Løkken | VisitNordjylland

Løkken

Løkken er en klassisk badeby på Nordjyllands vestkyst, hvor du finder en af Danmarks bedste badestrande.

Gennem gennerationer har feriegæster fra nær og fjern søgt Vesterhavsbadebyen Løkken for at opleve havet, klitterne og den hyggelige by med sandstrand i gaderne. Badebyen ved Vesterhavet byder på sjove aktiviteter for hele familien samt caféliv, shoppingmuligheder og hyggelig atmosfære. I Løkken er stranden og havet en naturlig del af oplevelsen. Prøv at surfe, gå en tur langs kysten imellem fiskerbåde, bunkere og de karakteriske hvide badehuse, der i sommerhalvåret skaber en helt særlig klassisk badestemning. Køb fisk på stranden og prøv kræfter med surfing stort set året rundt.

Aktiviteter og oplevelser

Løkken Strand skal opleves, uanset om du vil bade eller ej. De 500 ikoniske badehuse der står mellem Løkken og Blokhus vidner om Danmarks historiske badekultur, og stranden i Løkken med det fineste hvide sand. På molen kan du nyde en is og de fantastiske solnedgange ved Vesterhavet, mens en gåtur langs stranden vil byde på historiske vingesus med bunkere fra 2. Verdenskrig. Løkken by rummer også mange mindre gallerier, og bevæger du dig væk fra centrum, vil du opleve den gamle del af Løkken, hvor de gule fiskerhuse stadig ligger i de snoede gader. Ikke langt bag klitterne i den sydlige del af Løkken finder du Løkken Miniby i Vendsyssels Plantage, hvor der er modeller af Løkkens huse fra 1900 i størrelsesforholdet 1:10.

Løkken er også rig på aktive oplevelser, prøv f.eks. lykken på et surfbræt hos det voksende North Shore Surf, hvor du kan høre og føle det brusende Vesterhav. Du kan også give den gas i Action House, hvor der både kan bowles, køres vildt i gocart, lasergame og meget mere. Der er også masser af sjove aktiviteter i børnehøjde, besøg f.eks. Bolcheriet og se hvordan bolsjer bliver lavet eller tag i Family Farm FUN PARK og hav en hyggelig dag med klappedyr og sjov og spas for hele familien.

Historie og smuk natur kan du også opleve ved Rubjerg Knude lidt nord for Løkken. Det gamle og helt specielle Rubjerg Knude Fyr står der endnu, men det vil inden længe skride i havet, så det er med at opleve dette unikke sted, imens det er muligt.

Løkkens mange butikker holder åbent i weekenderne året rundt og summer af liv hele sommeren, så det er altid muligt at gøre en god handel hos en af de mange spændende butikker og kræmmermarkeder.

Oplev også det smukke og velbevarede Børglum Kloster, som ligger lige i nærheden.

Se alle attraktioner og aktiviteter nær Løkken

Begivenheder - Det sker i Løkken

Du finder et mangfoldigt udbud af events og begivenheder i Løkken året rundt. Oplev for eksempel musik og glade dage til den årlige Løkken Koncert.

Hvert år er der mulighed for at komme på det store julemarked på Børglum Kloster. Om sommeren er det muligt at deltage eller se den farvestrålende Blokhus Løkken Wind Festivalder foregår på den 15 km. lange strand mellem Løkken og Blokhus. Du kan også tage til Løkken Koncert i juli og Løkken Molefestival i september, 

Se alle events i Løkken

Spisesteder

Løkken har masser af hyggelige restauranter og spisesteder. Centralt og midt i Løkkens byliv finder du Café Frandsen og restauranten på Løkken Badehotel. Begge steder er der super hyggelig stemning og frem for alt lækre fiskeretter. "Er du til gode lokale øl, bør du besøge Løkken Bryghus", og skal der være stemning og mus

TIP: I Løkken kan du købe friskfanget fisk direkte fra kutterne. Se her hvornår skibene kommer ind.

Se alle spisesteder nær Løkken

Overnatning

Ønsker du central beliggenhed, så finder du det på Løkken Badehotel, der ligger lige midt i det hele. Du kan også bo i en af Løkkens ældste og velbevarede bygninger hos Hotel Løkken Strand, der er opført i den gamle skolebygning. Ellers er der masser af andre muligheder, blandt andet for at campere.

Se alle overnatningsmuligheder nær Løkken

Få mere inspiration til ferien i Løkken: www.loekken.dk

Kontakt det lokale turistbureau

Løkken Turistbureau, Jyllandsgade 15, 9480 Løkken
Email: turistbureau@loekken.dk
Tlf: +45 98 99 10 09

Del denne side

Toppen af Danmark

Besøg Toppen af Danmark

Læs mere om Toppen af Danmark - Lysets Land - og få inspiration til lokale oplevelser, så du kan planlægge ferien.

Strande ved Vesterhavet

Langs Vesterhavet finder du nogle af Danmarks mest populære badebyerSkagenLøkken og Blokhus, som kombinerer by- og badeferie.

Surfing i Nordjylland

I Nordjylland er der rig mulighed for, at prøve kræfter med surfing og mulighederne er mange - uanset om du er nybegynder eller en rutineret surfer. 

Rubjerg Knude Fyr

Rubjerg Knude Fyr forventes at skride i havet inden år 2020, indtil da forbliver det et af Nordjyllands vartegn og et populært udflugtsmål for både lokale og turister.

Attraktioner på vestkysten

Holder I ferie på vestkysten, så er der en masse oplevelser I ikke må gå glip af! Se oversigten over de mest besøgte attraktioner på vestkysten.

Udforsk hyggelige byer

Bliv revet med af den hyggelige stemning i Nordjyllands hyggelige badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.