Attraktioner på vestkysten | VisitNordjylland

Vestkystens mest populære attraktioner

Attraktioner på vestkysten

Vestkysten er et sandt ferieparadis med oplevelser for børn og voksne, historie- og kunstelskere, adrenalinjunkier og de naturinteresserede.

Holder I ferie på vestkysten, så er der en masse oplevelser I ikke må gå glip af! Her tager vi et kig på de mest besøgte attraktioner på vestkysten, ifølge de officielle besøgstal, som er indberettet til Danmarks Statistik i 2016.

Er du til kunst og kultur?

Vesterhavet har sat et tydeligt præg på attraktionerne i Nordjylland. Den smukke natur, det ideelle lys og de barske forhold for fiskere har gennem tiderne inspireret mange kunstnere til at dokumentere og fortolke livet på kysten. Skagensmalerne, kunstnergruppen og -kollektivet, står bag nogle af Danmarks smukkeste og mest ikoniske kunstværker. De spiller en stor rolle i dansk kunst- og kulturhistorie – og du kan bl.a. se deres malerier på Skagens Museum og de tilhørende museer Anchers Hus og Drachmanns Hus. Kunst kan også opleves udendørs, tag bl.a. på eventyr i Skulpturpark Blokhus, hvor tårnhøje skulpturer i sand, træ og metal sætter fantasien på prøve. 

Tag på tur gennem Danmarkshistorien

Langs vestkysten ligger en række bunkers, levn fra krigstiden, der i dag fungerer som museer. Her kan du lære meget mere om anden verdenskrig. Se en bunker indefra eller gå på opdagelse i Nordeuropas største befæstningsanlæg i Hanstholm.

I kan også pjaske rundt!

Vesterhavet er vildt, hvilket er perfekt til surfing, men der er mange andre måder at lege i vandet på. I Nordjylland har vi bl.a. Danmarks største badeland i Fårup Sommerland – prøv det efter at have fået pulsen op i de mange rutsjebaner. Eller hvad med et eventyr under havets overflade i Nordsøen Oceanarium, hvor hornfisk, hajer og den populære klumpfisk svømmer rundt i Nordeuropas største akvarium? 

Her ser du vestkystens 10 mest besøgte attraktioner:

Del denne side

Kunst & kultur

Kunst & kultur

Mange af Danmarks bedste nulevende kunstnere og kunsthåndværkere har bosat sig i Nordjylland. Derfor er der et stort udvalg af gallerier og værksteder i det nordjyske ferieland.

Teaterscenen i Nordjylland

På de nordjyske teatre ruller mange førsteklasses dramaer over scenen. En optimal blanding af tradition og fornyelse skaber mindeværdige øjeblikke for selv det mest kræsne publikum.

Byoplevelser i Nordjylland

Nordjylland er fuld af hyggelige havnebyer og købstæder. Hvis det hellere skal være storbyoplevelsen, så er Aalborg Nordjyllands hovedstad og byder på masser af puls - hele året rundt.

Udforsk hyggelige byer

Bliv revet med af den hyggelige stemning i Nordjyllands hyggelige badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Skagensmalerne

Mere end 100 år efter Skagensmalernes storhedstid, står kunstværkerne tilbage - inspireret af Skagens natur, unikke lys samt samfundets enkelthed og uspolerede liv.

Skagen

Ikoniske Skagen er Danmarks nordligste by, og turistbyen er kendt i både Danmark i udland for sine unikke naturoplevelser, smagsoplevelser, kunst og kultur - og selvfølgelig det fantastiske lys.

Vesterhavet i Nordjylland

Oplev Vesterhavets brusende bølger og brede strande. Vesterhavets styrke har sat tydelige præg på Nordjyllands naturområder - er du klar til at gå på opdagelse i kystens historie og muligheder?

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.