Lokale nordjyske smagsoplevelser | VisitNordjylland

Lokale nordjyske smagsoplevelser

Nord for det du kender findes der et land fyldt med lækre råvarer, rå natur og unikke madoplevelser. Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokalt dyrkede og producerede fødevarer og drikkevarer i Nordjylland. Året er fuld af lokale fødevarefestivaler, råvaremarkeder samt hyggelige gård- og fiskebutikker. I kan blandt andet besøge Skaldyrsfestivalen på Mors i juni måned eller tage til Jomfruhummerfestivalen på Læsø, der finder sted hvert år i august. Nord for det du kender, er der tid til at leve - et godt glas og lokalt producerede fødevarer kombineret med Nordjyllands karakteristiske rå natur, brede strande og helt specielle stemning. 

Uanset, om du er til udsøgt gourmetmad på Nordjyllands bedste restauranter, en velsmagende caféburger eller lækker brunch i hyggeligt selskab, så byder Nordjylland på et stort og varieret udvalg af restauranter og caféer. Gå på opdagelse i de nordjyske spisesteder og forkæl dine smagsløg. Velbekomme!

Nordjyllands bedste restauranter

Her finder du Nordjyllands bedste spisesteder i følge White Guide - ideelle til romantiske oplevelser for 2 - eller hvis I bare vil spise rigtig godt!

Nordjyske specialiteter

Nordjyllands lækre specialiteter er baseret på traditionelle egnsretter og opskrifter, der er nedarvet gennem generationer - garneret med nordjysk natur, kultur og historie!

Gårdbutikker i Nordjylland

Nyopgravede kartofler, friskplukkede jordbær, friske, grønne ærter, sprød salat, nye gulerødder, blomkål frisk fra marken og friske krydderurter på toppen...

 

Fødevareevents i Nordjylland

Luk øjnene og lad dine smags- og lugtesans bestemmer, hvor du skal hen. Nordjylland er spækket med fødevareevents, hvor du kan få inspiration og købe lækre lokale råvarer.

Svampejagt i Nordjylland

Den bedste mad bliver lavet med råvarer, som du selv har høstet. En svampejagt i det nodjyske giver både motion, frisk luft og friske råvarer til aftensmaden.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.