Brønderslev Rhododendron Parken blomster park

Brønderslev

Foto: VisitNordjylland

Den søde duft af blomster fylder dine næsebor i den smukke Rhododendronpark, glade stemmer strømmer mod dine ører i hyggelig gader, og dejlige toner af salt, sødt og surt danser på din tunge på en af de mange restauranter. Brønderslev er et fantastisk sted for dig, der vil nyde livet.

I Brønderslev er der naturoplevelser i særklasse, og historie at finde rundt om hvert et hjørne. I centrum af Brønderslev ligger ligeledes spændende specialforretningerne side om side med de større dagligvarebutikker. Her handles der, og byen er vært for flere store ”Open by Night”-arrangementer. Byen er kendt for det bynære Brønderslev marked, der hvert år tiltrækker handlende fra nær og fjern. 

Smuk natur nær Brønderslev

Sømosen Hundeskov

På Lilleskovvej ved Sømosen lige op ad Dronninglund Storskov og den tilhørende dejlige natur finder du en stor indhegnet hundeskov. Hundeskoven giv...

MTB i Dronninglund Naturpark

I  Dronninglund Naturpark  er der etableret en ensrettet MTB-bane, der med en længde på 2,2 km, som kan køres af de fleste.

Rhododendronparken

Rhododendronparken i Brønderslev er Nordeuropas største. Her findes mere end 10.000 planter fordelt på 130 forskellige arter, som blomstrer fra maj ti...

Store Vildmose

De enorme vidder, den dramatiske historie og en aktiv hverdag gør et besøg i Store Vildmose til noget helt særligt, du kun kan opleve her på de cirka ...

Cykelruter i Brønderslev

I Brønderslev er der rig mulighed for at motionere og nyde den enestående natur på cykel. Her kan du blandt andet nyde den unikke og uberørte natur omkring Jyske Ås. Læs mere om de fem ruter, der er findes i området omring Brønderslev, herunder.

Jyske Ås

Smeltende is, sten, grus, ler og sand formede for 15.000 år siden det der i dag er kendt som Jyske Ås, som runger af fortidsfortællinger fra Istiden - lyt efter, måske du kan fornemme den svage hvisken af fængende historier i den friske vind.

Kultur i hjertet

Bevæger du dig østpå, ligger kommunens to slotte, Dronninglund Slot og Voergaard Slot, som begge rummer århundredes historier. Dronninglund Slot er desuden et hotel med restaurant, og Voergaard Slot byder hvert år i uge 29 til middelalderfest. I denne uge kan du både møde Stygge Krumpen og hans vedsoverske samt håndværkere og handelsfolk, som falbyder deres varer. Nonner og munke høres i salig sang, landsknægte træner til kamp og tilrejsende musikanter og gøglere viser deres kunstner.

Dronninglund Slot

Her i Nordjylland findes der et slot, som er omgivet af skøn natur, hvor der er plads til hinanden og fordybelse.

Voergaard Slot

Danmarks Smukkeste Herregård byder på både kunst og blodrøde historier

Dronninglund Kunstcenter

Unik kunst i nordjyske omgivelser. Dronninglund Kunstcenter er stedet, hvor kunst, natur og arkitektur mødes i skøn forening.

Lille Østergaard Økologi

Salg af grønsager samt friske kyllinger på bestilling. Mulardænder, gæs og kalkuner til jul (på bestilling).  Besøgsgård. Modtager besøg fra skoler. Holder økologisk høstmarked hvert år første weekend i september.

Overnatning

Besøg Hotel Phønix, det hyggelige hotel midt i Brønderslev, hvor der er atmosfære og shoppingmuligheder lige uden for døren. I byerne omkring Brønderslev kan vi anbefale Dronninglund Hotel, Hjallerup Kro  og Jerslev KroEr du til mere romantik byder Dronninglund Slot på romantiske værelser med udsigt over slotsparken.

På østkysten i den hyggelige havneby Asaa finder du Asaa Camping med alle muligheder for camping incl. luksushytter. Er du til det mere primitive, finder du mange naturlejrpladser rundt om i hele kommunen. Udforsk alle overnatningsmulighederne i Brønderslev.

Oplevelser og begivenheder

Brønderslev skuffer ikke, når det kommer til at byde på spændende oplevelser eller aktiviteter. Nedenfor kan du finde nogle af de oplevelser og begivenheder, der venter dig i Brønderslev.

Den Runde Pavillon

Foto: Den Runde Pavillon

Museum for Forsyning og Bæredygtighed - MOSS

Foto: Museum for Forsyning og Bæredygtighed

Aktiviteter nær Brønderslev

Foto: VDK

Attraktioner nær Brønderslev

Foto: Dronninglund Kunstcenter

Begivenheder nær Brønderslev

Foto: VisitNordjylland