Mariagerfjord | VisitNordjylland

Mariagerfjord

Danmarks længste og smukkeste fjord Mariager Fjord skærer sig ind i Nordjylland. Her er naturskønne områder, hyggelige byer og minder fra vikingetiden.

Som et bredt blåt bånd bugter Danmarks smukkeste og længste fjord - Mariager Fjord - sig dybt ind i ferielandet Mariagerfjord. Mellem flade enge, høje skråninger, forbi Hadsund til rosernes by, Mariager, forbi Danmarks eneste certificerede panoramarute - de smukke Bramslev Bakker og den storslåede Rold Skov, ind til vikingebyen Hobro og Vikingecenter Fyrkat. Mariagerfjord er et ideelt sted for afslapning og alle former for kulturel eller aktiv ferie.

Aktiviteter og oplevelser

Mariagerfjords smukke omgivelser er perfekte for den aktive turist. Hvad enten du dyrker kajak- eller kanosejlads, lystfiskeri, seatrout-fiskeri i Mariager Fjord, vandski, badning eller bare holder af storslået natur, så er Mariagerfjord enestående til ferie og fornøjelser. Der findes masser af små lokale udbydere, som står klar til at gøre din ferie helt unik.

Gå også på opdagelse i Mariagerfjords hyggelige byer. Hold bryllup i naturskønne Mariagerfjord.

Se attraktioner i Mariagerfjord. Besøg Vikingecenter Fyrkat ved Hobro, Mariager Saltcenter, GasMUSEET, Verdenskortet eller prøv en tur med Handest Veteranjernbane, hvor du kører langs med jernbanen ud i det skønne landskab.

Derudover er der også skovlegepladser i området, hvor børnene kan lege. Er du mere til historie, kan du besøge Kongehøjen ved Voldstedlund, som er en af Danmarks bedst bevarede stenaldergrave.

Besøg også Mariager Saltcenter, hvor du kan komme på en vandring gennem saltets historie. Beliggende lige ud til fjorden kan du komme i Saltbiografen, Sydehytten (hvor Sydemesteren laver salt), Saltminen og Salthaven og flyde rundt i saltbadet, som er en kopi af Det Døde Hav i Israel i form af dets høje saltindhold. Badet er en vidunderlig oplevelse, og her kan du aldrig synke til bunds.

Følg også Mariagerfjord kunstrute, som er en samling af lokale kunstnere, som i september åbner dørene til en fællesudstilling.

Se alle aktiviteter og attraktioner ved Mariagerfjord

Begivenheder - Det sker ved Mariagerfjord

I forbindelse med den smukke natur afholdes der ofte arrangementer og events i området omkring Mariagerfjord. Blandt andet kan nævnes Vikingemarkedet i Hobro, Mariagerfjord Festuge, KajakEventyret og Post Danmark Rundt i Mariagerfjord, som samler byerne omkring fjorden. I Mariagerfjord Festuge er der masser af aktiviteter og koncerter i byerne Hobro, Hadsund og Mariager, mens KajakEventyret er en 3-dages kajakevent, hvor man i sommermånederne kan sejle om kap i Danmarks Smukkeste Fjord fra Hobro til Øster Hurup.

Se alle events ved Mariagerfjord

Spisesteder

Da området Mariagerfjord primært dækker over byerne Hadsund, Øster Hurup, Mariager, Hobro og Assens, er der naturligvis et hav af forskellige spisesteder af enhver art. Man skal nok få sulten stillet i en af disse byer, men det de alle har tilfælles, er den fantastiske udsigt over fjord eller hav.

Se alle spisesteder ved Mariagerfjord

Overnatning

De mange byer rummer masser af overnatningsmuligheder, som oftest ligger i de naturskønne omgivelser. Langs med fjorden er der rigeligt med campingpladser, shelters og naturlejrpladser, hvor man kan komme helt tæt på naturen.

Se alle overnatningsmuligheder nær Mariagerfjord

Kontakt VisitMariagerfjord

Mariager Turistbureau
Torvet 1
9550 Mariager
Email: visit@mariagerfjord.dk
Tlf: (+45) 7027 1377

Få mere inspiration: www.visitmariagerfjord.dk eller VisitMariagerfjords Facebook-side.

Del denne side

Øster Hurup

Danmarks ubetinget mest børnevenlige strand ligger ved det gamle fiskeleje Øster Hurup - smukt placeret ved Kattegat på den himmerlandske østkyst mellem Lille Vildmose og Mariager Fjord.

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande, Limfjordens og Mariager Fjords rolige vand og de mange naturoplevelser - skov, moser og klitplantager.

Aktiv i naturen

Nordjyllands imponerende og varierede natur er skabt til outdoor oplevelser - til lands, vands og i luften. Prøv bl.a. de udfordrende MTB-ruter eller find de perfekte surf-bølger ved Vesterhavet.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.