VisitNordjylland
Kvinde ligger på stranden

Hals og Hou

Omringet af fantastiske strande og store skove finder du Hals – den hyggelige fiskerby ved Limfjordens østlige munding.

Oplev Hals by

Hals er en charmerende lille havneby med hyggelige små gader og dejlig sommerstemning. Hals Havn byder på udsigt over Limfjorden og Kattegat samt det historiske skanseanlæg Hals Skanse. Hals ligger i Vendsyssel, lige ved Limfjordens udmunding i Kattegat i Aalborg Bugt. Der er direkte færgeforbindelse til Egense, som ligger på Limfjordens sydside. I gammel tid har Hals haft stor strategisk betydning, idet den som nævnt giver adgang til Limfjorden.

Oplev Hou

Besøg også det hyggelige fiskerleje Hou, der er centreret om Hou Havn. Det er også her, du finder børnelegepladsen, ishuset og den lokale lystbådehavn. Hou byder på oplevelser for børn i alle aldre, om det er en is på havnen eller en tur på stranden. Skulle du komme tidligt op en dag, kan du opleve den smukke solopgang over Kattegat fra Hous fantastiske strand. Over middag kan du så nyde en dejlig frokost hos Raalingen. På Hou Havn finder du også Vindharpen. Nord for Hou langs østkysten møder du den hyggelige havneby Sæby

Strandene ved Hals og Hou

Strandene på østkysten ved Hals og Hou er nogle af Nordeuropas mest børnevenlige strande med lavt vand og små sandøer, hvor du skal gå rigtig langt ud, før vandet når til navlen! Her er der plads til både fordybelse og aktiviteter som spil og leg på land og i vandet. 

Aktiviteter og oplevelser

I området ved Hals og Hou er der masser af aktiviteter og oplevelser. Der er fyldt med aktiviteter hele sommeren, og hele oplandet samles om de hyggelige markeder. Find aktiviteter ved Hals og Hou her.

Står den på aktive naturoplevelser kan I f.eks. tage en runde golf, ro en tur i en havkajak, eller prøv kræfter med SUP (Stand Up Paddle) surfinglivet. Limfjorden og øskysten har fantastiske forhold til SUP surfing i  alle aldre. Selvom Hals er en lille by, er der alligevel en del at se. Hals har et stort udvalg af butikker og spisesteder og dertil masser af kunst og kunsthåndværk samt hyggelige sommermarkeder. På torvet i Hals finder man byens vartegn, Hvalgabet, som er kæberne fra en blåhval, der står på højkant. Hvalkæberne er så store, at en lastbil sagtens kan køre igennem dem. Derudover er de hvide badestrande nord for byen meget populære.

Overnatning og begivenheder

Der er masser af begivenheder og overnatningsmuligheder nær Hals og Hou. Den smukke natur omkring Hals giver mulighed for arrangerede vandreture og kryddersnapse-indsamlinger, og ellers er der i månederne juni til august Torvemarked i Hals hver onsdag. I området omkring Hals finder man blandt andet hyggelige ferielejligheder, små bed & breakfasts eller campingmuligheder. Vil I overnatte i det fri, så se oversigten over lejrpladser og shelters.

Smagsoplevelser i Hals og Hou

I Hals er der mange spisemuligheder i form af familievenlige restauranter, små cafeer og hyggelige kroer. Du kan også jagte lokale smagsoplevelser på stranden, og finde ingredienser til jeres egen madlavning.

Se alle spisesteder nær Hals her