VisitNordjylland
To piger med udsigt over Aalborg
Aalborg

Aalborg

Slip nysgerrigheden løs i det nordjyske, oplev byen som er kommet på New Yorks læber. Aalborg er en levende og spirende storby med masser af puls og atmosfære, attraktioner, restauranter i topklasse og attraktive shoppingmiljøer året rundt.

Midt i Limfjorden finder du Aalborg. Lad dig forføre af byen, som også New York Times har fået øje for. Tilbage i tiden var Aalborg mest kendt som arbejderbyen ved Limfjorden, og for det ikoniske Aalborgtårn, der blev opført i 1933. I de senere år har Aalborg gennemgået en blomstrende transformation fra nedslidt arbejderby til videnscenter og kulturby. 

Udforsk Aalborg

Forkæl familien, din bedre halvdel eller vennerne med feriehygge i særklasse, eller en ægte hyggestund i en af Danmarks mest spændende kultur- og shoppingbyer. Aalborg er kendt for de fantastiske restauranter med specialiteter fra alverdens lande, hyggelige gader samt prisvindende arkitektur og et væld af store kulturoplevelser. Hvis dine sanser i særlig grad vækkes af medrivende teater, et brag af en koncert eller skøn musik, så lad Aalborgs store og brede vifte af skønne kulturoplevelser udfolde sig. Skal der shoppes, kan du med fordel se her, hvilke shoppingmuligheder, der befinder sig i Aalborg. 

Kvinder i Aalborgs gader

Nordjyllands Kulturhovedstad

Aalborg er byen, som Utzon og Aalto, to store arkitektoniske mestre, begge har sat deres præg på med hver sit mesterværk - Utzon Center og Kunsten. Udover disse to mesterværker er det også værd at nævne NordkraftAalborgs havnefront og ikke mindst Musikkens Hus. Endnu et karaktertræk for Aalborg er de imponerende og store streetart kunstværker, der pryder mange af de tomme husgavle over hele byen. Slip din oplevelsessansen løs i Aalborg og tag en tur ned langs den nye havnefront, som vil byde på arkitektoniske perler, gode aktiviteter og ikke mindst vind i håret fra Limfjorden.

Restauranter i Aalborg

Her i den nordjyske hovedstad, er der ingen fare for, at du går sulten i seng. Byen byder på fantastisk forkælelse til smagsløgene. Gå på opdagelse og find let en café, hvor du kan nyde lækkert mad og den hyggelige stemning. I sommermånederne har de fleste cafeer udendørsservering, hvor du kan nyde lækkert mad, kaffe eller en kold øl. Hvis du er en af dem, som også har svært ved at beslutte sig, så har Aalborg også sit eget Street Food marked, The Lighthouse, som er placeret i den hyggelige Skudehavn i Vestbyen. Her kan du få stillet din nysgerrighed ved 16 forskellige køkkener og nyde lokale råvarer i maritime omgivelser.

Skal ganen virkelig forkæles med gastronomiske topoplevelser, kan du udforske nogle af Nordjyllands bedste restauranter i følge White Guide. Aalborg har 8 restauranter med på listen, hvor du finder Restaurant Fusion på Aalborg havnefront, Restaurant TabuTextur samt Mortens Kro, som tager gourmetretter til et helt nyt niveau. Se alle spisesteder i Aalborg.

Oplevelser i Aalborg

Aalborg er Nordjyllands kulturhovedstad, og byen har et rigt udbud af events og arrangementer, hvor der både er koncerter, festivaler og kunstudstillinger året rundt. Af tilbagevendende begivenheder kan nævnes Aalborg Karneval, som er Nordeuropas største folkelige karnevalsparade. I en hel uge er hele Aalborg i feststemning med Stjerneparaden, Battle of Carnival Bands og Børnekarneval, inden det hele kulminerer om lørdagen, hvor alle kan være med i paraden. Gaderne fyldes af samabarytmer, glade, udklædte mennesker, og det er helt sikkert en begivenhed, du ikke må gå glip af.

Har du børnene med, er Aalborg Zoo bestemt også et besøg værd. Her kan I opleve de smukke dyr i naturskønne og hyggelige omgivelser. Er du kunstinteresseret, må du ikke gå glip af Kunsten, Nordjyllands største kunstmuseum, som genåbnede i 2016 efter en omfattende renovering. Tæt på Aalborg bymidte ligger Vestre Fjordpark. Her er der mulighed for både at svømme, sejle i kano og kajak, surfe, vinterbade eller bare nyde solen og den skønne natur ved fjorden.

Du kan også tage på historisk tidsrejse og byvandringer i byens gader og få fortalt historier fra dramatiske tider sammen med Aalborg Historiske Museum. De klassike byvandringer er meget populære, og senest helt nye temabyvandringer med blandt andet Jens Bang og Churchill-Klubben. Her får du historien om en af Danmarks modstandsgrupper under besættelsen 1940-45: Churchill-klubben. 

Find mere inspiration til din ferie i Aalborg her

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Kjellerups Torv 5, niveau 13

9000 Aalborg

Koordinater

Længdegrad : 9.9300339

Breddegrad : 57.0462929