Lønstrup | VisitNordjylland

Lønstrup

Lønstrup

Lønstrup - Kunstens By - er en lille hyggelig perle små 15 km fra Hjørring, og som ligger direkte ved Vesterhavet. Byen byder på alsidige oplevelser, men er især kendt for sit kunstneriske islæt, idet Lønstrup er et populært feriested for både kunstnere, kunsthåndværkere, skuespillere og komponister.

Strandvejen i Lønstrup er tæt belagt med glaspustere, keramikere, smykkekunstnere, billedkunstnere og gallerier, og alle steder inviteres der indenfor til et kig ind i det kreative univers – deraf navnet Kunstens By.

Derudover kan man tage en forfriskende dukkert i havet, idet Hjørring Kommunes 52 kilometer lange kyststrækning består af 11 fantastiske strande. 

Aktiviteter og oplevelser

I Lønstrup er der masser af oplevelser for både syns- og smagssansen. Byen er et gammelt fiskerleje, mens den omkringliggende natur er barsk men betagende med smukke strande og stejle sand- og lerklitter. Rubjerg Knude Fyr er den største attraktion, som ligger langs vandet lidt syd for Lønstrup.

Rubjerg Knude Fyr er et historisk vartegn for Lønstrup. Det 23 meter høje fyr er delvist begravet i sand og blev bygget i 1899, men man regner med, at fyret er væk om ca. 15-20 år. Langsomt, men sikkert graver havet hvert år et par meter af sandet væk under Rubjerg Knude Fyr – så det er med at komme ud og se det, mens man kan! Fra Rubjerg Knude Fyr kunne man engang skue hen til ruinerne efter den middelalderlige Mårup Kirke, som nu er flyttet.

I nærheden ligger også Skallerup Seaside Resort, som tilbyder masser af oplevelser for de mindste, mens Vennebjerg Golf & Fiskepark kan underholde de voksne.

Se alle aktiviteter og attraktioner nær Lønstrup

Begivenheder - Det sker i Lønstrup

I Lønstrup er der ofte muligheder for at deltage i lokale begivenheder såsom glaspusteri, rundvisninger og koncerter.

Derudover afholder Den Gamle Biograf ofte også forestillinger af forskellig art, hvad enten det er film-fremvisninger eller koncerter.

Se alle events nær Lønstrup

Spisesteder

Hvad enten du er til gourmetmad eller en hyggelig cafeburger – Lønstrup har det hele. Oftest ligger både restauranterne langs med vandet, så der er mulighed for at kombinere en fantastisk udsigt med en bid mad. Blandt andet kan du finde Restaurant Villa Vest, som er blandt Nordjyllands bedste spisesteder.

Se alle spisesteder nær Lønstrup

Overnatning

I nærheden af Lønstrup by er der rig mulighed for overnatning af enhver art. Der findes både private bed & breakfasts, campingpladser, feriehuse og badehoteller.

Vi kan dog især anbefale Villa Vest Badehotel (det tidligere Lønstruphus).

Se alle overnatningsmuligheder nær Lønstrup

Få mere inspiration til ferien på Lønstrups hjemmeside: www.loenstrup.dk

Del denne side

Kontakt det lokale turistbureau

Lønstrup Turistbureau
Strandvejen 90
9800 Hjørring

Email: turistbureau@loenstrup.dk

Tlf: +45 96 25 22 20

Rubjerg Knude Fyr

Rubjerg Knude Fyr forventes at skride i havet inden år 2020, indtil da forbliver det et af Nordjyllands vartegn og et populært udflugtsmål for både lokale og turister.

Skallerup Seaside Resort

Skallerup Seaside Resort ligger midt i klitterne, direkte ud til det brusende Vesterhav - og med adgang til vandland, legeland, wellness og et væld af aktivitetsfaciliteter for hele familien.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.