Sømærke og badehuse Blokhus strand Jammerbugten

Jammerbugten

Foto: Mette Johnsen

Vesterhavets brede sandstrande, naturskønne omgivelser og magiske oplevelser. 

I Jammerbugten finder I spænding på skovstierne og autentisk fiskerkultur ved kysterne. Selv den lokale snaps bør nydes i blinkende sol. Når temperaturen begynder at snige sig op over de 20 grader, er Jammerbugten en perfekt destination, til at nyde sommersolen. Når træerne er sprunget ud, og blomsterduften stiger op fra løvet, er det på tide at tage vandreskoene eller cykelhjelmen på og tage mod Nordjylland for at opleve en aktiv ferie i noget af Danmarks dejligste natur. Her er TV2's Badehotellet også optaget, fordi naturen er så enestående. Besøg også Fårup Sommerland, hvis børnene skal underholdes en hel dag.

Attraktioner og oplevelser

Et af områdets store attraktioner, når I vil have pulsen op i det fri, er de fantastiske ruter til mountainbikes, der findes i de populære feriebyer Slettestrand og Blokhus. Med et teknikkursus fra professionelle instruktører bliver I helt klar til at udforske det varierede terræn i alle sværhedsgrader. Ruten i Svinkløv Klitplantage er en af Danmarks 10 bedste baner, og både eliterytteren og nybegynderen kan være med på de snoede stier.

Slettestrand

Slettestrand er et rekreativt område med noget af den smukkeste og mest varierende natur, som Danmark har at byde på. Nyd den brede sandstrand med  Blåt Flag , som er afskærmet af lave klitter. Derfor er det heller ingen overraskelse, at  TV2's Badehotellet er optaget her.

Blokhus

Den aktive ferieby Blokhus ligger lige ud til en af Nordeuropas bedste badestrande ved Vesterhavet og ikke langt fra forlystelsesparken Fårup Sommerland, Skulpturparken Blokhus, Center for Papirkunst og mange andre spændende attraktioner.

Svinkløv Klitplantage

Svinklovene er navnet på en del af det dramatiske landskab ved Svinkløv Klitplantage, et 700 hektar stort statsejet område med offentlig adgang. I det lave område mod syd fandtes frem til middelalderen det åbne sund, som forbandt Vesterhavet med Limfjorden.  Den betagende udsigt fra top...

Fårup Sommerland

I Nordjylland findes Danmarks ældste sommerland, som ligger helt ude i skoven. Her får du mindeværdige oplevelser, hvor det kun er fantasien, som sætter grænser.

Thorup Strand

Den dejlige badestrand ved Thorup er nordvendt og har groft sand med enkelte sten.

Skulpturparken Blokhus

Oplev de mest fantastiske og udsøgte skulpturer lavet af sand, træ og jern hvert år, når du tager et smut til skønne Blokhus.

Svinkløv Badehotel

I Nordjylland findes et badehotel, som ligger i første klitrække. Her kan du overnatte side og om side med den rå natur, vågn op til klitheden, skoven og Vesterhavet.

Museum for Papirkunst

Oplev papiret folde sig ud i Nordens eneste Museum for Papirkunst, som udelukkende viser papirkunst, papirkunsthåndværk og papirdesign.

Vejlerne - Han Vejlerne i Han Herred

Vejlerne – Han Vejlerne i Han Herred et tankested Når ørnens silhuet viser sig over Bygholmengen, skaber det frygt og panik hos tusinder af vandfugle. Nogle gange har man indtrykket af, at ørnene flyver en runde blot for at nyde den effekt, de har på de andre fugle, bruset af vinger ...

Se alt

Få pulsen op i naturen

Hvis I foretrækker at nyde det gode vejr på gåben, har Jammerbugten en perlerække af naturoplevelser. Omgivet af natur og solen som spejler sig i søen, blidt vuggende lyng og mosbeklædte sten forsvinder hverdagens småtterier, og tankerne blander sig med fugletræk og store vidder. Sådanne naturlige stop er der mange af; eksempelvis kan i ved Blokhus Klitplantage gøre holdt og selv bage jeres egen frokost. Dejen fås hos det nærliggende bageri, og naturbageovnen garanterer det lækreste hjemmebagte brød. Senere kan I gå en tur ved stranden i Blokhus eller, som noget særligt i Danmark, køre lange strækninger i bil langs vandet. Det er også Blokhus, der lægger festivalplads til den store Skulpturparken Blokhus, hvor internationale kunstnere hen over hele sommeren præsenterer sandgyldne skulpturer inspireret af årets tema. 

Cykelruter i Jammerbugten

Foto: Niclas Jessen

Vandreture i Nordjylland

Foto: VNJ

Smag på Jammerbugten

Efter en dag i naturens livgivende tegn gør det godt med en god frokost eller middag tæt på de flotte landskaber. På Jammerbugtens mange restauranter er der ofte friske fisk, Vildmose-kartofler og lokale øl på menuen. Mange steder findes der desuden også råvaremarkeder med lækre specialiteter, som man kan tage hjem i sommerhuset. Vejen fra jord til bord er sjældent lang i Jammerbugten, ligesom der aldrig er langt til havet, træerne og naturens eftertanke. Man skal bare åbne døren.

Strandhotellet Blokhus

I Nordjylland findes der et badehotel, som tager dig tættere på Vesterhavet i Blokhus. Her er plads til at værne om hinanden og udforske den skønne natur som omgiver hotellet.

Strandingskroen

Strandingskroen er Strandhotellets officielle konference og selskabslokale. Desuden inviteres der hver tirsdag på flæsk med den helt ægte krostemning.

Restaurant Slettestrand

Restaurant Slettestrand serverer hjemmelavet mad af god kvalitet af primært lokale- og økologiske råvarer. Vores køkken følger årstiderne og maden afspejler den natur, der omgiver os. Vi bruger svampe, bær og blomster fra klitplantagen, fisk og skaldyr fra hav og fjord samt kvæg fra lokale...

Se alt

Sov godt

Overnat i Jammerbugten, hvad end du ønsker den autentiske badehotels stemning som på Svinkløv Badehotel, eller overnat under åben himmel i et shelter i skoven. Mulighederne er mange, men valget er dit.

Strandhotellet Blokhus

I Nordjylland findes der et badehotel, som tager dig tættere på Vesterhavet i Blokhus. Her er plads til at værne om hinanden og udforske den skønne natur som omgiver hotellet.

Hotel Fårup

Hotel Fårup ligger midt i Fårup Sommerland og er et vaskeægte 4-stjernet familiehotel, hvor skovtemaet er trukket med ind på værelserne. Alle værelserne på Hotel Fårup er børnevenlige og lægger op til leg og hygge i ren skovstemning.

Kollerup Plantage, shelter

Der må ikke tændes bål ved shelteren. Der henvises til bålpladsen ved hundeskoven ved Kollerup Strandvej. Dér er vand og muldtoilet ved shelteren - Følg Vestkystruten eller Nordsøstien ind i skoven fra hundeskoven og bålpladsen. Shelteren ligger på et lille plateau i kanten af en lil...

Se alt