VisitNordjylland
Sømærke og badehuse Blokhus strand Jammerbugten
Blokhus

Jammerbugten

Vesterhavets brede sandstrande, naturskønne omgivelser og magiske oplevelser. 

I Jammerbugten finder I spænding på skovstierne og autentisk fiskerkultur ved kysterne. Selv den lokale snaps bør nydes i blinkende sol. Når temperaturen begynder at snige sig op over de 20 grader, er Jammerbugten en perfekt destination, til at nyde sommersolen. Når træerne er sprunget ud, og blomsterduften stiger op fra løvet, er det på tide at tage vandreskoene eller cykelhjelmen på og tage mod Nordjylland for at opleve en aktiv ferie i noget af Danmarks dejligste natur. Her er TV2's Badehotellet også optaget, fordi naturen er så enestående. Besøg også Fårup Sommerland, hvis børnene skal underholdes en hel dag.

Attraktioner og oplevelser

Et af områdets store attraktioner, når I vil have pulsen op i det fri, er de fantastiske ruter til mountainbikes, der findes i de populære feriebyer Slettestrand og Blokhus. Med et teknikkursus fra professionelle instruktører bliver I helt klar til at udforske det varierede terræn i alle sværhedsgrader. Ruten i Svinkløv Klitplantage er en af Danmarks 10 bedste baner, og både eliterytteren og nybegynderen kan være med på de snoede stier.

Få pulsen op i naturen

Hvis I foretrækker at nyde det gode vejr på gåben, har Jammerbugten en perlerække af naturoplevelser. Omgivet af natur og solen som spejler sig i søen, blidt vuggende lyng og mosbeklædte sten forsvinder hverdagens småtterier, og tankerne blander sig med fugletræk og store vidder. Sådanne naturlige stop er der mange af; eksempelvis kan i ved Blokhus Klitplantage gøre holdt og selv bage jeres egen frokost. Dejen fås hos det nærliggende bageri, og naturbageovnen garanterer det lækreste hjemmebagte brød. Senere kan I gå en tur ved stranden i Blokhus eller, som noget særligt i Danmark, køre lange strækninger i bil langs vandet. Det er også Blokhus, der lægger festivalplads til den store Skulpturparken Blokhus, hvor internationale kunstnere hen over hele sommeren præsenterer sandgyldne skulpturer inspireret af årets tema. 

Smag på Jammerbugten

Efter en dag i naturens livgivende tegn gør det godt med en god frokost eller middag tæt på de flotte landskaber. På Jammerbugtens mange restauranter er der ofte friske fisk, Vildmose-kartofler og lokale øl på menuen. Mange steder findes der desuden også råvaremarkeder med lækre specialiteter, som man kan tage hjem i sommerhuset. Vejen fra jord til bord er sjældent lang i Jammerbugten, ligesom der aldrig er langt til havet, træerne og naturens eftertanke. Man skal bare åbne døren.

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Springvandstorvet

9492

Koordinater

Længdegrad : 9.585519

Breddegrad : 57.251331