Aalborg havnefront

Aalborg

Foto: Bang Clemme Film

Slip nysgerrigheden løs i det nordjyske, oplev byen som hele New York taler om, Aalborg - en levende og spirende lille storby med masser af puls, atmosfære, attraktioner og attraktive shoppingmiljøer året rundt.

Midt i Limfjorden finder du Aalborg. Lad dig forføre af byen, som også New York Times har fået øje for. Tilbage i tiden var Aalborg mest kendt som arbejderbyen ved Limfjorden og for det ikoniske Aalborgtårn, der blev opført i 1933. I de senere år har Aalborg gennemgået en blomstrende transformation fra nedslidt arbejderby til videnscenter og kulturby. 

Udforsk Nordens Paris

Intet slår virkeligheden, og måske er det i virkeligheden på tide, at du ved selvsyn får kigget på Aalborgs herligheder. Forkæl familien, din bedre halvdel eller dig selv med feriehygge i særklasse, eller en ægte hyggestund i en af Danmarks mest spændende kultur- og shoppingbyer. Her finder du fantastiske restauranter med specialiteter fra alverdens lande, hyggelige gader samt prisvindende arkitektur og et væld af kulturoplevelser. Hvis dine sanser i særlig grad vækkes af medrivende teater, et brag af en koncert eller musik så smuk, du glemmer at trække vejret, så lad Aalborgs store og brede vifte af skønne kulturoplevelser udfolde sig og festen begynde. Skal der shoppes, kan du med fordel se her hvilke shoppingmuligheder, der befinder sig i Aalborg. 

Nordjyllands Kulturhovedstad

Aalborg er byen, som Utzon og Aalto, to store arkitektoniske mestre, begge har sat deres præg på med hver sit mesterværk - Utzon Center og Kunsten. Udover disse to mesterværker er det også værd at nævne NordkraftAalborgs havnefront og ikke mindst Musikkens Hus. Endnu et karaktertræk for transformationen er de spændende streetart kunstværker, der pryder tomme husgavle spredt ud over hele byen. Så slip din kulturelle sans løs i Aalborg og tag en tur ned langs havnefronten, som vil byde på arkitektoniske perler og vind i håret fra Limfjorden.

Kulturelle seværdigheder i Aalborg

Musikkens Hus

Midt på Aalborgs havnefront med udsigt over Limfjorden, finder du den arkitektoniske perle og det musikalske samlingspunkt, Musikkens Hus.

Utzon Center

På havnefronten i Aalborg står et fantastisk mesterværk tegnet af Jørn Utzon. I det eksperimenterende kunst- og videncenter kaldet Utzon Centeret vil du møde arkitektur, design, kunst og formidling.

Kunsten

I Nordjylland findes et kunstmuseum, som byder på oplevelser for både store og små. I Nordjyllands største kunstmuseum Kunsten Museum of Modern Art er der plads til fordybelse.

Restauranter i Aalborg

Her i den nordjyske hovedstad, er der ingen fare for, at du kommer sulten hjem. Byen byder på forkælelse til smagsløgene. Gå på opdagelse på C.W. Obels plads, som tilbyder et hyggeligt café miljø, hvor du kan få stillet sulten hos Cafe Vi2 eller Søgaards Bryghus, som laver egne specialøl. Hvis du er en af dem, som også har svært ved at beslutte sig, så har Aalborg også sit eget Street Food marked, The Lighthouse, som er placeret i den hyggelige Skudehavn i Vestbyen. Her kan du få stillet din nysgerrighed ved 16 forskellige køkkener og nyde lokale råvarer i maritime omgivelser.

Skal ganen virkelig forkæles, kan du udforske nogle af Nordjyllands bedste restauranter i følge White Guide. Aalborg har 8 restauranter med på listen, hvor du finder Restaurant Fusion på Aalborg havnefront, Restaurant TabuTextur samt Mortens Kro, som tager gourmetretter til et helt nyt niveau. Se alle spisesteder i Aalborg.

Let's eat Nordjylland

Foto: Himmerland Golf og Spa Resort

Smag på Aalborg

Aalborg Street Food - Køkkenfabrikken

Aalborg Street Food - Køkkenfabrikken er Aalborgs første permanente Street Food marked. Her er gastronomiske oplevelser og lokale råvarer i højsædet. Markedet er placeret på Skudehavnen i Vestbyen.

Restaurant Fusion

I smukke rammer lige ud til Limfjorden ligger Restaurant Fusion, som byder på kulinarisk inspiration fra det europæiske og asiatiske køkken. Her er det helhedsoplevelsen, der er i fokus.

Caféministeriet

Caféministeriet er den perfekte café, hvis man ønsker at nyde en lækker brunch, frokost eller middag i hyggelige og moderne omgivelser, hvor der i høj grad er tænkt på råvarernes høje kvalitet og deres sæson. På Caféministeriet er der mulighed for at nyde et bredt repertoire af forskel...

Se alt

Oplevelser i Aalborg

Aalborg er Nordjyllands kulturhovedstad, og byen har et rigt udbud af events og arrangementer, hvor der både er koncerter, festivaler og kunstudstillinger året rundt. Af tilbagevendende begivenheder kan nævnes Aalborg Karneval, som er Nordeuropas største folkelige karnevalsparade. I en hel uge er hele Aalborg i feststemning med Stjerneparaden, Battle of Carnival Bands og Børnekarneval, inden det hele kulminerer om lørdagen, hvor alle kan være med i paraden. Gaderne fyldes af samabarytmer, glade, udklædte mennesker, og det er helt sikkert en begivenhed, du ikke må gå glip af.

Har du børnene med, er Aalborg Zoo bestemt også et besøg værd. Her kan I opleve de smukke dyr i naturskønne og hyggelige omgivelser. Er du kunstinteresseret, må du ikke gå glip af Kunsten, Nordjyllands største kunstmuseum, som genåbnede i 2016 efter en omfattende renovering. Tæt på Aalborg bymidte ligger Vestre Fjordpark. Her er der mulighed for både at svømme, sejle i kano og kajak, surfe, vinterbade eller bare nyde solen og den skønne natur ved fjorden.

Aalborg Karneval

Nordeuropas største karneval findes i Nordjylland. Kom med når sambarytmerne fylder Aalborgs gader og det endnu engang er tid til årets fest.

Aalborg Zoo

Udforsk verdens dyrearter med en tur i Aalborg Zoo, hvor du ligenu kan opleve de små isbjørneunger.

Kunsten

I Nordjylland findes et kunstmuseum, som byder på oplevelser for både store og små. I Nordjyllands største kunstmuseum Kunsten Museum of Modern Art er...

Vestre Fjordpark

Lige ude for Aalborg midtby ligger Vestre Fjordpark, der er Aalborgs fantastiske svar på et stort friluftsbad og aktivitetsområde. Her er der et væld ...

Cykelruter i Aalborg

På cykelruterne i og omkring Aalborg er der rig mulighed for både at se den smukke by og naturen. Hvad end du vil cykle langs kysten eller i Aalborgs gader, så er der en rute i området, som passer til dine ønsker.

Mountainbiking i Nordjylland

Nordjylland byder på en lang række muligheder og udfordringer for dig, der vil afprøve dig selv i den nordjyske natur på mountainbike. Oplev adrenalinet suse igennem kroppen og syren i dine ben.

Begivenheder - det sker i Aalborg

Foto: VNJ

Ved spørgsmål til din tur rundt i smukke Aalborg, kan du skrive til VisitAalborg på info@visitaalborg.com eller ringe på +45 9931 7500