VisitNordjylland
Udisgt over Mariager Fjord
Mariager Fjord

Mariager Fjord

Danmarks længste og smukkeste fjord, Mariager Fjord, finder du i Himmerland. Her er masser naturskønne områder, hyggelige byer og masser oplevelser.

Mariager Fjord har sin udmunding i Kattegat og ender i byen Hobro. Med sine ca. 35 km (42 km i strøm-renden) er Mariager Fjord Danmarks længste fjord, da Limfjorden længere nordpå betegnes som et sund. Området omkring Mariager Fjord byder både på afslapning og et væld af muligheder for kulturel eller aktiv ferie.

Mariagerfjord - Kongsdal Havn

Aktiv ferie i den flotte natur

Området i og omkring fjorden har utallige muligheder for dig, der gerne vil være aktiv, men samtidig nyde den enestående natur, som området byder på. Prøv f.eks. cykelruten Mariagerfjord-ruten, hele vejen rundt om Mariager Fjord. Området er også perfekt til en god vandretur, hvor der findes flere gode ruter. Mest kendt er den Premium certificerede Panorama-rute i Bramslev Bakker.

Vil du gerne opleve fjorden fra vandsiden, så kan du udover at bade, tage på sejltur enten i egen båd eller med den ikoniske turbåd Svanen. Der er også rig mulighed for både kano, kajak eller anden vandsport som f.eks. SUP. Her er også mulighed for seatrout-fiske.

På ferie i egen båd

Har du egen båd, så er Mariager Fjord perfekt til dig. Her findes masser af gode lystbådehavne - både store og små. Kongsdal Lystbådehavn byder på fjordens eneste fyrtårn, der er importeret fra Thyborøn. I Mariager findes områdets største lystbådehavn, Mariager Lystbådehavn, der er nabo til Mariagers største turistattraktion, Mariager Saltcenter. I saltcentret kan du komme på en rejse i saltets verden. Her kan I både syde salt og besøge en rigtig saltmine eller flyde rundt i det varme, ”Døde Hav”, hvor det høje saltindhold sikrer, at I aldrig synke til bunds.

 

Udforsk hyggelige byer omkring Mariager Fjord

Mariager, Danmarks mindste købstad, er også kendt som Rosernes By. Oplev den unikke atmosfære, når du går rundt i byens brostensbelagte gader med gamle bindingsværkshuse prydet med roser. Gør stop på torvet og få en af de berømte is fra Vaffelbageren eller nyd en traditionel dansk frokost på Postgaarden. I Mariager finder du Rosenhaven, Mariager Museum og den kendte Mariager Kirke - resterne af Birgittaklostret.

Hobro og Hadsund, er også to byer der ligger med smuk udsigt ud over Mariager Fjord. Ved fjorden ligger der desuden det lille fiskerleje, Stinesminde, der for nyligt er blevet sat fint i stand, og danner rammerne om en hyggelig pauseplads i smukke omgivelser.

Attraktioner i området 

Er du til kultur og historie, så er Vikingecenter Fyrkat ved Hobro et must. Hvert år afholdes her Fyrkatspillet og et stort vikingemarked. Her er aktiviteter for store og små. Afprøv kræfterne i en sværddyst eller forsøg dig med vikingetidens håndværk.  

I Hobro finder du også GASmuseet, hvor du kan blive klogere på energi. Lidt uden for byen har du mulighed for at kommer verden rundt, hvis du besøger Verdenskortet. Der er en miniudgave af verden placeret ved Klejstrup Sø – et rigtigt sjovt sted for børn.

I Mariager findes også masser aktiviteter. Tag med det næsten 100-årige veterantog og nyd en smuk tur langs fjorden. Gå på opdagelse i saltets verden hos Mariager Saltcenter eller besøg Miniseum – Miniature museum.

Gå ikke glip af Kongehøjen ved Voldstedlund - en af Danmarks bedst bevarede og flotteste stenaldergrave, der er bygget omkring 3200 år f.v.t. Det er imponerende og utroligt velholdt.

Sov og spist godt

Området omkring Mariager Fjord byder på et væld af dejlige overnatningssteder og mange skønne spisesteder. Udforsk nogle af mulighederne her. Se hele udvalget af spisesteder og  overnatningsmuligheder.

Himmerland
Mariager
Øer og fjorde i Nordjylland
Familie på kajaktur
Attraktioner ved Limfjorden og Mariager Fjord
Pige med is på Blokhus strand
Sejlture og maritime oplevelser
Lystbåd havn ved Mariager