Asaa strand sol opgang morgen Brønderslev
Asaa

Asaa

Asaa er en populær ferieby for campister, lystsejlere og sommerhusgæster med en særpræget ø-havn for enden af en 450 meter lang dæmning, og fra 1914-1968 havde byen desuden en jernbaneforbindelse via nabobyen Dronninglund til Aalborg.

Asaa Strand

Asaa strand er blevet betegnet som østkystens bedste; en kyststrækning uden farlige revler, hvor man trygt kan lade børnene opholde sig, da Asaa Strand både er børne- og handicapvenlig. Bølgerne er små, og vandet bliver kun langsomt dybt. Her vajer det Blå Flag som et bevis på, at badevandet er i orden og bliver regelmæssig kontrolleret. Karakteristisk er de mange små badehuse, som er beliggende i nærheden af stranden, og som er med til at give området atmosfære.

Muslingeskaller ved stranden

Asaa havn

Langs vejen til havnen i Asaa finder du de karakteristiske rødmalede fiskerhuse fra 1930'erne. I et af husene er indrettet et lille hyggeligt, fiskerimuseum med samlinger af fiskeredskaber, motorer, skibsradioer, ekkolod og navigations-udstyr brugt gennem tiderne. Museet er indrettet i de gamle rødmalede fiskerhuse fra 1930'erne lige før selve havneterrænet. I nogle af de andre røde fiskerhuse udstiller flere kunsthåndværkere.

Asaa lystbådshavn
Asaa

På havnen i Asaa er ofte levende musik og speciel stemning. Hver torsdag i højsæsonen er der kræmmermarked, hvor der fra boder sælges både brugte og nye varer. I området syd for havnen findes "Krebsehavet", der i dag er et attraktivt område for windsurfere.