Lønstrup

Lønstrup

Foto: Mette Johnsen

Det lille fiskerleje har bevaret sin ægte charme og identitet. Omgivet af en storslået natur, tæt ved Rubjerg Knude Fyr, snor byen sig smukt bag de høje klitter.

Oplev Kunstens By. En perle liggende ved Vesterhavet, små 15 km fra Hjørring. Lønstrup er kendt for sit kunstneriske islæt, og er især et populært feriested for kunstnere, kunsthåndværkere, skuespillere og komponister. Se mere om Lønstrups kunst og kulturtilbud. 

På Strandvejen i Lønstrup finder du glaspustere, keramikere, smykkekunstnere, billedkunstnere og gallerier, som alle med glæde inviterer dig ind i det kreative univers.

Det sker i Lønstrup

Lønstrup tilbyder den unikke oplevelse at komme på besøg i et aktivt glaspusteri, hvor 1.100 grader varmt glas bliver blæst og formet efter gamle traditioner og teknikker, inden det glødende glas fanges an på en jernstang. Byen er et gammelt fiskerleje, som er omringet af en barsk natur og betagende smukke strande med sand- og lerklitter. Rubjerg Knude Fyr er den største attraktion, som ligger langs vandet lidt syd for Lønstrup. Om sommeren er det muligt at komme med en shuttlebus til Rubjerg Knude Fyr fra Lønstrup. Rubjerg Knude Fyr er et historisk vartegn for Lønstrup. Det 23 meter høje fyr er delvist begravet i sand og blev bygget i 1899, men blev i 2019 flyttet længere ind mod land for at sikre, at det ikke skrider i vandet.

Rubjerg Knude Fyr

På kanten af Vesterhavet, finder du det berømte Rubjerg Knude Fyr. Den barske natur former stadig landskabet og det betyder at fyret blev flyttet 70 meter længere ind mod land i efteråret 2019.

Glaspusteriet Rikke Precht

Hos Glaspusteriet Rikke Precht kan man opleve det arbejdende værksted og blive draget af det glødende element.

Keramoda

Keramoda skaber brugskunst og skulpturer der er inspireret af Lønstrups rå natur.

Se alt

Spisesteder i Lønstrup

Hvad enten du er til gourmetmad eller en hyggelig cafeburger – Lønstrup har det hele. Oftest ligger restauranterne langs vandet, så der er mulighed for at kombinere en fantastisk udsigt med en bid mad. Blandt andet kan du finde Restaurant Villa Vest, som er blandt Nordjyllands bedste spisestederSe alle spisesteder nær Lønstrup.

Sov godt

I nærheden af Lønstrup by er der rig mulighed for overnatning af enhver art. Der findes både private bed & breakfasts, campingpladser, feriehuse og badehoteller. Det populære Skallerup Seaside Resort kan især anbefales, hvor det er muligt at bo på 1. klitrække ned til Vesterhavet. Derudover tilbyder Skallerup Seaside Resort masser af sjove aktIviteter for både børn og voksne. Se alle overnatningsmuligheder nær Lønstrup.

Villa Vest Badehotel

Her i det nordjyske findes det gamle idylliske fiskerleje, Lønstrup. Her ligger Villa Vest , som tidligere hed Lønstruphus Badehotel. Hotellet ligger i naturskønne omgivelser, som giver plads til nærvær og fordybelse.

Skallerup Seaside Resort

Ved Skallerup Klit i Nordjylland findes Skallerup Seaside Resort, som byder på velvære ved Vesterhavet med en enestående kombination af rå natur, rolige rammer og attraktive aktiviteter.

Den Blå Café

Den Blå Café byder på en dejlig atmosfære, lækre fiskeretter og varieret musik & underholdning til enhver smag.