10 udvalgte museer i Nordjylland | VisitNordjylland
Oplev blandt andet de legendariske Skagensmalere

10 udvalgte museer og oplevelsescentre

Oplev blandt andet de legendariske Skagensmalere

10 udvalgte museer i Nordjylland

Ferie med kulturelt indhold behøver ikke kun at være et alternativ til "når det regner". Nordjylland har et bredt udvalg af museer og oplevelsescentre. Skagens museer byder på verdenskendt kunstværker. Skagensmalerne som Michael Ancher og P.S. Krøyer blev betaget af det lyset og naturen på Toppen af Danmark. Dette, kombineret med de bedste betingelser for at finde ro, frihed, frisk luft og god plads til at være kreativ på, har været en væsentlig grund til at også Danmarks bedste nulevende kunstnere og kunsthåndværkere har bosat sig i vor region. 

Ud over kunst og kultur, så er Nordjylland også fuld af spor fra fortiden - klostre og kirkerslotte og herregårdevikinger, fyrtårne, sømærker og bunkerne langs kysterne. Dertil har vi også samlet de 10 største arkitektoniske bygningsværker.

Uanset om du er til kunst og kultur, historie eller de største attraktioner, så byder Nordjylland på et væld af museer og oplevelsescentre, der giver plads til at fordybe sig og gå på opdagelse. Se alle de nordjyske museer her

Se vores oversigt over 10 udvalgte museer og kulturcentre rundt omkring i Nordjylland:

Del denne side

Kunst & kultur

Kunst & kultur

Mange af Danmarks bedste nulevende kunstnere og kunsthåndværkere har bosat sig i Nordjylland. Derfor er der et stort udvalg af gallerier og værksteder i det nordjyske ferieland.

Teaterscenen i Nordjylland

På de nordjyske teatre ruller mange førsteklasses dramaer over scenen. En optimal blanding af tradition og fornyelse skaber mindeværdige øjeblikke for selv det mest kræsne publikum.

Byoplevelser i Nordjylland

Nordjylland er fuld af hyggelige havnebyer og købstæder. Hvis det hellere skal være storbyoplevelsen, så er Aalborg Nordjyllands hovedstad og byder på masser af puls - hele året rundt.

Udforsk hyggelige byer

Bliv revet med af den hyggelige stemning i Nordjyllands hyggelige badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Skagen

Ikoniske Skagen er Danmarks nordligste by, og turistbyen er kendt i både Danmark i udland for sine unikke naturoplevelser, smagsoplevelser, kunst og kultur - og selvfølgelig det fantastiske lys.

Adventskonkurrencen - vind fantastiske præmier

Fra mandag den 26. november og frem til den 23. december kan du hver dag deltage i årets store adventskonkurrence, hvor du kan vinde fantastiske præmier for over 42.000 kr. Deltag her!

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.