VisitNordjylland
Vandet ved Østkysten

Asaa

Asaa er et lille fiskerleje med ca. 1300 indbyggere beliggende på Nordjyllands østkyst og med en rigtig dejlig, børnevenlig strand.

Asaa er en populær ferieby for campister, lystsejlere og sommerhusgæster med en særpræget ø-havn for enden af en 450 meter lang dæmning, og fra 1914-1968 havde byen desuden en jernbaneforbindelse via nabobyen Dronninglund til Aalborg.

Asaa Strand

Asaa strand er blevet betegnet som østkystens bedste; en kyststrækning uden farlige revler, hvor man trygt kan lade børnene opholde sig, da Asaa Strand både er børne- og handicapvenlig. Bølgerne er små, og vandet bliver kun langsomt dybt. Karakteristisk er de mange små badehuse, som er beliggende i nærheden af stranden, og som er med til at give området atmosfære.

krabbe i en hånd

Asaa havn

Langs vejen til havnen i Asaa finder du de karakteristiske rødmalede fiskerhuse fra 1930'erne. I et af husene er indrettet et lille hyggeligt, fiskerimuseum med samlinger af fiskeredskaber, motorer, skibsradioer, ekkolod og navigations-udstyr brugt gennem tiderne. Museet er indrettet i de gamle rødmalede fiskerhuse fra 1930'erne lige før selve havneterrænet. I nogle af de andre røde fiskerhuse udstiller flere kunsthåndværkere.

Solnedgang fra vandet

På havnen i Asaa er ofte levende musik og speciel stemning. Hver torsdag i højsæsonen er der kræmmermarked, hvor der fra boder sælges både brugte og nye varer. I området syd for havnen findes "Krebsehavet", der i dag er et attraktivt område for windsurfere.