Palmestranden Frederikshavn Turisthus Nord

Frederikshavn

Foto: VisitNordjylland

Frederikshavn er en handelsby med sjæl, der årligt besøges af ca. fem millioner mennesker. Byens lys stråler dig i møde, når du ankommer med færge eller ad motorvejen ind til Frederikshavn, og der er altid masser at opleve.

Foto: VisitNordjylland

Aktiviteter og oplevelser

I Frederikshavn findes et væld af aktiviteter og ting, man må opleve. Tag på opdagelse i hyggelig butikker eller udforsk naturområder, som tager pusten fra dig. Du kan også tage en runde i havneområdet, hvor det store 173 hektar område huser 80 virksomheder med i alt 1800 arbejdspladser inden for rederier, værfter, maritim service og udvikling, spedition, fiskeeksport m.m.

Kystmuseet Bangsbo

Kystmuseet Bangsbo ligger i den gamle hovedgård, der kan dateres tilbage til 1364.

Strandby Havn

Havnen er Strandbys livsnerve. Her kommer de store fiskekuttere ind med deres fisk, de små joller lægger til, og der findes også en lystbådehavn med plads til 140 både, der gerne modtager turister. Der har længe eksisteret fiskeri i Strandby. Det første initiativ til at etablere en havn k...

Palmestranden

Palmestranden ligger kun 1,5 kilometer fra centrum, og her kan du nyde suset af havbrisen i de 60 palmer fra juni til september eller en af de andre kridhvide sandstrande lige i nærheden.

Se alt
Et by med et hav af muligheder

Oplevelser for børnene

Foto: VisitNordjylland

Shopping i og nær Frederikshavn

Foto: VisitNordjylland

Besøg Ålbæk
Den hyggelige fiskeriby

Foto: Visitnordjylland

Begivenheder i Frederikshavn

De årligt tilbagevendende Tordenskioldsdage den sidste weekend i juni, hvor ca. 1000 statister hjælper med at levendegøre Tordenskiold og Frederikshavn, som de så ud i år 1717, er blandt turisternes favoritter. Ellers er der mange koncerter og sportsbegivenheder, du kan opleve i årets løb i Frederikshavn. Oftest er der koncerter m.m. i Arena Nord eller Det Musiske Hus i Frederikshavn.

Se alle begivenheder nær Frederikshavn her

Restauranter og spisesteder

Frederikshavn har mange små, hyggelige cafeer og restauranter, hvor du nyde en lækker frokost eller middag. Find nogle af Frederikshavns restauranter og caféer her, eller besøg en af de fire forslag nedenfor.

2takt Café & Brasserie

2takt Café & Brasserie er et spise- og mødested i hjertet af Frederikshavn

Restaurant Gratværk

Oplevelser i naturens og sæsonens lokale råvare, tilberedt med tradition i et moderne udtryk.

Restaurant Smørgåsen

Besøg den flotte restaurant, hvor der serveres klassisk dansk smørrebrød lavet fra bunden af de bedste lokale råvarer. Allergikere kan med fordel besø...

Cafe Stæhr

På Cafe Stæhr kan man forvente cafémad på højt niveau. Cafe Stæhr tilbyder et hav af forskellige ting. Man kan bl.a få brunch, sandwiches, salater...

Overnatning

I Frederikshavn er der mange overnatningsmuligheder, som oftest er hoteller og bed & breakfasts inde i midtbyen. I området omkring Frederikshavn er der også mulighed for at overnatte i det fri i shelters.

Se alle overnatningsmuligheder nær Frederikshavn her