Gå til indhold
Egense Færgen

Egense

Foto: Kristian Helledie

Egense er en lille fiskerby beliggende i det nordøstlige hjørne af Himmerland ved Limfjordens udmunding i Kattegat. Her er hygge og afslapning i højsædet, og her er plads til hele familien.

Turistbyen Egense

Den lille, hyggelige turistby Egense indeholder mange muligheder. Egense ligger et mangfoldigt område, som er specielt velegnet til, blandt andet, cykelture. Med cykelstier placeret overalt, er mulighederne mange. Tag for eksempel turen ned langs Kattegatkysten og hold ispause i Øster Hurup eller tag ruten mod Aalborg, hvor du kan cykle igennem Vildmosen og opleve den storslåede natur.

Får du lyst til at udforske området på vand, findes der i Egense rig mulighed for at sejle med kano eller kajak. Også fiskeri fra kutter/båd er der muligheder for - enten i fjorden eller på havet. I byen holder lystfiskere også til, blandt andet på grund af områdets fiskebestand. Byen har sin egen dagligvarebrugs, og får man lyst til at udforske butikker eller slappe af og springe over madlavningen, går der hvert tiende minut en færge til Hals, hvor du finder et væld af butikker, spisesteder, underholdning og aktiviteter for hele familien.

Egense er stedet for afslapning og nærvær for hele familien. Her er der plads til at skrue helt ned for niveauet og være til stedet i nuet.

Børn ved solnedgang på stranden

Foto:Rene Schütze

Egense Skanse

I 2005 fik Egense en kunstig 250 m lang sandbadestrand i forbindelse med lystbådehavnen. Bag stranden er der etableret et klitagtigt landskab, og i hver ende er stranden afgrænset af læmoler. Egense Skanse er en børne- og handicapvenlig strand med Blå Flag.

Egense lystbådehavn

Tæt ved Egense Skanse ligger lystbådehavnen, som er en smuk og rolig naturhavn med ca. 170 pladser, de fleste med vand og 220V-280V el, bad, toilet og køkken. Klubhuset kan frit benyttes af gæstesejlere. Lystbådehavnen er en mindre havn med roligt miljø hvor frisk luft, natur og smilende mennesker kan opleves. Den ejes af Egense Sejlklub og er beliggende ved den østlige indsejling til Limfjorden over for Hals.

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish