Lønstrup | VisitNordjylland

Lønstrup

Det lille fiskerleje har bevaret sin ægte charme og identitet. Omgivet af en storslået natur, tæt ved Rubjerg Knude Fyr, snor byen sig smukt bag de høje klitter.

Kunstens By er en lille hyggelig perle liggende ved Vesterhavet, små 15 km fra Hjørring. Byen byder på alsidige oplevelser, men er især kendt for sit kunstneriske islæt, idet Lønstrup er et populært feriested for både kunstnere, kunsthåndværkere, skuespillere og komponister. Se mere om Lønstrups kunst og kulturtilbud.

Strandvejen i Lønstrup er tæt belagt med glaspustere, keramikere, smykkekunstnere, billedkunstnere og gallerier, og alle steder inviteres der indenfor til et kig ind i det kreative univers – deraf navnet Kunstens By.

Aktiviteter og oplevelser

Lønstrup tilbyder den unikke oplevelse at komme på besøg i et aktivt glaspusteri, hvor 1.100 grader varmt glas bliver blæst og formet efter gamle traditioner og teknikker, inden det glødende glas fanges an på en jernstang.

Byen er et gammelt fiskerleje, mens den omkringliggende natur er barsk, men betagende med smukke strande og stejle sand- og lerklitter. Rubjerg Knude Fyr er den største attraktion, som ligger langs vandet lidt syd for Lønstrup. Om sommeren er det muligt at komme med en shuttlebus til Rubjerg Knude Fyr fra Lønstrup.

Rubjerg Knude Fyr er et historisk vartegn for Lønstrup. Det 23 meter høje fyr er delvist begravet i sand og blev bygget i 1899, men forventes at skride i havet inden år 2020Langsomt, men sikkert graver havet hvert år et par meter af sandet væk under Rubjerg Knude Fyr – så det er med at komme ud og se det, imens det stadig er muligt!

Se alle oplevelser nær Lønstrup

Begivenheder - Det sker i Lønstrup

I Lønstrup er der ofte muligheder for at deltage i lokale begivenheder såsom glaspusteri, rundvisninger og koncerter.

Derudover afholder Den Gamle Biograf ofte forestillinger af forskellig art, hvad enten det er film-fremvisninger eller koncerter.

Se alle events nær Lønstrup

Spisesteder

Hvad enten du er til gourmetmad eller en hyggelig cafeburger – Lønstrup har det hele. Oftest ligger både restauranterne langs med vandet, så der er mulighed for at kombinere en fantastisk udsigt med en bid mad. Blandt andet kan du finde Restaurant Villa Vest, som er blandt Nordjyllands bedste spisesteder.

Se alle spisesteder nær Lønstrup

Overnatning

I nærheden af Lønstrup by er der rig mulighed for overnatning af enhver art. Der findes både private bed & breakfasts, campingpladser, feriehuse og badehoteller. Det populære Skallerup Seaside Resort kan især anbefales, hvor det er muligt at bo på 1. klitrække ned til Vesterhavet. Derudover tilbyder Skallerup Seaside Resort masser af sjove aktviteter for både børn og voksne.

Se alle overnatningsmuligheder nær Lønstrup

Få mere inspiration til ferien på Lønstrups hjemmeside: www.loenstrup.dk

Kontakt det lokale turistbureau:

Lønstrup Turistbureau, Strandvejen 90, 9800 Hjørring

Email: turistbureau@loenstrup.dk

Tlf. +45 96 25 22 20 

Del denne side

Rubjerg Knude Fyr

Rubjerg Knude Fyr forventes at skride i havet inden år 2020, indtil da forbliver det et af Nordjyllands vartegn og et populært udflugtsmål for både lokale og turister.

Skallerup Seaside Resort

Skallerup Seaside Resort ligger midt i klitterne, direkte ud til det brusende Vesterhav - og med adgang til vandland, legeland, wellness og et væld af aktivitetsfaciliteter for hele familien.

Guide til kunsthåndværk

Oplev de arbejdende kunstnere i Nordjylland og se processen, hvor ideer og materialer tager form til kunstværker. En sand inspirationskilde til kunst er det nordjyske landskab med dets bakker, skove, søer, enge, havet og det specielle lys.

Attraktioner på vestkysten

Holder I ferie på vestkysten, så er der en masse oplevelser I ikke må gå glip af! Se oversigten over de mest besøgte attraktioner på vestkysten.

Toppen af Danmark

Besøg Toppen af Danmark

Læs mere om Toppen af Danmark - Lysets Land - og få inspiration til lokale oplevelser, så du kan planlægge ferien.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.