Kornmark i solskin i Vesthimmerland

Sensommer i Nordjylland

Foto: VisitNordjylland

Nyd sensommerens sidste solstråler. Den nordjyske sensommer byder på lækre lokale smagsoplevelser, forkælelse og velvære samt masser af aktive oplevelser i Nordjyllands skønne natur og hyggelige byer.

Se alle de mange tilbud og oplevelser, hvor vi håber på hyggelig høststemning. Sensommeren er også fuld af store outdoor events og store musikalske oplevelser. Få et overblik herunder.

Byoplevelser - udforsk de hyggelige byer og storbyen

Gå på opdagelse i de hyggelige købstæder, havnebyer, badebyer og storbyen Aalborg.

Udforsk hyggelige byer

Nordjylland er fuld af stemningsfulde feriebyer med hver deres særpræg og stemning. Besøg de hyggelige byer i Nordjylland.

Historiske bydele i Nordjylland

I hele Nordjylland kan du komme på en historisk tidsrejse med de utallige slotte og herregårde, og de interessante nordjyske klostre og kirker som Børglum Kloster, hvor Stygge Krumpen havde sin daglige gang.

Shopping

Her i Nordjylland er der rig mulighed for at få stillet shoppetrængen, om du søger finurlig brugskunst, lækkert modetøj eller specialiteter, så er der noget for dig. Tag en tur gennem de hyggelige gågader, som byder på specialbutikker eller hvil benene med en kop kaffe.

Byoplevelser i Nordjylland

Der er masser af dejlige feriebyer og feriesteder at besøge Nord for det du kender. Hele året rundt er Nordjylland fuld af oplevelser - brusende  Vesterhav , milde og børnevenlige badebyer ved  Østkysten  og maritim stemning langs Limfjorden og Mariager Fjord.

Gastronomi i Nordjylland

Den lange kystlinje som omkredser Nordjylland betyder, at både fisk og skaldyr bliver en naturlig del af menuen. Læs mere om den fantastiske gastronomi, som Nordjylland byder på og gå på opdagelse i Nordjyllands bedste restauranter. Velbekomme!

Øer, fjorde og kyster i Nordjylland

Sejlture og maritime oplevelser

I Nordjylland findes en masse maritime oplevelser, som du udforske hele året rundt. Tag på fisketur, nyd en fiskefilet ved lystbådehavnen eller tag med til de mange maritime festivaler i sensommeren.

Attraktioner ved Limfjorden og Mariager Fjord

Limfjorden og Mariager Fjord skærer sig smukt ind igennem Danmarks nordligste landsdel.

Øer og fjorde i Nordjylland

Limfjorden byder på hyggelige fjordbyer med hver deres specialiteter og attraktioner. Besøg Limfjordsmuseet i Løgstør eller tag på østerssafari med Skaldyrscentret i Nykøbing Mors.

Sensommeren i Nordjylland er fuld af spændende begivenheder og events

Sensommeren fuld af spændende oplevelser i Nordjylland. Se et udvalg her.

Efterårsferie i Nordjylland

Der er fuld fart på i Nordjylland i ferien med masser af events og oplevelser for hele familien.

Det sker i Nordjylland

Begivenheder i Nordjylland året rundt.  Hvad end det er forår, sommer, efterår eller vinter er der masser af events og aktiviteter rundt omkring i de...

Nordjyske sportsevents

Pulsen stiger, vinden suser og naturen viser sig endnu engang fra sin smukkeste side. Den varierede nordjyske natur er som skabt til aktive oplevelser...

Markeder i Nordjylland

Hvad enten du er til loppemarkeder, dyrskuer eller kræmmermarkeder, så har Nordjylland et bredt udvalg henover året, hvor der er mulighed for at gøre ...

Nordjylland - tid til forkælelse og velvære

I Nordjylland er der rig mulighed for at gøre lige nøjagtig, hvad der får dig til at slappe af og tanke op. Her er det let at trække stikket ud med lækker wellness, kulinariske oplevelser og ikke mindst noget af Danmarks skønneste natur.

Naturområder

Foto: VNJ

Overnatning

Foto: VisitNordjylland

10 udvalgte museer

Foto: Turisthus Nord

Gratis oplevelser

Foto: VNJ

Forkælelse og velvære

Mærk vinden i håret og ro i sjælen med strand, fjord og  natur  i en klasse for sig. Forkæl dine smagsløg på nogle af Danmarks bedste restauranter med udsøgt gastronomi og udsigt til Vesterhavet, Limfjorden eller Aalborgs pulserende byliv.

Lokale nordjyske smagsoplevelser

I Nordjylland er der fyldt med lækre råvarer, rå natur og unikke madoplevelser. Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokalt dyrkede og producerede fødevarer og drikkevarer i Nordjylland.

Svampetur - guide til danske svampe

Svamperisotto med danske svampe som Karl Johan og kantarel er en glimrende grund til at tage på svampetur i Nordjyllands smukke natur. Her får du vore...

Nordjyske specialiteter

Nordjyllands lækre specialiteter er baseret på traditionelle egnsretter og opskrifter, der er nedarvet gennem generationer - garneret med nordjysk nat...

Udsigtspunkter i Nordjylland

Bliver du også fascineret af storslåede udsigter? Så tag til Nordjylland, hvor naturen er fantastisk.   Her kan du udforske Danmarks smukkeste udsigte...

Romantiske steder i Nordjylland

Når hverdagen er fuld af pligter og stress, bliver feriens allervigtigste mål at holde i hånd og være to. Her får du en tips til nogle helt perfekte o...

Sensommeren i Nordjylland for børn - fuld af sjove forlystelser og oplevelser

Selvom sommerferien er ved at være slut er Nordjylland stadigvæk fuld af sjove og spændende oplevelser for børn. Se mere her.

Gys på slotte og herregårde

Foto: VisitNordjylland

Oplevelser med dyr

Foto: twodanesontour.com

Aktiv ferie i naturen

Foto: VNJ

Aalborg Zoo

Udforsk verdens dyrearter med en tur i Aalborg Zoo, hvor du ligenu kan opleve de små isbjørneunger.

Nordsøen Oceanarium

Gå på opdagelse mellem de mange lærerige oplevelser i en af Nordjyllands største attraktioner, Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Mød klumpfisken i Nord...

Vikinger i Nordjylland

Nordjylland er fuld af oldtidsminder og fortællinger fra vikingetiden og jernalderen. Drøm dig tilbage i tiden og udforsk sporene ved de to ringborge ...

Udendørsaktiviteter for børn

Nordjylland er hele året rundt fyldt med spændende udendørsaktiviteter for hele familien, både i naturen og i Nordjyllands hyggelige byer. Nordjylland...

Indendørs aktiviteter for børn

Nordjylland er året rundt fuld af spænding og oplevelser - også selvom vejret ikke egner sig til en tur udenfor. Hop i vandet hos de nordjyske svømmehaller og vandlande, eller besøg et indendørs legeland i Nordjylland.

Nordjyllands bedste attraktioner for børn

I Nordjylland er der attraktioner for børn i alle aldre - fra de helt små op til dem, der mest bare er børn indeni. Skal der fart på med vilde forlystelser, ses på dyr eller er det tid til lidt leg og læring indendøre?