VisitNordjylland
Købmandsgård ved Doveodde

Thisted

Thisted er en spændende og dynamisk handelsby, der ligger smukt ved Limfjorden og tæt på Danmarks nationalpark i Thy.

Den gamle købstad ligger helt ud til Limfjorden, og har en lang tradition med lokale smagsoplevelser. Thisted er hjemsted for det lokale Thisted Bryghus, der for tredje år i træk (2015-17) er kåret som "Årets Danske Bryggeri" af forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster. Byen byder på mange lokale specialiteter, som is og bolsjer, der fremstilles på gammeldags manér.

Thisted hygge Thy
Thisted

Aktiviteter og oplevelser

I centrum af Thisted kan du gå på opdagelse i de hyggelige gader, og se nærmere på byens smukke og gamle rådhus, der i dag er fredet. Ikke langt fra det gamle rådhus pryder en bronzestatue af en hane bybilledet, og tæt ved lystbådehavnen skuer statuen af Thisted-pigen ud over vandet. Du kan i løbet af året komme på rundvisning på Thisted Bryghus, hvor det er muligt at få fortællinger om bryggeriets historie.

I bymidten ligger anlægget Christiansgave fra 1821, hvor der er et friluftsteater, som bruges til forskellige forestillinger. I tilknytning til Christiansgave finder du Thisted Lilleby, som er et kulturhistorisk minde af Thisted bymidte anno 1950.

Naturoplevelser nær Thisted

Vil du gerne have frisk vind i håret, ud på åbne vidder eller finde et udsigtspunkt som tager pusten fra dig? Så tag et kig på disse naturskønne områder, der ligger nær hyggelige Thisted. Du kan også se alle aktiviteter og attraktioner i Thisted.

 

Det sker i Thisted

Slutningen af september byder på den årlige internationale fotofestival i Thy. Her vil det være muligt at opleve nogle af Europas bedste fotografer. ”Thisted By Night” er en farvestrålende begivenhed i maj med aktiviteter, natåbne butikker, lækkert guf til ganen og et stort afsluttende festfyrværkeri.

I løbet af sommeren danner Store Torv rammen om en livlig torvehandel hver fredag og lørdag. Hvert år bliver der i uge 37 afholdt Limfjorden Rundt, som kommer forbi Thisted, hvor der foregår masser af aktivitet i bybilledet. Oplev alle begivenheder i Thisted.

Spisesteder og overnatning

Thisted byder op et væld af muligheder, når det kommer til overnatning og spisesteder. Tag afsted på en summende cafe, en lystig kro eller en skøn restaurant, eller tilbring din nat på et badehotel, en feriehytte eller på en campingplads.

Få mere inspiration til ferien i Thisted eller skriv til info@thy.dk eller ring på +45 9792 1900

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Store Torv 6

7700 Thisted

Koordinater

Længdegrad : 8.690175

Breddegrad : 56.95485