Løkken - Brede strandsande ved vesterhavet mv. | VisitNordjylland

Løkken

Løkken er en klassisk badeby på Nordjyllands vestkyst, hvor du finder en af Danmarks bedste badestrande.

Gennem gennerationer har feriegæster fra nær og fjern søgt til Vesterhavsbadebyen Løkken for at opleve havet, klitterne og den hyggelige by med sandstrand i gaderne. Badebyen ved Vesterhavet byder på caféliv, shoppingmuligheder og hyggelig atmosfære. I Løkken er stranden og havet en naturlig del af oplevelsen. Gå en tur langs kysten imellem fiskerbåde, bunkere og de karakteriske hvide badehuse, der i sommerhalvåret skaber en helt særlig badestemning. Stort set året rundt kan du købe fisk på stranden og prøve kræfter med surfing.

Løkken Strand skal opleves, uanset om du vil bade eller ej. Hvert år fra maj til september måned kan du opleve de 500 ikoniske badehuse, som står mellem Løkken og Blokhus, der vidner om Danmarks historiske badekultur. På molen kan du nyde en is og de fantastiske solnedgange over Vesterhavet, mens en gåtur langs stranden vil byde på historiske vingesus med bunkere fra 2. Verdenskrig. 

Løkken er også rig på aktive oplevelser, prøv f.eks. lykken på et surfbræt hos det voksende North Shore Surf, hvor du kan føle det brusende Vesterhav med egen krop.

Aktiviteter og oplevelser

Løkkens butikker, caféer og spisesteder holder åbent i weekenderne året rundt og summer af liv hele sommeren, så det er altid muligt at gøre en god handel. Byen rummer også mange mindre gallerier, og bevæger du dig væk fra centrum, vil du opleve den gamle del af Løkken, hvor de gule fiskerhuse stadig ligger i de snoede gader. Ikke langt bag klitterne i den sydlige del af Løkken finder du Løkken Miniby i Vendsyssels Plantage, hvor der er modeller af Løkkens huse fra 1900 i størrelsesforholdet 1:10.

Du kan også give den gas i Action House, hvor der både kan bowles, køres vildt i gocart, spilles lasergame og meget mere. Der er også masser af sjove aktiviteter i børnehøjde, besøg f.eks. Bolcheriet og se hvordan bolsjer bliver lavet eller tag i Family Farm FUN PARK og hav en hyggelig dag med klappedyr for hele familien.

Historie og smuk natur kan du også opleve omkring Løkken. Oplev Løkkens historiske vartegn sømærket, vandtårnet og kystfiskerimuseet i det gamle redningshus på stranden. Besøg også udsigtspunktet "Møllehøjen" ved Børglum Kloster eller bestig Rubjerg Knude, hvor det ikoniske Rubjerg Knude Fyr står yderst på klinten med udsigt ud over Vesterhavet. På grund af sandflugt frygtes det, at fyret vil ende i havet inden for få år, så det er med at opleve dette unikke sted, imens det fortsat er muligt.

Oplev også det smukke og velbevarede Børglum Kloster, som ligger lige i nærheden af LøkkenBørglum Kloster danner rammerne for 1000 års danmarkshistorie, hvor biskoppen Stygge Krumpen spiller en central rolle. Klosteret er også specielt kendt fra TV2s julekalender "Ludvig og Julemanden", og i løbet af året afholdes der udstillinger, middelaldermarkeder og ikke mindst det store julemarked på klosteret.

Se alle attraktioner og aktiviteter nær Løkken

Begivenheder - Det sker i Løkken

Du finder et mangfoldigt udbud af events og begivenheder i Løkken året rundt. Om sommeren er det muligt at opleve den farvestrålende Blokhus Løkken Wind Festival, der foregår på den 15 km lange strand mellem Løkken og Blokhus. Du kan også tage til Løkken Koncert i juli og Løkken Molefestival i september. I starten af december er det et must at tage til det store julemarked på Børglum Kloster

Se alle events i Løkken

Spisesteder

Løkken har masser af hyggelige restauranter og spisesteder. Centralt og midt i Løkkens byliv finder du Café Frandsen og restauranten på Løkken Badehotel. Begge steder er der super hyggelig stemning og frem for alt lækre fiskeretter. Er du til gode lokale øl, bør du besøge Løkken Bryghus.

TIP: I Løkken kan du købe friskfanget fisk direkte fra kutterne. Se her hvornår skibene kommer ind.

Se alle spisesteder nær Løkken

Overnatning

Ønsker du central beliggenhed, så finder du det på Løkken Badehotel, der ligger lige midt i det hele. Du kan også bo i en af Løkkens ældste og velbevarede bygninger hos Hotel Løkken Strand, der er opført i den gamle skolebygning. Ellers er der masser af andre muligheder, blandt andet for at campere.

Se alle overnatningsmuligheder nær Løkken

Få mere inspiration til ferien i Løkken: www.loekken.dk

Kontakt det lokale turistbureau

Løkken Turistbureau, Jyllandsgade 15, 9480 Løkken
Email: turistbureau@loekken.dk
Tlf: +45 98 99 10 09

Del denne side

Toppen af Danmark

Besøg Toppen af Danmark

Læs mere om Toppen af Danmark - Lysets Land - og få inspiration til lokale oplevelser, så du kan planlægge ferien.

Strande ved Vesterhavet

Langs Vesterhavet finder du nogle af Danmarks mest populære badebyerSkagenLøkken og Blokhus, som kombinerer by- og badeferie.

Surfing i Nordjylland

I Nordjylland er der rig mulighed for, at prøve kræfter med surfing og mulighederne er mange - uanset om du er nybegynder eller en rutineret surfer. 

Rubjerg Knude Fyr

Rubjerg Knude Fyr forventes at skride i havet inden år 2020, indtil da forbliver det et af Nordjyllands vartegn og et populært udflugtsmål for både lokale og turister.

Attraktioner på vestkysten

Holder I ferie på vestkysten, så er der en masse oplevelser I ikke må gå glip af! Se oversigten over de mest besøgte attraktioner på vestkysten.

Udforsk nordens hyggeligste byer

Bliv revet med af den magiske stemning nord for det du kender. Her finder du en perlerække af de hyggeligste badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.