Gl. Skagen

Skagen

Foto: Kim Wyon

Oplev de karakteriske gule huse, inspirerende museer samt et levende byliv kombineret med enestående naturoplevelser i Nordjyllands nordligste by Skagen.

Besøg Danmarks nordligste by, der er kendt for sit helt fantastisk lys, kombineret med en unik natur og hvide sandstrande. Centrum af byen byder på en bred vifte af spisesteder, shoppingmuligheder, oplevelser for børn samt spændende kulturelle attraktioner. Skagen ligger helt oppe ved Grenen, ud til østkysten, hvorimod bydelen Gl. Skagen (Højen) ligger ud til Vesterhavet.

Spisesteder i Skagen

Foto: VisitNordjylland

Shoppingmuligheder i Skagen

Foto: VNJ

Seværdigheder i Skagen

I Skagen er der altid noget at opleve. Er du interesseret i kultur, rummer Skagen by forskellige museer såsom Skagens Museum, der fremviser de berømte værker af Skagensmalerne. Besøg også Anchers Hus og Drachmanns Hus. Er børnene med, så er Skagens Bamsemuseum - Skandinaviens første og eneste museum med bamser - et sikkert hit for de mindre i familien.

I efteråret sker der en masse i og omkring Skagen. I efterårsferien kan du komme på flere guidede ture i naturen, tag på svampejagt med Naturhistorisk Museum, eller komme på en guidet tur i bunkernes verden i klitterne ved Sønderstrand, besøg Danmarks svar på sahara Råbjerg Mile eller du kan opleve de to have mødes på Grenen eller se naturens kræfter ved Den Tilsandede Kirke.

Grenen i Skagen

Grenen er Danmarks nordligste punkt og et unikt naturfænomen, hvor de to have Skagerak og Kattegat mødes og bølgerne kulminerer med hinanden.

Det Grå Fyr

Det Grå Fyr blev indviet og tændt første gang den 1. november 1858, en halv time efter solnedgang. Det tog 4 år og kostede 200.000 rigsdalere at bygge det grå fyr.  Fyret, der er 46 m højt, er Danmarks næsthøjeste, kun overgået af Dueodde Fyr på Bornholm, som er en meter højere. Det ...

Vippefyret

Danmarks første vippefyr med åben brændekurv - opført i 1627. De mange skibsforlis ved Skagens gren var den direkte årsag til at fyret blev opført. Fyret skulle hjælpe med at lede skibsfarten fri af Grenen og det farlige rev derude.  Princippet er enkelt, man vipper kurven ned til jorde...

Den Tilsandede Kirke

I klitterne vest for Skagen by finder du tårnet af den gamle sognekirke, bedre kendt som Den Tilsandede Kirke.

Råbjerg Mile

Er du på månen, eller vandrer du et sted i Sahara? Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit, som ligger tæt på ikoniske Skagen. Du undgår ikke sand i skoene efter en tur i milen, men til gengæld vil du blive mødt af et syn, du ikke finder andre steder i naturskønne Danmark.

Skagensmalerne i Nordjylland

Kunst inspireret af Skagens natur, unikke lys samt samfundets enkelthed og uspolerede liv - dét er hvad skagensmalerne i Nordjylland fandt som deres ultimative inspiration. Men hvor finder du deres værker?

Se alt

Smag på Skagen og sov godt

Skagen har mange hyggelige spisesteder, der serverer lækre fiskeretter med råvarer fanget i de to have, der omringer Skagen Odde. Er du til gourmet, kan Restaurant De 2 Have, Hjorths Hotel, Ruths Hotel og Brøndums Hotel især fremhæves, hvor Ruths Gourmet og Brøndums Hotel er i blandt Nordjyllands bedste restauranter. Der er noget for enhver smag, nyd et udsøgt skaldyrsfad på Skagens Fiskerestaurant i de legendariske, røde fiskepakhuse. 

Uanset om du foretrækker at holde ferie i sommerhus, på campingplads eller hotel, så har Skagen det hele, hvor de fleste steder ligger side om side med den fantastiske natur. Overnat på Color Hotel Skagen eller det klassiske badehotel Ruths Hotel i Gl. Skagen.

Brøndums Hotel

Brøndums Hotel er centralt beliggende i den gamle bydel Østerby, og er højt anerkendt for sin fascinerende historie og gode service.

Restaurant De 2 Have

Skagens smukkeste udsigt opleves hos Restaurant De2Have. Restauranten er beliggende på toppen og er dermed Danmarks nordligste restaurant. Resta...

Hjorths Badehotel

Over 100 årigt hyggeligt og traditionsrigt badehotel beliggende mellem Råbjerg Mile og Vesterhavet.

Skagen Fiskerestaurant

Direkte på Skagen havn på toppen af Danmark ligger de legendariske fiskepakhuse, som er tegnet af Thorvald Bindesbøll.

Se alt

Overnatningsmuligheder i Skagen

Ruths Hotel

Der findes et hotel, hvor to have mødes og hvor det er let at lade sig forkæle. Hotellet hedder Ruths Hotel  og er et historisk badehotel beliggende midt iblandt de ikoniske gule huse i Gammel Skagen og med naturen ventende lige udenfor døren.

Color Hotel Skagen

Color Hotel Skagen er Skagens største og eneste 4-stjernede hotel med plads op til 400 gæster.

Se alt

Det sker i Skagen

Hele året rundt findes begivenheder for alle aldre. Efteråret byder på Skagen Marathon og Skagen Vandrefestival. Julen fejres med hyggelige julemarkeder og "Skagens Levende Kalender". I januar hopper modige vikinger i Kattegats kolde vand til Skagen Vinterbaderfestival og i foråret afholdes Skagen Fuglefestival, efterfulgt af Havfiskefestivalen og midsommer fejres med bål på Sankt Hans aften ved Vippefyret. I løbet af sommeren strømmer tusindvis af turister til Skagen for at deltage i Danmarks ældste musikfestival, Skagen Festival.

 

Skagen Run (Marathon) 2021 - 1/1 marathon

Skal du løbe med i Danmarks flotteste marathon? Skagen Run (Marathon) glæder sig til for 11. gang at byde deltagere og tilskuere velkommen til Skagen...

Skt. Hans aften i Skagen

Skt. Hans aften på Sønderstrand i Skagen