Mors fjord

Mors

Foto: Christian Faber

Midt i Limfjorden gemmer sig en ø, Mors eller Morsø, hvor karakteristiske og storslåede skrænter af moler hæver sig over vandet, og hvor naturen viser sine mægtige kræfter.

Her findes en perle, som selv UNESCOs Verdensarvliste har fået øje for, nemlig Hanklit. Her kan du mærke historiens vingesus, og hvis du er heldig få et glimt af de forstenede dyr og planter, som er mere end 55 mio. år gamle, der er fundet i moleret. Den 61 meter høje Hanklit er Mors' mest kendte molerklit, som er præget af historiens tid med mørke bånd af vulkansk aske, som viser øens dramatiske historie. Slip nysgerrigheden løs og tag en tur med Limfjordsbussen, der bringer dig fra Nykøbing Mors, Fur og Livø.

Udforsk Mors

På Mors er der plads til både store og små, og du kan trække stikket i unikke omgivelser samt nyde nærværet. Mors er stedet, hvor Østers- og Muslingepremieren afholdes i oktober, her kan du opleve den maritime stemning og give dine smagsløg en oplevelse ud over det sædvanlige. Råvarerne er friske og tilberedes af dygtige gourmetkokke, der sammen med festlige indslag danner rammen for fejringen af sæsonens første Limfjordsøsters.

Oplev også den festlige stemning, som Skaldyrsfestivalen bringer, når du den første weekend i juni kan smage på Limfjorden. Her vil Nykøbing dufte og smage af Limfjordens salte nuancer, og hvis du lytter godt efter, vil du også kunne mærke, hvordan den maritime stemning overtager hele byen. Gå på opdagelse i de mange friske råvarer direkte fra fjorden, udforsk de sydende pander med friske fiskefrikadeller eller duft til gryder med østers. 

I august kan du på en lun sommerdag opleve Morsø Festival, der bringer koncerter til de store og fornøjelse til de mindre. Her binder Kulturmødet også byen sammen gennem kunst, film, scenekunst og musik. Her kan du udforske alle events på Mors.

Cykelruter på Mors

Oplev Limfjordens største ø på cykel. Mors rummer enestående naturoplevelser med åbne vidder, morænebakker, bøgeskove og meget mere. Prøv blandt andet Solruten på 170 km., som fører dig hele vejen rundt om øen.

Skaldyrsfestivalen

Vær med til at fejre Limfjordens madkammer og den fantastiske havneatmosfære, når hele Nykøbing fester den første weekend i juni. Gå ikke glip af smagene, duftene, musikken, stemningen og de mange glade mennesker der samles om en af årets største begivenheder -Skaldyrsfestivalen. Skaldyrsf...

Klar på en løbetur?

Udover at nyde den skønne og storslåede natur på Mors, kan du også gå på fossiljagt i moleret, få vinden i håret på ridetur langs øens kyst eller hoppe ombord på en sælsafari - mulighederne er mange. Duft til de smukkeste blomster i Jesperhus Feriepark, som er Nordeuropas største blomsterpark, hvor også selv de mindste kan underholdes med en tur i vandland eller få stillet nysgerrigheden i Junglezoo. Det er kun fantasien som sætter grænser. Udforsk alle aktiviteter og attraktioner på Mors.

Mærk historiens vingesus

Morslands Historiske Museum, som har åbent i sommerhalvåret, er inddelt i forskellige afdelinger, som blandt andet omfatter Dueholm KlosterMoler Museet og Dansk Støberimuseum. Klosteret er fra 1370 og har en rig historie. Det blev oprindeligt styret af Johanniter-munke og havde herefter i ca. 350 år skiftende beboere, inden det i 1909 blev opkøbt som Morslands Historiske Museum og renoveret. I Fossil- og Molermuseet finder man blandt andet fantastiske fossiler, som er fundet på Mors.

Jesperhus Feriepark

Jungledyret Hugo venter på dig og familien med åbne arme i Jesperhus Feriepark på Mors . Det er stedet hvor blomsterne er smukke, vandlandet skabt til badedyr, og dyrene klar på besøg. Et utal af eventyr venter kun på dig.

Dueholm Kloster

Morslands Historiske Museum blev grundlagt i 1901 og har sit hovedkvarter i Nykøbing Mors på Dueholm Kloster. Klosteret blev opført som hospital af Jo...

Fossil- og Molermuseet

Asken fra fortidens vulkanudbrud tegner sorte striber i det lyse moler. Du kan tydeligt se dem i klinterne på Nordmors og Fur den dag i dag. Landskabe...

Hanklit

Hanklit strand ligger på den nordlige del af Mors mellem Flade og Gullerup.

Smag på Mors

På Mors findes der masser af dejlige spisesteder, hvor sulten kan stilles, hvad enten du skal have indblik i de lokale retter eller blot skal spise en let frokost. Skal du rigtig have gourmetmad, kan du besøge Sallingsund Færgekro i Nykøbing Mors, som er en af Nordjyllands bedste restauranter. 

Udforsk alle spisesteder på Mors

Foto: VNJ

Se alle overnatningsmuligheder på Mors

Foto: VNJ

Overnatning

Skal du overnatte, er der et væld af muligheder på Mors - især for at campere eller leje et feriehus. Du kan desuden overnatte i Jesperhus Feriepark på både campingplads, i hytter eller feriehuse.

Få mere inspiration på www.visitmors.dk, VisitMors' Facebook-side. eller kontakt dem pr mail på mt@visitmors.dk eller pr tlf. +45 97 72 04 88