VisitNordjylland
Rubjerg Knude Fyr

Lønstrup

Det lille fiskerleje har bevaret sin charme og identitet, selvom byen har transformeret sig til badeby. Kendt for sin smukke sandstrand og de mange kunsthåndværkere er Lønstrup en perle på vestkysten, som man må opleve. 

Lønstrup er en smuk, idylisk by liggende ved Vesterhavet, små 15 km fra Hjørring. Lønstrup er kendt for sit kunstneriske islæt, og er især et populært feriested for kunstnere, kunsthåndværkere, skuespillere og komponister. Se mere om Lønstrups kunst og kulturtilbud. 

På Strandvejen i Lønstrup finder du glaspustere, keramikere, smykkekunstnere, billedkunstnere og gallerier, som alle med glæde inviterer dig ind i det kreative univers.

Galleri Lønstrup

Det sker i Lønstrup

Lønstrup tilbyder den unikke oplevelse at komme på besøg i et aktivt glaspusteri, hvor 1.100 grader varmt glas bliver blæst og formet efter gamle traditioner og teknikker, inden det glødende glas fanges an på en jernstang. Byen er et gammelt fiskerleje, som er omringet af en barsk natur og betagende smukke strande med sand- og lerklitter. Rubjerg Knude Fyr er den største attraktion, som ligger langs vandet lidt syd for Lønstrup. Om sommeren er det muligt at komme med en shuttlebus til Rubjerg Knude Fyr fra Lønstrup. Rubjerg Knude Fyr er et historisk vartegn for Lønstrup. Det 23 meter høje fyr er delvist begravet i sand og blev bygget i 1899, men blev i 2019 flyttet længere ind mod land for at sikre, at det ikke skrider i vandet.

Spisesteder i Lønstrup

Hvad enten du er til gourmetmad eller en hyggelig cafeburger – Lønstrup har det hele. Oftest ligger restauranterne langs vandet, så der er mulighed for at kombinere en fantastisk udsigt med en bid mad. Blandt andet kan du finde Restaurant Villa Vest, som er blandt Nordjyllands bedste spisesteder. 

Sov godt i Lønstrup

I nærheden af Lønstrup by er der rig mulighed for overnatning af enhver art. Der findes både private bed & breakfasts, campingpladser, feriehuse og badehoteller. Det populære Skallerup Seaside Resort kan især anbefales, hvor det er muligt at bo på 1. klitrække ned til Vesterhavet. Derudover tilbyder Skallerup Seaside Resort masser af sjove aktIviteter for både børn og voksne. 

 

For mere information omkring Lønstrup besøg Destination Nordvestkysten. 

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Strandvejen

9800

Koordinater

Længdegrad : 9.797515

Breddegrad : 57.472327