Løkken strand med udsigt
Løkken

Vesterhavet i Nordjylland

Tag til Nordjylland og oplev det brusende Vesterhav. Nyd en ferie ved Vesterhavet og oplev det vilde hav ved nogle af Danmarks bedste strande og hyggeligste badebyer. Her er aktiviteter og attraktioner for store og små.

Vesterhavet er den ideelle destination, når du trænger til en pause fra hverdagen - og så er det op til dig selv, om ferien skal bruges på afslapning, opdagelse eller på jagten efter adrenalinsus! Vesterhavets styrke har sat tydelige præg på Nordjyllands naturområder. Oplev de populære, brede sandstrande, tag med på tur langs vestkysten - fra Grenen og Råbjerg Mile, Danmarks største vandreklit, til Danmarks sidste vildmark i Nationalpark Thy. Det nordjyske Vesterhav har en lang historie bag sig, er du klar til at udforske den?

Udforsk den unikke natur i Nordjylland

I Nordjylland finder du en række unikke naturoplevelser, som ikke kan opleves andre steder i Danmark. Strandene ved vestkysten er nogle af Danmarks bedste badestrande, og her er oplevelser for enhver smag - lige fra vilde surfbølger til lange gåture i vandkanten og luksuriøse badehoteller. Skal I på badeferie og opleve den hyggelige stemning fra tv-serien ”badehotellet på TV2”, så besøg Strandhotellet i Blokhus eller udforsk badeferiens historie på Hjorths Hotel.

På Grenen, i toppen af Danmark, mødes de to have Skagerrak og Kattegat. Her rammer bølgerne hinanden fra hver sin retning og du kan stå med en fod i hvert hav. Dette er med garanti en oplevelse du aldrig vil glemme. Det er forbudt at bade ved Grenen på grund af den stærke strøm, men langs den vestlige kyst kan du roligt trække i badetøjet og opleve nogle af Nordeuropas bedste badestrande.

Byer ved Vesterhavet

I vandkanten er livet knapt så barskt, så badeferien er populær blandt danskerne. Det startede ved, at du kunne leje et værelse hos de lokale, men inden længe opstod de første badehoteller, og så blev de karakteristiske hvide badehuse opsat på stranden i Blokhus og Løkken. Nu kan du opleve nogle af de dejligste byer ved Vesterhavet i Nordjylland.

Aktiv i naturen

Vil du overvinde naturens kræfter så er Cold Hawaii en oplagt udfordring. I området ved Klitmøller finder du Danmarks surfmekka, med utallige surfspots langs vestkysten. For de mindre øvede er der rig mulighed for at lære både surfing og SUP i Løkken, ved North Shore Surf. Hvis mestringen af de vilde bølger ikke er noget for dig, så byder Nordjylland også på masser af fiskevande for lystfiskeren. Du finder også et hav af naturrige vandreruter, hvor Hærvejen er blandt de mest populære. Skal cyklen med, så kan du sætte benene på prøve på en af Nordjyllands mange cykelruter. Du kan blandt andet prøve Danmarks bedste MTB-rute ved Slettestrand, som byder på unikke naturomgivelser. 

Det sker på Vestkysten

Vesterhavets mange kyst- og badebyer er værd at besøge året rundt, men det er for alvor i sommerperioden, byerne blomstrer - og det er her de fleste begivenheder finder sted. De store badebyer Blokhus, Løkken og Skagen er kendte for Sankt Hans arrangementer på stranden, hvor heksen bliver brændt af den 23. juni. Dette er en begivenhed, der samler mange deltagere fra nær og fjern, og som er blevet skildret af skagensmalerne.  

Klitmøller har siden 2010 været et af de faste stop for PWA World Cup i windsurf-disciplinen wave performance. Her kæmper mange af verdens bedste surfere om mesterskabet, hvilket er et spændende syn for tilskuere og vandsportsinteresserede. 

Kysten byder også på andre begivenheder, hvor du kan få pulsen op ved Xterra i Slettestrand eller Råbjerg Mile Løbet, som er et årligt halvmaraton og trailløb. Du kan finde alle events i Nordjylland.