Naturreservater i Nordjylland | VisitNordjylland

Naturreservater i Nordjylland

Naturreservater i Nordjylland

Nordjylland byder både på smuk natur og mange dyreoplevelser, og i det nordjyske kan begge ting kombineres.


Der er dyreattraktioner som Aalborg Zoo og Nordsøen Oceanarium i Nordjylland, men der er mange andre muligheder for at opleve dyr, hvilket er muligt i den smukke nordjyske natur.

Den fantastiske natur i Nationalpark Thy rummer kyst, klitter, klitheder, søer samt klitplantager og er kaldt for 'Danmarks sidste vildmark'. I dette pragtfulde naturområde kan du se krondyr på hederne og i plantagerne, imens det er muligt at opleve spættede sæler langs kysten. Derudover kan du i Nationalpark Thy se adskillige sjældne fuglearter og Nordeuropas største rovfugl havørnen. I Nationalpark Thy ligger Hanstholm Vildtreservat også, som er Danmarks største vildtreservat, og her findes kronhjorter samt fugle som ikke kan ses yngle andre steder i det danske kongerige.

Fugle er generelt et meget aktivt dyr i Nordjylland. Jyllands eneste klippe Bulbjerg, der er beliggende i Thy, er Danmarks eneste fuglefjeld. Her kan du opleve en fantastisk udsigt over Vesterhavet samtidig med, at der kan ses mange forskellige fuglearter. Et andet sted i Thy, på grænsen til Hanherred, kan der også ses mange forskellige fuglearter. Vejlerne ved Hanherred er Nordeuropas største fuglereservat, og er et område på ca. 6.000 hektar, som udover at give muligheden for at opleve fugle, også er en ubeskrivelig oplevelse for naturelskere.

Er du en naturelsker, så er Store Vildmose med sin særegen natur også en fantastisk oplevelse. Året rundt er det muligt, at se kronvildt bevæge sig rundt i Store Vildmose. Kronvildt kan også beses i Lille Vildmose, der er Danmarks største højmose trods sit navn. Midt i Lille Vildmose ligger Lille Vildmosecentret, der giver indblik i mosen og værdierne for mosen. Centeret tilbyder familievenlige oplevelser udover oplevelsen af at se de mange dyr i området. Lille Vildmose byder på svenske elgkalve, der ankom til området i 2015, og ellers er det muligt at opleve bl.a. kronhjorter, traner, vildsvin, kongeørne og havørne.

Ørne kan også opleves i den nordlige del af Nordjylland, hvor der kan fås en oplevelse for livet ved Ørnereservatet i Bindslev. Her kan du komme ind i rovfuglenes verden og komme helt tæt på de store og fascinerende ørne, der boltrer sig i et reservat med store vidder, skov og hav.

Drages der mod syd til Rebild Bakker er der et naturreservat med vildere natur baseret på naturens præmisser. I bakkelandskabet er det muligt, at gå blandt geder der findes i området, fordi gederne kan spise den uønskede vegetation over græshøjde, specielt i det bakkede terræn.

Del denne side

Dyreoplevelser i Nordjylland

Nordjylland byder på masser af sjove og imponerende dyreattraktioner. Uanset, om du er til dyreparker, akvarier, klappedyr eller oplevelsescentre, så er der masser af muligheder i Nordjylland.

Aktiv i den nordjyske natur

Få pulsen op nord for det du kender, mens du bevæger dig i naturskønne omgivelser.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.