Blokhus Halloween Jammerbugten

Halloween i Nordjylland

Halloween er efterhånden blevet en stor festdag for både børn og voksne. Selvom det er en amerikansk tradition, så har Danmark og Nordjylland taget den amerikanske tradition til sig, og i oktober er Nordjylland fuld af græskarlygter og sjove halloweenevents.

Halloween i gamle dage

Halloween udspringer oprindeligt fra den kristne allehelgensdag, der falder på den 1. november. Denne dag var i gamle dage en mindedag for alle helgener der ikke havde deres egen mindedag. I USA har de fejret allehelgensaften/halloween den 31. oktober i mange år, fordi de mente, at hekse, genfærd og mørkets magter hjemsøgte de levende på den aften - og det er herfra, halloween har fået sit symbol på uhygge. Med reformationen blev Allehelgen i stedet en mindedag for alle kristne og alle døde i løbet af det forgangne år, og dagen blev i kirken flyttet til den første søndag i november.

Halloween som vi kender det i dag

Halloween er i dag mere som den amerikansk tradition hvor børn klæder sig ud, går "trick-or-treat" fra dør til dør hos naboerne og der holdes fest. Der er desuden en stor tradition for at lave græskarlygter, som i Danmark er et ikon for Halloween - og som pryder hjem landet over, d. 31 oktober på halloweens dag. Traditionen med græskarlygterne stammer oprindeligt fra et gammelt irsk sagn om Jack of the Lantern, men er igennem årene blevet optaget i de danske hjem. Hvert år til halloween bliver butikker og facader udsmykket op til helligdagen og stemningen af 'uhygge' spreder sig over hele byen.

Oplev halloween i Nordjylland

Svampejagt i Nordjylland
Svampe på pande
Året rundt i Nordjylland
Surfing Klitmøller ved solnedgang
Sensommer i Nordjylland
Kornmark i solskin i Vesthimmerland
Lokale nordjyske smagsoplevelser
Mand nyder lokalt mad på stranden i Nordjylland