10 kunstoplevelser i Nordjylland | VisitNordjylland
For både store og små

Kunstoplevelser i Nordjylland

For både store og små

10 kunstoplevelser i Nordjylland

Lad dig rive med, og slip nysgerrigheden løs i den spændende kunst, som findes nord for det du kender. På Nordjyllands museer finder du inspiration i alverdens smukke malerier. Udforsk internationale udstillinger på Kunsten i Aalborg og på Vendsyssel Kunstmuseum. Tag nord på til der hvor de to have mødes, og opdag lyset, som skagensmalerne Michael Ancher og P.S. Krøyer var så betagede af. Deres berømte værker kan ses på Skagens museum, der ligger midt i den tidligere kunstnerkoloni. Du kan også lade dig inspirere af de mange spændende udstillinger, der findes hos de mange kunst- og kulturhuse eller opleve, hvordan kunst og historie smelter sammen på det betagende Børglum Kloster.

Se vores oversigt over 10 udvalgte kunstoplevelser rundt omkring i Nordjylland herunder.

Del denne side

Kunst & kultur

Kunst & kultur

Mange af Danmarks bedste nulevende kunstnere og kunsthåndværkere har bosat sig i Nordjylland. Derfor er der et stort udvalg af gallerier og værksteder i det nordjyske ferieland.

Teaterscenen i Nordjylland

På de nordjyske teatre ruller mange førsteklasses dramaer over scenen. En optimal blanding af tradition og fornyelse skaber mindeværdige øjeblikke for selv det mest kræsne publikum.

Byoplevelser i Nordjylland

Byerne er i en klasse for sig, her i landet nord for det du kender. Lad dig forføre af den nordjyske hovedstad - Aalborg, eller mærk pulsen i lokalområdet.

Udforsk nordens hyggeligste byer

Bliv revet med af den magiske stemning nord for det du kender. Her finder du en perlerække af de hyggeligste badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Skagen

Ikoniske Skagen er Danmarks nordligste by, og turistbyen er kendt i både Danmark i udland for sine unikke naturoplevelser, smagsoplevelser, kunst og kultur - og selvfølgelig det fantastiske lys.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.