Mors - Limfjordens perle | VisitNordjylland

Mors - Limfjordens perle

Limfjordens perle Mors, også kaldes Morsø, er kendt for sine østers- og skaldyr, hyggelige cykelruter og ikke mindst de karakteriske molersformationer.

Mors eller Morsø er en ø i Limfjorden, som forbindes med Thy via Vilsundbroen mod nordvest og med Salling via Sallingsundbroen mod sydøst. Øen har en 151 km lang kystlinje, hvor de karakteristiske skrænter af moler hæver sig over vandet og fortæller om naturens mægtige kræfter, som formede Mors til det, vi kender i dag. I moleret er der fundet forstenede dyr og planter, der er mere end 55 mio. år gamle, og Hanklit er kandidat til UNESCOs Verdensarvsliste. Hvis du rigtig skal se molerskrænterne, vil vi forslå, at du tager en tur med Limfjordsbussen - altså færgen, der sejler mellem Nykøbing Mors, Fur og Livø, samt aftenture fra Sallingsund Færgekro.

Begivenheder - Det sker på Mors

I oktober afholdes Østers- og Muslingepremieren i et kæmpe telt på havnen i Nykøbing Mors. Her kan man smage sæsonens første Limfjordsøsters, få inspiration til nye smagsvarianter og nyde stemningen til årets Østers- og Muslingepremiere. Østers- og Muslingepremieren skyder sæsonen i gang og fejres med smagsoplevelser, musik, indlæg og nyeste viden. Oplev seks gourmetkokke med erfaring fra nogle af Danmarks bedste restauranter præsenterer et bredt og nuanceret udvalg af delikatesser.

På Mors er der jævnligt forskellige events, hvor både store og små kan være med. I juni afholdes blandt andet Skaldyrsfestivalen, hvor man kan smage på de lækre delikatesser og besøge havnen i Nykøbing Mors. I august er der Morsø Festival med koncerter for voksne og legeland for børn samt Kulturmødet, hvor hele byen sætter kulturen i centrum og viser kunst inden for billedkunst, film, scenekunst og musik. I oktober er der som bekendt Østers- & Muslingepremiere, hvor du kan smage sæsonens første Limfjordsøsters, hvor du bl.a. kan komme på østerssafari på Limfjorden.

Se alle events på Mors

Aktiviteter og oplevelser

Udover den skønne natur på Mors, hvor du kan gå på fossiljagt i moleret, tage på ridetur langs med øen eller komme på sightseeing eller sælsafari med færgen, er der også forskellige attraktioner at se. Blandt andet Morslands Historiske Museum på Dueholm Slot, Jesperhus Feriepark og Hanklit.

Morslands Historiske Museum er egentlig fordelt i forskellige afdelinger, som blandt andet omfatter Dueholm Kloster, Moler Museet og Dansk Støberimuseum og har åbent i sommerhalvåret. Klosteret er fra 1370 og har en rig historie: det blev oprindeligt styret af Johanniter-munke og havde herefter i ca. 350 år skiftende beboere, inden det i 1909 blev opkøbt som Morslands Historiske Museum og renoveret. I Fossil- og Molermuseet finder man blandt andet fantastiske fossiler, som er fundet på Mors.

Jesperhus Feriepark, som åbnede i 1966 og er familiejet, var oprindeligt en lille blomsterpark, der i dag er vokset til Nordeuropas største blomsterpark med smukke blomster, bowlingcenter, vandland, legeland, 4D-biograf og Junglezoo. Helt klart et besøg værd, hvis børnene skal underholdes.

Hanklit er Mors' mest kendte molerformation, som er 61 meter høj og har mørke bånd af vulkansk aske, som viser øens dramatiske geologiske historie. Her er der gode chancer for at se flotte forstenede dyr og planter, som man dog ikke må grave efter.

Se alle aktiviteter og attraktioner på Mors

Spisesteder

På Mors findes der masser af dejlige spisesteder, hvor sulten kan stilles, hvad enten du skal have indblik i de lokale retter eller blot skal spise lidt let frokost. Skal du rigtig have gourmetmad, kan du besøge Sallingsund Færgekro i Nykøbing Mors, som er en af Nordjyllands bedste restauranter.

Se alle spisesteder på Mors

Overnatning

Skal du overnatte, er der mange muligheder på Mors - især for at campere eller leje et feriehus. I Jesperhus Feriepark kan du også overnatte på både campingplads, i hytter eller feriehuse.

Se alle overnatningsmuligheder på Mors

Få mere inspiration: www.visitmors.dk eller VisitMors' Facebook-side.


Kontakt Visitmors

Morsø Turistbureau
Havnen 4
7900 Nykøbing Mors
Email: mt@visitmors.dk
Tlf: +45 97720488

Del denne side

Bænk i skov

Besøg VisitMors

Læs mere om Mors og få inspiration til lokale oplevelser, så du kan planlægge ferien.

Børn leger

Alle events på Mors

Skal ferien tilbringes på Mors? Se hvad du kan vente af spændende begivenheder på Mors til dit næste besøg her.

Nykøbing Mors

Nykøbing Mors ved Limfjorden er specielt kendt for østers og skaldyr, og dertil er byen vært for Danmarks årlige Kulturmøde.

Lokale smagsoplevelser

Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokalt dyrkede og producerede fødevarer i Nordjylland. Her - nord for det du kender - er der nemlig fyldt med lækre råvarer og unikke madoplevelser.

Limfjorden

Limfjorden er Nordjyllands nordligste fjord, og strækker sig fra Thy på Vestkysten til Hals på Østkysten. Midt i fjorden ligger øerne Mors og Livø. 

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande og de mange naturoplevelser. Oplev landet nord for det du kender.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.