Fastelavn Robin Hood

Fastelavn i Nordjylland

Foto: VisitNordjylland

Så går det løs med tøndeslagning i det nordjyske. Traditionen tro bliver der hold fastelavn og slået katten af tønden rundt omkring i hele Nordjylland. Det er først i nyere tid, at fastelavn er blevet børnenes fest.

Slå katten af tønden

På grund af udbredt overtro i gamle dage troede man, at hvis man ofrede de listige, sorte katte, så ville man gå mod lysere tider og måske endda slippe for den frygtede pest. Derfor levede katte, på trods af sine ni liv, et usikkert liv omkring fastelavn. I dag går det heldigvis lidt mere fredeligt for sig. Nu slåes katten af tønden, indtil slikket vælter ud af tønden. Derpå kåres der en kattekonge og kattedronning.

Nordjylland er fyldt med sjove fastelavnsarrangementer. Så nu er det med at finde dit bedste kostume frem, og komme afsted til en af de hyggelige fastelavnsfester rundt omkring i Nordjylland.

Nordjylland - fuld af oplevelser for hele familien

Vinterferie i Nordjylland

I Nordjylland er vinteren magisk og oplevelserne for alle. Et land fuld af eventyr og sjov, hvor vinterferien betyder tid til hinanden - og giver mulighed for fordybelse og nye oplevelser.

Indendørs aktiviteter for børn

Nordjylland er året rundt fuld af spænding og oplevelser - også selvom vejret ikke egner sig til en tur udenfor. Hop i vandet hos de nordjyske svømmehaller og vandlande, eller besøg et indendørs legeland i Nordjylland.

Udendørsaktiviteter for børn

Nordjylland er hele året rundt fyldt med spændende udendørsaktiviteter for hele familien, både i naturen og i Nordjyllands hyggelige byer. Nordjylland er kendt for sine unikke naturoplevelser, hvor hele familien kan være med - udforsk mulighederne.

Lærerige oplevelser for børn

Tag de mindste med til Nordjylland, hvor der findes utallige lærerige oplevelser, som I kan udforske og opleve sammen.

De 10 mest besøgte attraktioner i Nordjylland

Ta' familien under armen og oplev de 10 mest besøgte attraktioner i Nordjylland.