Løkken | VisitNordjylland

Løkken

Løkken er en klassisk badeby ved Vesterhavet på Nordjyllands vestkyst, hvor du finder en af Danmarks bedste badestrande.

I vesterhavsbadebyen Løkken er der friske fisk, store sandstrande og et utilregneligt vejr. I byen kan man slentre gennem de hyggelige gader med små gule huse, cafeer, restauranter og butikker og samtidig høre havet, fornemme duften af saltvand og se sandet snige sig rundt langs mure og mellem cafestoleben, fordi nærmere stranden kan en by næppe ligge. Vesterhavet, Løkken Strand med de klassiske hvide badehuse, de hvide klitter og det hyggelige bymiljø, får gæster til at komme tilbage igen og igen. For Løkken har det hele: spændende attraktioner, shopping, aktiv ferie, gode spisesteder, kunst og kultur, børnevenlige vesterhavsstrande og atmosfære hele året.

Aktiviteter og oplevelser

Løkken Strand skal opleves, uanset om du vil bade eller ej. De 500 ikoniske badehuse står til vidne om Danmarks historiske badekultur, og stranden med det fineste hvide sand er selvfølgelig tildelt Blå Flag. På molen kan du nyde en is og de fantastiske solnedgange ved Vesterhavet, mens en gåtur langs stranden vil byde på historiske vingesus med bunkere fra 2. Verdenskrig. Løkken by rummer også mange mindre gallerier, og bevæger du dig væk fra centrum, vil du opleve den gamle del af Løkken, hvor de gule fiskerhuse stadig ligger langs de snoede gader.

Løkkens mange butikker holder åbent i weekenderne året rundt og summer af liv hele sommeren, så det er altid muligt at gøre en god handel hos en af de mange spændende butikker og kræmmermarkeder.

Historie og smuk natur kan du også opleve ved Rubjerg Knude lidt nord for Løkken. Det gamle og helt specielle Rubjerg Knude Fyr står der endnu, men det vil inden længe skride i havet, så det er med at opleve dette unikke sted, mens tid er.

Løkken er også rig på aktive oplevelser, prøv f.eks. lykken på et surfbræt med North Shore Surf eller giv den gas i Action House, hvor der både kan bowles, køres vildt i gocart, lasergame og meget mere. Der er også masser af sjove aktiviteter i børnehøjde, besøg f.eks. Bolcheriet og se hvordan bolsjer bliver lavet eller tag i Family Farm FUN PARK og hav en hyggelig dag med klappedyr og sjov og spas for hele familien.

Oplev også det smukke og velbevarede Børglum Kloster, som ligger lige i nærheden.

Se alle aktiviteter og attraktioner nær Løkken

Begivenheder - Det sker i Løkken

Du finder et mangfoldigt udbud af events og begivenheder i Løkken året rundt. Oplev for eksempel musik og glade dage til den årlige Løkken Koncert.

Se alle events i Løkken

Spisesteder

Løkken har masser af hyggelige restauranter og spisesteder. Lidt uden for Løkken finder du Løkkens Vejkro, der er en af Nordjyllands bedste restauranter. Helt klart et besøg værd, hvis du vil spise godt.

Centralt og midt i Løkkens byliv finder du Café Frandsen og restauranten på Løkken Badehotel. Begge steder er der super hyggelig stemning og frem for alt lækre fiskeretter.

Er du til gode lokale øl, bør du besøge Løkken Bryghus, og skal der være stemning og musik, så er Peter Bådsmand, en af Løkkens ældste restauranter, også et besøg værd.

TIP: I Løkken kan du købe friskfanget fisk direkte fra kutterne. Se her hvornår skibene kommer ind.

Se alle spisesteder nær Løkken

Overnatning

Ønsker du central beliggenhed, så finder du det på Løkken Badehotel, der ligger lige midt i det hele. Ellers er der masser af andre muligheder, blandt andet for at campere.

Se alle overnatningsmuligheder nær Løkken

Få mere inspiration til ferien i Løkken: www.loekken.dk

Kontakt det lokale turistbureau

Løkken Turistbureau
Jyllandsgade 15
9480 Løkken
Email: turistbureau@loekken.dk
Tlf: +45 98 99 10 09

Del denne side

Toppen af Danmark

Besøg Toppen af Danmark

Læs mere om Toppen af Danmark - Lysets Land - og få inspiration til lokale oplevelser, så du kan planlægge ferien.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.