Ludvig og Julemanden - TV 2's julekalender

Ludvig og Julemanden - TV 2's julekalender

Vidste du, at TV 2's julekalender "Ludvig og Julemanden" udspiller sig på Børglum Kloster i Nordjylland? "Ludvig og Julemanden" er forløberen til "Tvillingerne og Julemanden", der vises på TV 2 i disse dage - som også er optaget i Nordjylland.

Den højtelskede julekalender "Ludvig og Julemanden" kan allerede fra den 7. november 2018 ses på TV2 Play, og fortsættelsen "Tvillingerne og Julemanden" vises på TV2 og TV2 Play fra den 1. december 2018, kl. 20. På listen over skuespillere står blandt andre Andreas Bo, Camilla Bendix, Anne Sofie Espersen, Alexandre Willaume og Julie Zangenberg. I rollen som Ludvig ses Thomas Norgreen, mens komikeren Lars Hjorthøj spiller selveste julemanden. "Det er ikke altid så nemt at være julemand, fordi der jo er nogen, der ikke tror på, man findes. Derudover er der mange, der fejlagtigt tror, at julemanden kun arbejder én dag om året", siger Lars Hjortshøj.

Familiejulekalenderen handler om drengen Ludvig (Thomas Norgreen), der sammen med sin familie flytter ind på Børglum Kloster, inden de skal videre til udlandet og bo på grund af faderens arbejde. Ludvig er overbevist om, at der ligger en værdifuld skat gemt et sted på klosteret, og han går i gang med at lede efter skatten, så familien kan få penge nok til at blive boende, undgå at rejse til udlandet og få mere tid sammen.

På samme tid i Grønland har julemanden Nicholas (Lars Hjortshøj) fået nok af stress og jag og flygter i sin kane til selvsamme Børglum Kloster, hvor han voksede op for mere end 500 år siden. Børglum huser desuden fire spøgelser, bl.a. ”Stygge Krumpen”, der spilles af Andreas Bo.

Lokationer i Nordjylland

Om valget af Nordjylland har TV 2's programchef Keld Reinicke udtalt "Området giver os en unik mulighed for at inddrage lokalhistorien på en morsom og anderledes måde og ikke mindst at optage i de enormt flotte omgivelser. Vi kan garantere en medrivende historie med alt, hvad den kan trække af mystik, humor, spøgelser og gedigen dansk julestemning".

Børglum Kloster nær Løkken

Den populære julekalender blev hovedsageligt optaget ved det knap 1000 år gamle nodjyske kloster, Børglum Kloster. Julekalnderens hovedperson Ludvig flytter ind på Børglum Kloster, og leder efter en skat. Julemanden Nicholas flygter selv til Børglum Kloster, og det onde spøgelse "Stygge Krumpen" husere ligeledes på Børglum Kloster. Du kan selv opleve lokationen fra julekalenderen, da der de to første weekender i december er julestue på Børglum Kloster.

Læs mere om kulisserne fra Børglum Kloster her

TV 2's julekalender har Børglum Kloster som location

Voergård Slot

En del af "Ludvig og Julemanden" blev også optaget på Voergård Slot, hvor historierne fortæller at "Stygge Krumpen" boede til dagligt med sin kæreste. I 2018 blev Voergård Slot kåret som Danmarks smukkeste herregårde igennem en konkurrence fra Hisotriske Huse. Du kan besøge Danmarks smukkeste herregård og en af lokationerne fra "Ludvig og Julemanden" i de to første weekender i december til julemarked og til hyggelig julekoncert.

Tvillingerne og Julemanden

Efterfølgeren til Ludvig og Julemanden handler endnu engang om julemanden Nicolas, der denne gang får hjælp af tvillingerne, Peter og Signe. Her kæmper de mod den onde Dr. Schwartz og hans skumle planer, som bliver lagt i Hirtshals Fyr.

Læs mere om Tvillingerne og Julemanden her

Del denne side

Julemarked i Aalborg

Jul i Nordjylland

Julen byder på masser af spændende oplevelser i Nordjylland. Se oversigten over de hyggelige julemarkeder, find opskrifter på traditionelle, nordjyske juleretter og find nordjyske gavetips.

Julemarked i Aalborg

Julemarkeder i Nordjylland

Leder du efter et hyggeligt julemarked, mens du er i det nordjyske? Så se vores store oversigt over aktuelle og hyggelige julemarkeder her.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.