VisitNordjylland
Familie i skoven på mors

Nykøbing Mors

Ved Nykøbing Mors, tæt på Limfjorden, smager de friske østers og skaldyr bare bedre. Kom og oplev den gamle købstad og tag børnene med i Nordeuropas største blomsterpark.

Nykøbing er Limfjordsøen Mors' hovedstad og er blandt andet kendt for sine udsøgte østers og skaldyr. Nykøbing Mors er en gammel købstad, som fik sine købstadsrettigheder i middelalderen på grund af fiskeri og skibsfartsmuligheder ved Limfjorden. Havnekvarteret har arkæologiske spor fra 1200-tallet, hvor de små huse tidligere var beboelse for byens arbejdere, håndværkere og fiskere.

Begivenheder og oplevelser nær Nykøbing Mors

Mindre end 2 km fra centrum finder du Dansk Skaldyrcenter, hvor du kan blive klogere på østers og skaldyr. Her kan du deltage i aktiviteter, som f.eks. østerssafari, hvor du er med til at fange østers og tilberede dem.

Hovedstaden på Mors er også hjemsted for den kendte forfatteren Aksel Sandemose. Foran hans fødehjem har den danske billedhugger Erik Heide sat Aksel Sandemose og janteloven i relief.

På Mors holdes der mange forskellige events i løbet af året. I juni bliver der blandt andet afholdt Skaldyrsfestival, hvor havnen i Nykøbing Mors er fyldt med lækre delikatesser fra havet. I oktober finder Østerspremieren sted, der markerer østerssæsonens start.

Se alle begivenheder nær Nykøbing Mors her

Det maritime Mors

Mors er Limfjordens største ø og kendt for sin fantastiske udsigt over fjorden fra molersklitterne, skaldyr, østers og maritime oplevelser. Giv dig selv muligheden for at se Mors og Limfjorden fra søsiden. På Mors tilbydes der fx aftensejladser fra Nykøbing, en mineferie Mors rundt eller mange af de andre fantastiske tilbud Mors har.   

Se alle begivenheder nær Nykøbing Mors her

Muslinge anretning
Spisesteder

Der er mange gode og varierende spisesteder nær Nykøbing Mors, hvor østers og skaldyr er et populært valg. Sallingsund Færgekro i Nykøbing Mors kan klart anbefales, da det er en af Nordjyllands bedste restauranter.

Familie på camping
Overnatning

Har du lyst til en overnatning, så er der mange muligheder nær Nykøbing Mors. Du finder blandt andet Jesperhus Feriepark, hvor du kan overnatte på campingplads, i hytter eller i feriehuse.

Find mere inspiration til din ferie i Nykøbing Mors hos Destination Limfjorden.

Cykelruter på Mors
Familie på cykeltur
Attraktioner nær Limfjorden
Ejerslev Havn
Lystfiskeri i Limfjorden
Fiskeri ved Mariagerfjord
Ø-ferie ved Limfjorden
Kysten ved Mors