De gule huse i Skagen som ligger ned til havet
Skagen

Skagen

Oplev de karakteriske gule huse, inspirerende museer samt et levende byliv kombineret med enestående naturoplevelser i Nordjyllands nordligste by Skagen.

Besøg Danmarks nordligste by, der er kendt for sit helt fantastisk lys, kombineret med en unik natur og hvide sandstrande. Centrum af byen byder på en bred vifte af spisesteder, shoppingmuligheder, oplevelser for børn samt spændende kulturelle attraktioner. Skagen ligger helt oppe ved Grenen, ud til østkysten, hvorimod bydelen Gl. Skagen (Højen) ligger ud til Vesterhavet.

Mad restaurant

Spisesteder i Skagen

Ankerhus - Skagen
Skagen

Shoppingmuligheder i Skagen

Seværdigheder i Skagen

I Skagen er der altid noget at opleve. Er du interesseret i kultur, rummer Skagen by forskellige museer såsom Skagens Museum, der fremviser de berømte værker af Skagensmalerne. Besøg også Anchers Hus og Drachmanns Hus. Er børnene med, så er Skagens Bamsemuseum - Skandinaviens første og eneste museum med bamser - et sikkert hit for de mindre i familien.

I efteråret sker der en masse i og omkring Skagen. I efterårsferien kan du komme på flere guidede ture i naturen, tag på svampejagt med Naturhistorisk Museum, eller komme på en guidet tur i bunkernes verden i klitterne ved Sønderstrand, besøg Danmarks svar på sahara Råbjerg Mile eller du kan opleve de to have mødes på Grenen eller se naturens kræfter ved Den Tilsandede Kirke.

Smag på Skagen og sov godt

Skagen har mange hyggelige spisesteder, der serverer lækre fiskeretter med råvarer fanget i de to have, der omringer Skagen Odde. Er du til gourmet, kan Restaurant De 2 Have, Hjorths Hotel, Ruths Hotel og Brøndums Hotel især fremhæves, hvor Ruths Gourmet og Brøndums Hotel er i blandt Nordjyllands bedste restauranter. Der er noget for enhver smag, nyd et udsøgt skaldyrsfad på Skagens Fiskerestaurant i de legendariske, røde fiskepakhuse. 

Uanset om du foretrækker at holde ferie i sommerhus, på campingplads eller hotel, så har Skagen det hele, hvor de fleste steder ligger side om side med den fantastiske natur. Overnat på Color Hotel Skagen eller det klassiske badehotel Ruths Hotel i Gl. Skagen.

Det sker i Skagen

Hele året rundt findes begivenheder for alle aldre. Efteråret byder på Skagen Marathon og Skagen Vandrefestival. Julen fejres med hyggelige julemarkeder og "Skagens Levende Kalender". I januar hopper modige vikinger i Kattegats kolde vand til Skagen Vinterbaderfestival og i foråret afholdes Skagen Fuglefestival, efterfulgt af Havfiskefestivalen og midsommer fejres med bål på Sankt Hans aften ved Vippefyret. I løbet af sommeren strømmer tusindvis af turister til Skagen for at deltage i Danmarks ældste musikfestival, Skagen Festival.

 

Åbn i Google Maps
Adresse

Vestre Strandvej

9990

Koordinater

Længdegrad : 10.586875

Breddegrad : 57.719448