Lodbjerg Fyr i Nationalpark Thy ved solnedgang

Thy

Foto: VisitNordjylland

Thy er indbegrebet af vestkyst, vindblæst hår, høje bølger og naturoplevelser i verdensklasse med Nationalpark Thy, det Nationale Testcenter for Store Vindmøller, Danmarks eneste fuglefjeld og ikke mindst Cold Hawaii er Thy ikke til at komme udenom, hvis du er på tur i det nordjyske.

I Thy mærker man overalt historiens vingesus, og når du står på en af de utallige fredede gravhøje, står du "på skuldrene" af vores forfædre. Du kommer helt tæt på naturen, og her er masser af smukke muligheder for at se det bedste af Nordjyllands fugleliv, være aktiv i Cold Hawaii eller gå på opdagelse i bunkers fra 2. verdenskrig.

Foto: VisitNordjylland

Attraktioner og oplevelser

For naturelskere er Thy det rene paradis. I Danmarks allerførste nationalpark, Nationalpark Thy, kan du opleve den storslåede nordjyske natur, som gennem lange perioder med sandfygning, har skabt et helt unikt landskab. Oplev nationalparken enten på gåben, cykel, hesteryg eller måske med en guide på safari, hvor du kan være heldig at se krondyr.

Cold Hawaii i Thy

Cold Hawaii er surfernes betegnelse for kyststrækningen i Thy mellem Agger i syd og Hanstholm i nord, hvor der er intet mindre end 31 gode surfspots. Cold Hawaii har fået sit navn, fordi området har nogle helt særlige vindforhold, der minder om dem fra Hawaii.

Nationalpark Thy

Tag på opdagelse i Nordjylland. Her findes fantastisk natur, som du aldrig har set den før. I Nationalpark Thy er der tid til at opleve vidderne, mærke sandet mellem tæerne og få naturrige oplevelser.

Bulbjerg Fuglefjeld og Bunker

Fuglene strømmer til Bulbjerg fra alle retninger, og der er massere af plads, for den massive klippe rejser sig 47 meter over havets overflade.

Cykelruter i Thy

Det smukke naturlandskab i Thy er udgangspunkt for mange oplevelser ved fjorden og havet. Området indbyder især til en cykeltur i det fri. Spænd hjelmen og oplev de idylliske stier og landeveje på en frisk cykeltur i området.

MTB i Vilsbøl Klitplantage i Thy

I august 2008 blev en udfordrende mountainbikerute i Vilsbøl klitplantage i Thy  indviet af daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen, der sammen med Miljøminister Troels Lund Poulsen også prøvekørte ruten.

Rå natur i særklasse

Er du mere til fugle, er Bulbjerg fuglefjeld et klart must. På Danmarks eneste limstensklippe, kan du foruden en fantastisk udsigt over Vesterhavet opleve mange forskellige fuglearter, der har bosat sig på limstensklippen. Også Vejlerne, Nordeuropas største fuglereservat, er et besøg værd, hvor du kan  opleve alverdens fugleliv i fugletårnene.

Ved surferparadiset Cold Hawaii i Klitmøller går bølgerne højt og giver de optimale betingelser for surfing. Har du ikke selv mod på at deltage, er der ofte stævner og arrangementer, hvor du kan følge med fra land.

Copencold Hawaii
Den 1.-10. september 2017 blev der for første gang i Europa afholdt VM i SUP og Paddleboard i København og Cold Hawaii. Bølgekonkurrencerne blev afviklet i Vorupør.

Derudover finder du også Det Nationale Testcenter for Store Vindmøller i Østerild, Thy Cablepark nær Thisted for vandhunde, Nordsø Akvariet i Vorupør og MuseumsCenter Hanstholm Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig.

Thy er også fyldt med hyggelige byer fuld af vestjysk stemning. Besøg Thys hovedstad Thisted, feriebyen Hurup eller Hanstholm på Danmarks skulder.

Surfernes paradis i kystbyerne

Klitmøller

Cold Hawaii, som Klitmøller også er kendt under, er samlingspunkt for Vesterhavet og naturoplevelser i særklasse. Hop i Cold Hawaiis udfordrende bølge...

Vorupør

Vorupør er et autentisk lille fiskerleje med cirka 800 indbyggere, hvorfra der har været drevet kystfiskeri gennem flere hundrede år.

Stenbjerg

De maleriske redskabshuse ved Stenbjerg Landingsplads er opført af fiskerne selv omkring år 1900. Der er et rigtigt hyggeligt miljø omkring den gam...

Agger

Agger er et lille fiskerleje ved den jyske vestkyst i Thy, som hvert år besøges af mange turister.

Spisesteder i Thy

Skal du til Thy, kan vi anbefale spisestederne nedenfor, som kombinerer lokale delikatesser med gode traditioner. Eller se udforsk spisesteder i Thy.

Restaurant Smovs

Restaurant i Thisted

Stenbjerg Kro & Badehotels Restaurant

Restaurant på Stenbjerg Kro og Badehotel

Hanstholm Madbar

Hanstholm Madbar er en lille restaurant, hvor man sidder tæt - den intime og lette stemning vil give plads til røverhistorie, grin og pletter på tøjet.

Overnatningsmuligheder

Hvad enten du leder efter hotel, B&B, kro, campingplads eller sommerhus, så har Thy noget for dig. Udforsk alle overnatningsmulighederne i Thy.

Ved yderligere spørgsmål kan du kontakte VisitThy på info@thy.dk eller pr. telefon +45 97 92 19 00.