Gå til indhold
Pige sidder på hegn

Helligdage i Nordjylland

Foto: Mette Johnsen

Især foråret er lig med masser af helligdage, dejligt forårsvejr og danner de perfekte rammer om en miniferie i Nordjylland, hvor der er masser af tid til afslapning, hygge og gode oplevelser.

Solen og varmen er ved at vende tilbage og blomstrene pibler frem. Vi får igen energi og lyst til at komme ud i naturen. Nordjylland er fuld af dejlige naturoplevelsereventsforkælelse og hyggelige oplevelser for hele familien. Gå på opdagelse og udforsk hyggelige feriebyer eller tag ud og oplev Nordjyllands fantastiske natur fra de mange udsigtspunkter. Tag på en cykeltur, følg de udfordrende MTB-ruter eller en rask vandretur på en af Nordjyllands mange smukke vandreruter. Foråret er også sæson for østerssafari i Limfjorden og andre lokale smagsoplevelser.

Påskeferie

Par i blomsterpark i Mariager
Mette Johnsen

Godt nok synger man "Julen varer helt til påske", men påsken er ligmed forår. Påsken falder forskelligt år efter år, traditionelt set helt fra marts måned og frem til midt i april. Påsken er forbundet med masser af hyggelige traditioner og traditionen tro, er påsken tiden til at se på kunstudstillinger, ferniseringer og gallerier i Nordjylland. 

Store bededagsferien

Store bededag falder 4. fredag efter påske og tre uger før pinsen. I dag forbinder mange Store Bededag med varme hveder og konfirmationer, men dagen var oprindeligt tiltænkt bøn og faste. Traditionen tro, spiser vi på Store Bededag varme hveder, fordi bagerne ikke måtte arbejde på Store bededag, og derfor blev der dagen før bagt hvedeknopper.

Kristi himmelfartsferien

Kristi himmelfart ligger altid torsdag 40 dage efter påskedag. Dagen er blevet fejret i Danmark siden kristendommens tidligste historie til minde om, at Jesus, 40 dage efter sin opstandelse, tog afsked med sine disciplene, før han ifølge Bibelen forsvandt i skyerne. I vor tid er Kristi himmelfart, sammen med de øvrige helligdage i foråret, en af årets store dage for konfirmationer. Foråret er godt i gang i Kristi himmelfart hvilket også betyder, at de mange store sportsevents nærmer sig. Der er noget for enhver. Skal tempoet lidt ned, indbyder den skønne nordjyske natur til vandreture og cykelture. Her bestemmer du selv tempoet, længden af turene og hvornår du vil afsted.

Familie på Løkken strand

Foto:Hans Ravn

Pinseferien

Pinsen er efter julen og påsken kirkeårets 3. og sidste store festlighed. Ordet ’pinse’ kommer af det græske ord ’pentekoste’, som betyder halvtredsindstyvende. Ordet refererer nemlig til, at pinsen falder 50 dage efter påske. Pinsen falder altid i maj eller juni. Pinsen er åndens fest og fejres traditionelt set over to dage. Første pinsedag falder altid på en søndag. Derefter kommer 2. pinsedag, som er mandagen lige efter. I denne helligdagsferie starter blandt andet Blokhus-Løkken Wind Festival hvor alle kan deltage eller se på. Det er en helt særlig oplevelse, og man er velkommen til at tage egen drage med. Vil du gerne ud og dyrke motion, er der flere events du kan deltage i.

Sommerhus i naturen

Foto:Mette Johnsen

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish