Hals strand børn i vandkanten glade Aalborg

Hals og Hou

Foto: David Trood

Omringet af fantastiske strande og store skove finder du Hals – den hyggelige fiskerby ved Limfjordens østlige munding.

Oplev Hals by

Hals er en charmerende lille havneby med hyggelige, små gader og dejlig sommerstemning. Hals Havn byder på udsigt over Limfjorden og Kattegat samt det historiske skanseanlæg Hals Skanse. Hals ligger i Vendsyssel, lige ved Limfjordens udmunding i Kattegat i Aalborg Bugt med færgeforbindelse til Egense, som ligger på Limfjordens sydside. I gammel tid har Hals haft stor strategisk betydning, idet den som nævnt giver adgang til Limfjorden.

Oplev Hou

Besøg også det hyggelige fiskerleje Hou, der er centreret om Hou Havn, og det er her, du finder børnelegepladsen, ishuset og lystbådehavnen. Hou byder på oplevelser for børn i alle aldre, om det er en is på havnen eller en tur på stranden. Nyd en dejlig middag hos Raalingen, og hvis du står tidligt op, kan du opleve den smukke solopgang over Kattegat fra Hous fantastiske strand. På Hou Havn finder du også Vindharpen. Langs østkysten ligger også Dokkedal og Ulsted.

Strandene ved Hals og Hou

Strandene på østkysten ved Hals og Hou er nogle af Nordeuropas mest børnevenlige strande med lavt vand og små øer, hvor du skal rigtig langt ud, før vandet når til navlen! Her er der plads til både spil og leg, afslapning og fordybelse, og aktiviteter på land og i vandet. Læs mere om strandene ved Hals og Hou her.

Aktiviteter og oplevelser

I området ved Hals og Hou er der masser af aktiviteter og oplevelser. Der er fuld af familiesjov hele sommeren, og hele oplandet samles om de hyggelige markeder. Her er 23 ting du kan prøve på kysten ved Hals og Hou.

Står den på aktive naturoplevelser kan I f.eks. tage en runde golf eller ro en tur i en havkajak. Selvom Hals er en lille by, er der alligevel en del at se. Hals har et stort udvalg af butikker og spisesteder og dertil masser af kunst og kunsthåndværk samt hyggelige sommermarkeder. På torvet i Hals finder man byens vartegn, Hvalgabet, som er kæberne fra en blåhval, der står på højkant. Hvalkæberne er så store, at en lastbil sagtens kan køre igennem den, men nogen gange går det galt, hvilket også skete i 1953, da Hvalgabet måtte erstattes af en ny, efter at have været blevet frontalt påkørt af en ølbil. Derudover er de hvide badestrande nord for byen meget populære.

Hou Kajakklub

Kast dig ud på roligt vand i en hyggelig kajak, som du kan leje fra Kajakklubben i Hou.

Hals Golf Klub

Her er der plads til alle – om du er nybegynder eller garvet, ung eller gammel. I naturskønt område med udsigt over Kattegat og omkranset af skov får ...

Hals Skanse

Danmark trådte ind i trediveårskrigen i 1625, og i 1626 blev det befalet af kongen at anlægge en fæstning ved indsejlingen til Limfjorden, da denne bl...

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret ligger midt i Lille Vildmose , som er et sandt paradis for naturelskere og historisk interesserede - Nordvesteuropas største la...

Mere om Lille Vildmose

Langs Limfjordens sydside ligger vildtreservatet Lille Vildmose - Danmarks rekreative vildmark, der modsat navnet er Danmarks største Vildmose, hvor der findes et rigt dyreliv. Der blev skrevet Danmarkshistorie den 19. november 2015, da en håndfuld svenske elgkalve flyttede ind i Lille Vildmose - og nu trives de så godt i deres nye omgivelser, at der er født 2 nye kalve i vildmarken! Oplev elgene, kongeørne, havørne, traner, vildsvin, kronhjorte og andre store dyr i vild natur. Nyd stilheden, duftene, årstidernes skiften, de åbne vidder, fuglelivet og mylderet af mindre dyr og planter. Midt i Lille Vildmose ligger Lille Vildmosecentret – et levende formidlingscenter, der giver indblik i mosens natur- og kulturværdier. Lille Vildmosecentret er det naturlige udgangspunkt for et besøg i mosen og tilbyder en vifte af familievenlige oplevelser. Kom tæt på dyrene, få en guidet tur eller tag en tur i Tørvetoget.

Tag færgen til Egense

Foto: VNJ

Begivenheder i Hals, Hou og oplandet

Den smukke natur omkring Hals giver mulighed for arrangerede vandreture og kryddersnapse-indsamlinger, men ellers er der i månederne juni til august Torvemarked i Hals hver onsdag. Se nogle af begivenhederne her.

Overnatning og begivenheder

Der er masser af begivenheder og overnatningsmuligheder nær Hals og Hou. Den smukke natur omkring Hals giver mulighed for arrangerede vandreture og kryddersnapse-indsamlinger, og ellers er der i månederne juni til august Torvemarked i Hals hver onsdag. I området omkring Hals finder man blandt andet hyggelige ferielejligheder, små bed & breakfasts eller campingmuligheder. Vil I overnatte i det fri, så se oversigten over lejrpladser og shelters.

Begivenheder nær Hals og Hou

Overnatning nær Hals og Hou

Smagsoplevelser i Hals og Hou

I Hals er der mange spisemuligheder i form af familievenlige restauranter, små cafeer og hyggelige kroer. I kan også jagte lokale smagsoplevelser på stranden, og finde ingredienser til jeres egen madlavning.

Se alle spisesteder nær Hals her