VisitNordjylland
Øster Hurup Havn

Ålbæk

Ålbæk er en lille by i Nordjylland mellem Frederikshavn og Skagen, med oplevelser for alle. Mærk vinden i håret og gå på opdagelse i den smukke natur i de omkringliggende områder, hvor du finder utallige natur- og udsigtsmuligheder.

Den hyggelige fiskeriby

Byen, der ligger ved og har givet navn til Ålbæk Bugt i Skagerrak, var oprindeligt et fiskerleje og er i dag hjemsted for en fiskeri- og lystbådehavn. Ålbæk gennemløbes af Skagensbanen og har i denne forbindelse en station.

I Ålbæk finder du utallige natur og udflugtsmuligheder, så hvad end du er til flade strandenge med et frodigt plante- og fugleliv eller smukke naturområder med frodige skove og enge, finder du det ved Ålbæk. Tag f.eks. på oplevelse ved Ålbæk klitplantager eller besøg Råbjerg Mile, en af Europas største vandreklitter.

Hirtshals Havn
Glad familie

Ålbæk strand

Ved Ålbæk finder I en dejlig hvid og kilometerlang sandstrand lige op ad havnen. Beliggenheden i Ålbæk Bugt gør, at vandet er roligt og lavt, hvilket gør stranden særdeles børnevenlig. På grund af det rene vand har stranden også Blåt Flag.

Grenen strand Skagen
Grenen

Ålbæk havn

Ålbæk har et charmerende og hyggeligt havnemiljø, som hvert år tiltrækker mange lystsejlere. Ålbæk havn befinder sig kun 20 km syd for Skagen centrum. Alle, beboer som sejlere er meget begejstrede for byens hyggelige havn, der både danner ramme for erhvervsfiskeri, lystfiskeri og ikke mindst for værftet, hvor man kan følge fiskekutternes kølhalinger. Alt dette sker på tæt hold, og det giver Ålbæk Havn en oprindelighed, der i dag ikke er nogen selvfølge.

Hirtshals Havn