VisitNordjylland
Hvide badehuse på stranden i Blokhus
Blokhus

Blokhus

Den aktive ferieby Blokhus ligger lige ud til en af Nordeuropas bedste badestrande ved Vesterhavet og ikke langt fra forlystelsesparken Fårup Sommerland, Skulpturparken Blokhus, Center for Papirkunst og mange andre spændende attraktioner.

Oplev den skønne ferieby i det nordjyske, hvor der findes plads til fordybelse og leg.

Blokhus er et populært sted at holde ferie, og selvom du ikke er den store vandhund, så er de smukke hvide badehuse og det historiske sømærke med til at gøre en tur til maleriske Blokhus strand til et obligatorisk stop under ferien i Jammerbugten. Selve byen byder på et aktivt byliv med koncerter, events og aktiviteter i løbet af hele sommerhalvåret.

Udforsk Blokhus

Hele året rundt er der spændende attraktioner i og omkring Blokhus. Holder du ferie med børn, kommer du ikke uden om Fårup Sommerland, der er kåret til Nordens bedste sommerland mange år i træk. Derudover kan du besøge Skulpturparken, som bestemt også er et besøg værd for både store og små. Om sommeren byder parken på en årlig sandskulpturudstilling samt en imponerende samling af skulpturer i  træ, beton, jern, metal, sten, granit, bronze. Fra november og frem til jul forvandles parken til et magisk julemarked med hyggelige lys og juleboder fordelt imellem parkens smukke skulpturer. Du kan også blive fortryllet af imponerende papirklip i Nordens første Center for Papirkunst, hvor verdensberømte Bit Vejle og andre berømte kunstnere udstiller værker, som alle er skabt med papir og saks. Besøg Anne Justs have, en blomstermalers have fordelt på 7.500 m2 farvetematiske småhaver, hvor du kan følge foråret og sommerens gang. 

 

Vær aktiv i naturskønne omgivelser

Stranden og havet er en helt naturlig del af oplevelsen. Gå en tur langs Vesterhavet året rundt, og oplev de karakteristiske hvide badehuse, der i sommerhalvåret skaber en helt særlig klassisk badestemning mellem Blokhus og Løkken. Området er fyldt med alsidige naturoplevelser. Bag byen og stranden er det naturskønne landskab præget af rolige skov-, klit- og hedelandskaber, som giver gode muligheder for vandre-, ride- og cykelture. I Blokhus Klitplantage finder du Gateway Blokhus, hvor de små kan boltre sig på den store naturlegeplads, hunden kan blive luftet og I alle kan nyde en medbragt picnic-kurv. Stedet er også et yndet udflugtsmål for motionsfolket, da gateway'en tilbyder vandre-, cykel- og MTB-ruter. Du finder Danmarks bedste MTB-rute i Svinkløv lidt uden for byen. Udforsk alle de aktive naturoplevelser i Jammerbugten.

Luftfoto af Blokhus by og strand
Blokhus

Sov godt og smag på Blokhus

Mor og barn sopper ved havet i Blokhus
Blokhus Strand

En af byens mest besøgte spisesteder er Restaurant Futten, der byder på god mad og hyggelig atmosfære i et bindingsværkshus fra 1761. For at smage skønne fiskeretter, som er et must under ferien i en kystby, er det værd at anbefale Strandingskroen eller Klausen Fisk & Skaldyr i Hune.

Området har masser af overnatningsmuligheder, overnat på Strandhotellet Blokhus eller hvad med at overnatte på Hotel Fårup - midt i Danmarks sjoveste skov, Fårup Sommerland. Derudover findes der en masse gode campingpladser i området, såvel som sommerhuse. 

Find overnatningsmuligheder i Blokhus her. 

Det sker i Blokhus

Byen har masser af arrangementer året rundt. Foråret byder på Skandinaviens største uldfestival i maj, Blokhus Løkken Windfestival i pinsen og ikke mindst det store, smukke Sankt Hans bål på stranden til midsommer. Særligt i sommeren er aktivitetskalenderen helt fyldt op. Kom til store koncerter og råvaremarkeder på torvet hver uge. I løbet af sommerferien stimler folk sammen ved Strandkiosken klokken 21 og ser Blokhus Kanonlaug affyre kanonen og "skyde solen ned". Sensommeren og efteråret byder på Blokhus Fly-In og Womens Weekend og i julen skal det magiske julemarked opleves i Skulpturparken. Oplev alle begivenheder nær Blokhus.

Familie ved Futten i Blokhus
Blokhus

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Springvandstorvet

9492

Koordinater

Længdegrad : 9.585512

Breddegrad : 57.251346

For mere information om Blokhus besøg Destination Nordvestkysten.