Attraktioner på vestkysten | VisitNordjylland

Vestkystens mest populære attraktioner

Attraktioner på vestkysten

Vestkysten er et sandt ferieparadis med oplevelser for børn og voksne, historie- og kunstelskere, adrenalinjunkier og de naturinteresserede.

Holder I ferie på vestkysten, så er der en masse oplevelser I ikke må gå glip af! Her tager vi et kig på de mest besøgte attraktioner på vestkysten.

Er du til kunst og kultur?

Vesterhavet har sat et tydeligt præg på attraktionerne i Nordjylland. Den smukke natur, det ideelle lys og de barske forhold for fiskere har gennem tiderne inspireret mange kunstnere til at dokumentere og fortolke livet på kysten. Skagensmalerne, kunstnergruppen og -kollektivet, står bag nogle af Danmarks smukkeste og mest ikoniske kunstværker. De spiller en stor rolle i dansk kunst- og kulturhistorie – og du kan bl.a. se deres malerier på Skagens Museum og de tilhørende museer Anchers Hus og Drachmanns Hus. Kunst kan også opleves udendørs, tag bl.a. på eventyr i Skulpturpark Blokhus, hvor tårnhøje skulpturer i sand, træ og metal sætter fantasien på prøve. 

Tag på tur gennem Danmarkshistorien

Langs vestkysten ligger en række bunkers, levn fra krigstiden, der i dag fungerer som museer. Her kan du lære meget mere om anden verdenskrig. Se en bunker indefra eller gå på opdagelse i Nordeuropas største befæstningsanlæg i Hanstholm.

I kan også pjaske rundt!

Vesterhavet er vildt, hvilket er perfekt til surfing, men der er mange andre måder at lege i vandet på. I Nordjylland har vi bl.a. Danmarks største badeland i Fårup Sommerland – prøv det efter at have fået pulsen op i de mange rutsjebaner. Eller hvad med et eventyr under havets overflade i Nordsøen Oceanarium, hvor hornfisk, hajer og den populære klumpfisk svømmer rundt i Nordeuropas største akvarium? 

Her ser du vestkystens 10 mest besøgte attraktioner:

Del denne side

Kunst & kultur

Kunst & kultur

Mange af Danmarks bedste nulevende kunstnere og kunsthåndværkere har bosat sig i Nordjylland. Derfor er der et stort udvalg af gallerier og værksteder i det nordjyske ferieland.

Teaterscenen i Nordjylland

På de nordjyske teatre ruller mange førsteklasses dramaer over scenen. En optimal blanding af tradition og fornyelse skaber mindeværdige øjeblikke for selv det mest kræsne publikum.

Byoplevelser i Nordjylland

Byerne er i en klasse for sig, her i landet nord for det du kender. Lad dig forføre af den nordjyske hovedstad - Aalborg, eller mærk pulsen i lokalområdet.

Udforsk nordens hyggeligste byer

Bliv revet med af den magiske stemning nord for det du kender. Her finder du en perlerække af de hyggeligste badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Skagensmalerne

Mere end 100 år efter Skagensmalernes storhedstid, står kunstværkerne tilbage - inspireret af Skagens natur, unikke lys samt samfundets enkelthed og uspolerede liv.

Skagen

Ikoniske Skagen er Danmarks nordligste by, og turistbyen er kendt i både Danmark i udland for sine unikke naturoplevelser, smagsoplevelser, kunst og kultur - og selvfølgelig det fantastiske lys.

Vesterhavet i Nordjylland

Oplev Vesterhavets brusende bølger og brede strande

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.