VisitNordjylland
Familie på cykeltur

Mors

Midt i Limfjorden gemmer sig en ø, Mors eller Morsø, hvor karakteristiske og storslåede skrænter af moler hæver sig over vandet, og hvor naturen viser sine mægtige kræfter.

Udforsk Mors

Her findes en perle, som selv UNESCOs Verdensarvliste har fået øje for, nemlig Hanklit. Her kan du mærke historiens vingesus, og hvis du er heldig få et glimt af de forstenede dyr og planter, som er mere end 55 mio. år gamle, der er fundet i moleret. Den 61 meter høje Hanklit er Mors' mest kendte molerklit, som er præget af historiens tid med mørke bånd af vulkansk aske, som viser øens dramatiske historie. Slip nysgerrigheden løs og tag en tur med Limfjordsbussen, der bringer dig fra Nykøbing Mors, Fur og Livø.

I august kan du på en lun sommerdag opleve Morsø Festival, der bringer koncerter til de store og fornøjelse til de mindre. Her binder Kulturmødet også byen sammen gennem kunst, film, scenekunst og musik. Her kan du udforske alle events på Mors.

På Mors er der plads til både store og små, og du kan trække stikket i unikke omgivelser samt nyde nærværet. 

Danmarks Skaldyrshovedstad

Mors er stedet, hvor Østers- og Muslingepremieren afholdes i oktober, her kan du opleve den maritime stemning og give dine smagsløg en oplevelse ud over det sædvanlige. Råvarerne er friske og tilberedes af dygtige gourmetkokke, der sammen med festlige indslag danner rammen for fejringen af sæsonens første Limfjordsøsters.
Oplev også den festlige stemning, som Skaldyrsfestivalen bringer, når du den første weekend i juni kan smage på Limfjorden. Her vil Nykøbing dufte og smage af Limfjordens salte nuancer, og hvis du lytter godt efter, vil du også kunne mærke, hvordan den maritime stemning overtager hele byen. Gå på opdagelse i de mange friske råvarer direkte fra fjorden, udforsk de sydende pander med friske fiskefrikadeller eller duft til gryder med østers. 

Nyd den lokale økologisk ost, smag lokalt fanget limfjordsøsters mens du nyder udsigten over Limfjorden. Mad handler om oplevelser på Mors.

På Mors finder du en masse dejlige spisesteder, hvor sulten kan stilles., hvad enten du skal have indblik i de lokale retter eller blot skal spise en let frokost.

Aktiviteter på Mors

Udover at nyde den skønne og storslåede natur på Mors, kan du også gå på fossiljagt i moleret, få vinden i håret på ridetur langs øens kyst eller hoppe ombord på en sælsafari - mulighederne er mange. Duft til de smukkeste blomster i Jesperhus Feriepark, som er Nordeuropas største blomsterpark, hvor også selv de mindste kan underholdes med en tur i vandland eller få stillet nysgerrigheden i Junglezoo. Det er kun fantasien som sætter grænser. Udforsk alle aktiviteter og attraktioner på Mors.

Mors til lands og til vands

Du kan opleve mange skønne Lystbådehavne langs Mors kystlinje. De idylliske havne er klart et besøg værd, også hvis du ikke selv har din egen båd. De fleste havne har også en hyggelig kiosk, hvor du kan købe en lækker is og nyde i solen.

Mærk historiens vingesus

Morslands Historiske Museum, som har åbent i sommerhalvåret, er inddelt i forskellige afdelinger, som blandt andet omfatter Dueholm KlosterMoler Museet og Dansk Støberimuseum. Klosteret er fra 1370 og har en rig historie. Det blev oprindeligt styret af Johanniter-munke og havde herefter i ca. 350 år skiftende beboere, inden det i 1909 blev opkøbt som Morslands Historiske Museum og renoveret. I Fossil- og Molermuseet finder man blandt andet fantastiske fossiler, som er fundet på Mors.

Sov godt på Mors

På Mors finder du et væld af overnatningsmuligheder bl.a. campingpladser, hoteller eller feriehuse. Du kan desuden overnatte i Jesperhus FerieparkSteenberg HotelDragstrup Camping.

Gå på opdagelse andre steder i Nordjylland

Nordvestkysten
Sømærke og badehuse Blokhus strand Jammerbugten
Rebild
Rebild Bakker
Himmerland
Havnemole ved Løgstør
Nordøstkysten
Palmestranden Frederikshavn