VisitNordjylland
Løgstør Havn

Løgstør

Løgstør er fyldt med maritim stemning og atmosfære, tempoet er roligt og der tages tid til at nyde tiden og hinanden. Indånd en stor portion frisk fjordluft, nyd de lokale musikalske jazztoner og gå ombord i den lokale, maritime historie.

Løgstør er indbegrebet af muslingeoplevelser og er derfor også kendt som ”Muslingebyen Løgstør”. Kunst, smagsoplevelser, Limfjordsmusset og den gamle fiskertradition hylder Limfjordens muslinger. I byen finder du masser af gamle gader med små huse bygget til 1800-tallets fiskere og sømænd. Gå en tur langs havnen eller nyd området ved Frederik den VII's Kanal, der løber parallelt med Limfjorden.

Aktiviteter og oplevelser

Der er masser at opleve i Løgstør. Den skønne natur giver rig mulighed for flotte vandre-, cykel- og rideture. Kom også på guidede snapseruter eller fang sild, østers og naturligvis muslinger i fjorden. Bevæger du dig ca. 1,5 kilometer syd fra centrum, finder du Løgstør Golfklub, hvor du kan gå 18 huller og nyde den fantastiske udsigt over Limfjorden. Ikke nok med at Danmarks største golfevent 'Made in Himmerland' finder sted i Vesthimmerland, så har hele Himmerland et kæmpe udbud af fantastiske golfbaner, som folk rejser langvejs fra for at afprøve.

Oplev også den skønne ø, Livø, eller følg Hærvejen ad Himmerlandsstien, der er en 69 km. lang rute, der starter i Løgstør.

Frederik den VII's Kanal følger vandet og strækker sig fra Limfjordsmuseet til kanalbetjenthusene ved Lendrup. Det tog 5 år at udgrave kanalen med håndkraft, før den kunne indvies i 1861. I juli og august kan du tage med Limfjordsmuseets turbåd, der sejler langs med kanalen, og høre fortællinger fra en lokal guide.

Vesthimmelandskysten
Vesthimmerland

Begivenheder i Løgstør

Det myldrer til byen, når Løgstør byder på Muslingehøstfest og Muslingefestival, hvor kæmpemæssige portioner muslinger tilberedes og serveres. Det meste af sommeren er der også liv og glade dage, når musikken spiller på havnen til Kanaljazz og gratis torsdags- og fredagsmusik. I sensommeren byder Løgstør hvert år træskibssejladsen "Limfjorden Rundt" velkommen med en Maritim Festival, hvor byen vrimler med maritime oplevelser.

Se alle events i Løgstør her

Spisesteder

Næsten alle spisesteder i Løgstør byder på fjordudsigt, og oftest finder du byens specialitet, muslinger, på menuen. Der er rig mulighed for at forkæle smagssanserne, når du er på besøg i Løgstør. Prøv eventuelt Kanalfogedens Køkken, der er på listen over Nordjyllands bedste restauranter.

Se listen over spisesteder nær Løgstør her

Overnatning

I Løgstør kan man både finde hoteller, campingpladser m.m. Tag afsted og hyg med familien, din partner eller selv, og nyd den dejlige natur i nærheden af dejlige Løgstør.

Se alle overnatningsmuligheder nær Løgstør

Find mere inspiration til din ferie i Løgstør hos Destination Himmerland.

 

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Toldbodgade 8

9670 Løgstør

Koordinater

Længdegrad : 9.2473783

Breddegrad : 56.9674941