Aalborg Beer Walk | VisitNordjylland
Søgaards Bryghus - et værtshus på Aalborg Beerwalk

Aalborg Beer Walk

For sølle 125 dask giver Aalborg Beer Walk dig et ølglas i hånden - smag på 6 forskellige specialøl på op til 8 herlige pubber i Aalborg: engelsk stout, irsk lager eller dansk pilsner – du bestemmer.

"Åh, den var svær," indrømmer Jamal Najmi grinende, da jeg spørger ham, hvilken øl han foretrækker.

Ejeren af John Bull Pub har stået bag disken i 16 år, mens humler så forskellige som hollandsk Heineken, Styrbord fra Nibe Bryghus og jordbærøllen Früli har glædet hans gæster. Til sidst falder valget dog på John Bull, som i Lager-udgaven kun kan fås på den aalborgensiske pub, der bærer dens navn.

 

John Bull er blot en af de øl, du kan smage på Aalborg Beer Walk: En tur, der fører dig rundt i Aalborgs glade sommerliv med et glas i hånden, en pubguide og en værdikupon til 6 forskellige øl, der kan drikkes på 8 forskellige pubs – eller du kan vælge at bruge flere af kuponerne samme sted. Alt sammen for bare 125 kr. Ved køb af Aalborg Beerwalk doneres samtidig 10% til et velgørende formål.

Du bestemmer selskabet og sætter tempoet, så serverer de 8 pubber en god smagsprøve – og de kommer gerne med anbefalinger, hvis du ikke kan bestemme dig. Samtidig er du med i konkurrencen om en to dages VIP-tur til London for to personer, hvor pubcheferne fra Aalborg Beer Walk holder festen i gang.

Irsk Guinness, Leffe og meget mere

Ud over John Bull Pub, som byder på et stort udvalg af både danske og udenlandske ølmærker samt kendte og ukendte whiskyer, kommer Aalborg Beer Walk forbi The Irish House. Her serveres der selvfølgelig mørk Guinness og mange andre irske øl, irsk stuvning med skært lammekød og grøntsager samt Irish coffee lavet på traditionel vis – hvilket tilfældigvis inkluderer en hel del whisky!

 

Men videre til øllen: Næste stop på Aalborg Beer Walk er Old Games Pub, der retter sig mod et mere modent publikum. Om torsdagen lægger pubben scene til både ny og gammel standupsjov, mens fredagen er dedikeret til dansevenlig pop og rock, så du ikke skal kede dig med din Leffe eller Staropramen i hånden.

Hvis du til gengæld ikke vil forstyrres, når du snakker, er The Wharf med sin afdæmpede underlægningsmusik stedet: Som Aalborgs eneste selvstændige pub har The Wharf Danmarks bredeste udvalg af fadøl, blandt andet britiske Cask Ales skænket fra specialdesignede kølere, weissbiers og uafhængige irske stouts – mange af disse øl kan ikke fås andre steder i landet.

Som nogle nye steder på Aalborg Beer Walk er ølentusiastens Basement Beer Bar og kom i tyroler stemning på Heidi´s Bier Bar i Jomfru Ane Gades Gård, der også er et oplagt besøg værd.

Se hvordan øllen brygges

Har du lyst til at følge med i, hvordan din øl bliver brygget, kan du tage forbi den femte pub på Aalborg Beer Walk, nemlig Søgaards Bryghus. Med en Klosterbryg, US Pale Ale eller skummende lysegul Madam Weizen i hånden kan du gå ned i kælderen og følge processen i de åbne gærkar, hvor Søgaards egne øl kommer til verden. Pubben er samtidig en velrenommeret restaurant med blandt andets søndagsbrunch, pulled pork og Søgaards ølgryde på menuen, naturligvis tilpasset de velsmagende gyldne drikke.

Vi lander til sidst i London Pub, som er et hyggeligt og klassisk engelsk værtshus med 12 forskellige fadøl, 75 forskellige flaskeøl og, hvad der måske er vigtigst på denne årstid, udeservering. På charmerende London Pub må du endda også gerne ryge.

Starte opdagelserne i humlens skær ved at købe en værdikupon til Aalborg Beer Walk, enten på et af byens hoteller, i Salling eller ved InfoCenter Aalborg. Og hvis du, ligesom Jamal, har svært ved at vælge, kan turen passende fortsætte videre ud i nattelivet.

Del denne side

Aalborg

Mærk pulsen i Aalborg

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.