret vrimler det frem med tilbud til de hyggelige helligdage og miniferier i Nordjylland.

Endelig kommer lyset og varmen retur til Nordjylland. Blomstrene pibler frem og vi får igen mere energi og lyst til at komme ud i naturen. Nordjylland er fuld af dejlige naturoplevelser, events og hyggelige oplevelser. Forårets helligedage skydes i gang med påsken, og så kommer Store Bededagsferien, Kristi Himmelfartsferien og afslutningsvis kan vi holde pinseferie i maj.

Påskeferie

"Julen varer helt til påske". Foråret skydes for alvor i gang med påsken. Påsken falder forskelligt år efter år, traditionelt set helt fra marts måned og frem til midt i april. Påsken er forbundet med masser af hyggelige traditioner - både inde og ude. Vi spiser æg og lammesteg, vi sender hinanden gækkebreve og udveksler påskeæg. Vi klipper og klistrer, maler æg, klipper gækkebreve og påskepynt i filt, karton og stof. Vi tager forårsgrene med ind og pynter dem med kulørte æg, leger påskelege i haven og går ture i forårsskoven. 

Store bededagsferien

Store bededag, falder altid på fredagen før 4. søndag efter påske. I dag forbinder mange dagen med varme hveder og konfirmationer, men dagen var oprindeligt tiltænkt bøn og faste. Tradiotionen tro, spiser vi på Store Bededag varme hveder, fordi bagerne ikke måtte arbejde på Store bededag, og derfor blev der dagen før bagt hvedeknopper, som smager særlig godt, når de bliver ristet dagen efter.

Kristi himmelfartsferien

Kristi himmelfart ligger altid på torsdagen 40 dage efter påskedag. Dagen er blevet fejret i Danmark siden kristendommens tidligste historie til minde om, at Jesus, 40 dage efter sin opstandelse, tog afsked med sine disciplene, før han ifølge Bibelen forsvandt i skyerne. I vor tid er Kristi himmelfart er, sammen med de øvrige helligdage i foråret, en af årets store dage for konfirmationer.

Pinseferien

Pinsen er efter julen og påsken kirkeårets 3. og sidste store festlighed. Ordet ’pinse’ kommer af det græske ord ’pentekoste’, som betyder halvtredsindstyvende. Ordet refererer nemlig til, at pinsen falder 50 dage efter påske. Pinsen falder altid i maj eller juni. Pinsen er åndens fest og fejres traditionelt set over to dage. Første pinsedag falder altid på en søndag. Derefter kommer 2. pinsedag, som er mandagen lige efter. 

Mangler du inspiration til aktiviteter, overnatning eller spisesteder i Nordjylland, så kig dig omkring her.

Del denne side

Påske i Nordjylland

April er påsketid, og foråret rammer for alvor Nordjylland, og alverdens smukke blomster springer ud. Påsken er tiden, hvor vi samles til påskefrokost og hygge.

Forår i Nordjylland

Forårsvejret er godt på vej og det inviterer til ture ud i den smukke natur. Nordjylland har dog også meget andet at byde på - få overblikket her.

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande, Limfjordens og Mariager Fjords rolige vand og de mange naturoplevelser - skov, moser og klitplantager.

Udforsk hyggelige byer

Bliv revet med af den hyggelige stemning i Nordjyllands hyggelige badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Lokale smagsoplevelser

Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokale dyrkede og producerede fødevarer og drikkevarer i Nordjylland. Nordjylland er fuld af lækre råvarer, rå natur og unikke madoplevelser.

Aktiv i naturen

Nordjyllands imponerende og varierede natur er skabt til outdoor oplevelser - til lands, vands og i luften. Prøv bl.a. de udfordrende MTB-ruter eller find de perfekte surf-bølger ved Vesterhavet.

Sjov og spas for børn i Nordjylland

Nordjylland er fuld sjove og dejlige aktiviteter for børn og barnlige sjæle - skal der fart på med vilde forlystelser aktiviteter, ses på dyr eller måske rejses tilbage til vikingetiden?

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.