Sallingsundbroen Mors
Mors

Nykøbing Mors

Ved Nykøbing Mors, tæt på Limfjorden, smager de friske østers og skaldyr bare bedre. Kom og oplev den gamle købstad og tag børnene med i Nordeuropas største blomsterpark.

Nykøbing er Limfjordsøen Mors' hovedstad og er blandt andet kendt for sine udsøgte østers og skaldyr. Nykøbing Mors er en gammel købstad, som fik sine købstadsrettigheder i middelalderen på grund af fiskeri og skibsfartsmuligheder ved Limfjorden. Havnekvarteret har arkæologiske spor fra 1200-tallet, hvor de små huse tidligere var beboelse for byens arbejdere, håndværkere og fiskere.

Badebro på Mors
Mors

Aktiviteter og oplevelser nær Nykøbing Mors

Mindre end 2 km fra centrum finder du Dansk Skaldyrcenter, hvor du kan blive klogere på østers og skaldyr. Her kan du deltage i alverdens aktiviteter med østers og skaldyr, som f.eks. østerssafari, hvor du er med til at fange østers og tilberede dem.

Hovedstaden på Mors er også hjemsted for forfatteren Aksel Sandemose, der har inspireret janteloven. Foran hans fødehjem har den danske billedhugger Erik Heide sat Aksel Sandemose og janteloven i relief.

Så fortvivl ej, der er masser at tage sig til nær Nykøbing Mors. Se nogle af forslagene her eller kig på den fulde liste

Jesperhus Feriepark krammer
Jesperhus Feriepark

Begivenheder

På Mors holdes der mange forskellige events i løbet af året. I juni bliver der blandt andet afholdt Skaldyrsfestival, hvor havnen i Nykøbing Mors er fyldt med lækre delikatesser.

Se alle begivenheder nær Nykøbing Mors her

Muslinge anretning
Spisesteder

Der er mange gode og varierende spisesteder nær Nykøbing Mors, hvor østers og skaldyr er et populært valg. Sallingsund Færgekro i Nykøbing Mors kan klart anbefales, da det er en af Nordjyllands bedste restauranter.

Familie på camping
Overnatning

Har du lyst til en overnatning, så er der mange muligheder nær Nykøbing Mors. Du finder blandt andet Jesperhus Feriepark, hvor du kan overnatte på campingplads, i hytter eller i feriehuse.