Læsø
Læsø

Læsø

På Læsø sænker roen sig. Her bliver du præsenteret for natur, et højt gastronomisk niveau, børnevenlige badestrande samt kunst og kultur i en klasse for sig. Tag et pust fra den travle hverdag, skru op for dine sanser og ned for pulsen og lad stilheden omfavne dig. På Læsø er der højt til himlen, et fantastisk lys, vidtstrakte skove, strande i kilometervis og en imponerende blanding af hede, lyng, marsk og i det hele taget masser af plads til ro.

Læsø er indbegrebet af trygt og roligt. Her kommer du nemt rundt på cykel eller på gåben.

Gå en tur langs øen og se det fantastiske hav, der dagligt forkæler både feriegæsterne og de fastboende Læsøboer med sine lokale spiselige rigdomme. Udover havets goder findes der også skove og marker, hvor der vokser smagfulde rigdomme. Besøg blandt andet Læsø Spisehus, som er på listen over Nordjyllands bedste restauranter.

Hvordan kommer man til Læsø?

Skal du til Læsø, ankommer du oftest efter 90 minutters sejlads med Læsø Færgen fra Frederikshavn, men det er også muligt at flyve fra Roskilde. Der er desuden flere tusinde bådfolk fra blandt andet Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, som sætter kursen mod Læsøs to hyggelige havne i Vesterø og Østerby.

Læsø lille hus
Læsø

Udforsk Læsø

I Læsøs magiske rammer får du dine feriedrømme opfyldt. Her er oplevelser for både store og små, uanset tempo. Er du til dyreoplevelser? Så kig forbi en af de mange ridesteder på Læsø, hvor du får lov til at udforske øens hyggelige områder på ryggen af en islænderhest. Er dit temperament bedre til fart og høj puls? Så prøv en af de mange cykelruter eller tag udfordringen op i Læsøs Klitplantage med et terræn, der går lige i hjertet på enhver MTB-rytter. Du finder også internationalt anerkendte golfbaner med havudsigt og naturskønne stier, som kan nydes på en frisk gåtur. 

Oplevelser på Læsø

De unikke tanghuse på Læsø får hvert år utallige besøg fra turister, som studerer de spændende tage på blandt andet Museumsgården og Hedvig Hus. Endnu et populært stoppested på øen er Læsø Saltsyderi, som genoplivede middelalderens største industri og nu er arbejdsplads for 20 personer. Hver dag sydes der salt på kanten af Rønnerne, hvor mængden af salt i grundvandet er ca. 14 procent, samtidig med, at der fortælles om det, de selv kårer som Danmarks smukkeste arbejdsplads. Udsprunget af Læsø Salt er også et andet af Læsøs vidundere, nemlig Læsø Kur, som i prisbelønnede arkitekttegnede omgivelser på kanten af stranden byder velkommen til wellness i en ombygget kirke med salte bade og lutter forkælelse.

Aktiviteter på Læsø

Læsø danner rammen om et liv med masser af aktiviteter og en gæstfrihed, som udvises overfor alle, der har lyst til at besøge øen. En stor del af gæstfriheden udvises ved de mange festivaler. Her kan blandt andet nævnes Havets Dag, Tanghusenes Dag, Dyreskuet, Kajfesten, Havnefesten, Iværksættermødet, Kunstfestivalen, Kite Campen, Litteraturfestivalen og Jomfruhummerfestivalen.

Som du nok har bemærket, har flere af Læsøs festivaler det kulinariske eller gastronomiske som omdrejningspunkt med Jomfruhummerfestivalen som lokomotivet, der den første lørdag i august trækker i tusindvis af besøgende til øen. De kommer for at opleve toppen af dansk gastronomi, konkurrere og bedømme kokkenes evner med Læsøs unikke råvarer. Se alle hyggelige arrangementer og festivaler Læsø

Jomfruhummere

Sov godt på Læsø

På Læsø er overnatningsmulighederne mange. Hvad enten du søger et skønt hotel, sommerhus, camping eller privat indlogering, som kan give et rigt indblik i lokalbefolkningen. Overnat på en gård og oplev den hyggelige atmosfære, og hvordan du sætter tempoet. Find overnatningsmuligheder på Læsø, og udforsk hvordan I ønsker at overnatte på den dejlige ø.

Åbn i Google Maps
Adresse

Havnepladsen

9940

Koordinater

Længdegrad : 10.922913

Breddegrad : 57.296209

Kvalitetsråvarer fra Læsø
Jomfruhummere
Ø-ferie i Nordjylland
Rønnerne på Læsø