VisitNordjylland
Udsigt over skagen by
Skagen

Skagen

Oplev de ikoniske, gule huse, inspirerende museer og gode restauranter i Danmarks nordligste by. I Skagen venter dig masser oplevelser og enestående natur - perfekt til ferie og afslapning. 

Besøg Danmarks nordligste by, der er kendt for sit helt fantastisk lys, kombineret med en unik natur og hvide sandstrande. Centrum af byen byder på en bred vifte af spisesteder, shoppingmuligheder, oplevelser for børn samt spændende kulturelle attraktioner. Skagen ligger helt oppe ved Grenen, ud til østkysten, hvorimod bydelen Gl. Skagen (Højen) ligger ud til Vesterhavet.

Seværdigheder i Skagen

I Skagen er der altid noget at opleve. Er du interesseret i kultur, rummer Skagen by forskellige museer såsom Skagens Museum, der fremviser de berømte værker af Skagensmalerne. Besøg også Anchers Hus og Drachmanns Hus. Er børnene med, så er Skagens Bamsemuseum - Skandinaviens første og eneste museum med bamser - et sikkert hit for de mindre i familien.

Udenfor Skagen by findes nogle af Danmarks bedst kendte, naturlige seværdigheder. Grenen, hvor de to have mødes er sammen med Råbjerg Mile og Den Tilsandede Kirke steder enhver skal besøge. 

Smag på Skagen og sov godt

Skagen har mange hyggelige spisesteder, der serverer lækre fiskeretter med råvarer fanget i de to have, der omringer Skagen Odde. Er du til gourmet, kan Restaurant De 2 Have, Hjorths Hotel, Ruths Hotel og Brøndums Hotel især fremhæves, hvor Ruths Gourmet og Brøndums Hotel er i blandt Nordjyllands bedste restauranter. Der er noget for enhver smag, nyd et udsøgt skaldyrsfad på Skagens Fiskerestaurant i de legendariske, røde fiskepakhuse. 

Uanset om du foretrækker at holde ferie i sommerhus, på campingplads eller hotel, så har Skagen det hele, hvor de fleste steder ligger side om side med den fantastiske natur. 

Det sker i Skagen

Hele året rundt findes begivenheder for alle aldre. Efteråret byder på Skagen Marathon og Skagen Vandrefestival. Julen fejres med hyggelige julemarkeder og "Skagens Levende Kalender". I januar hopper modige vikinger i Kattegats kolde vand til Skagen Vinterbaderfestival og i foråret afholdes Skagen Fuglefestival, efterfulgt af Havfiskefestivalen og midsommer fejres med bål på Sankt Hans aften ved Vippefyret. I løbet af sommeren strømmer tusindvis af turister til Skagen for at deltage i Danmarks ældste musikfestival, Skagen Festival.