Løgstør - Muslingebyen Løgstør, hylder Limfjordens muslinger | VisitNordjylland

Løgstør i Vesthimmerland

I "Muslingebyen Løgstør" går gastronomi, kunst, kultur, musik og historie op i en højere enhed.

Løgstør er indbegrebet af en muslingeoplevelser, og er derfor også kendt som ”Muslingebyen Løgstør”. Kunst, smagsoplevelser, Limfjordsmusset og den gamle fiskertradition hylder Limfjordens muslinger. I byen finder du masser af gamle gader med små huse bygget til 1800-tallets fiskere og sømænd. Gå en tur langs havnen eller nyd området ved Frederik den VII's Kanal, der løber parallelt med Limfjorden. 

Aktiviteter og oplevelser

Der er masser at opleve i Løgstør. Den skønne natur giver rig mulighed for flotte vandre-, cykel- og rideture. Kom også på guidede snapseruter eller fang sild, østers og naturligvis muslinger i fjorden. I centrum finder du den Løgstør Kirke,  der pryder bybilledet med sit 46,5 meter høje spir. Bevæger du dig ca. 1,5 kilometer syd fra centrum, finder du den flotte golfbane ejet af Løgstør Golfklub, hvor du kan gå 18 huller og nyde udsigten over Limfjorden. Ikke nok med at Danmarks største golfevent 'Made in Denmark' finder sted i Vesthimmerland, så har hele Himmerland faktisk et kæmpe udbud af fantastiske golfbaner, som folk rejser langvejs fra for at afprøve.

Mod nord ligger Danmarks største vikingeborg, Aggersborg, mod syd Vitskøl Kloster og ved havnen står Løgstør Grunde Fyr fra 1908. Oplev også den skønne ø, Livø, eller følg Hærvejen ad Himmerlandsstien, der er en 69 km lang rute og starter i Løgstør.

Frederik den VII's Kanal følger vandet og strækker sig fra Limfjordsmuseet til kanalbetjenthusene ved Lendrup. Det tog 5 år at udgrave kanalen med håndkraft, før den kunne indvies i 1861. I juli og august kan du tage med Limfjordsmuseets turbåd, der sejler langs med kanalen, og høre fortællinger fra en lokal guide. På Limfjorsmuseet kan du også kæle for krabber og fladfisk i rørebassinerne, opleve fikseri og bådebyggeriet eller gå på opdagelse i de spændende udstillinger. 

Se alle aktiviteter og attraktioner i Vesthimmerland

Begivenheder - Det sker i Løgstør

Det myldrer til byen, når Løgstør byder på Muslingehøstfest og Muslingefestival, hvor kæmpemæssige portioner muslinger tilberedes og serveres. Det meste af sommeren er der også liv og glade dage, når musikken spiller på havnen til Kanaljazz og gratis torsdags- og fredagsmusik. I sensommeren byder Løgstør hvert år træskibssejladsen "Limfjorden Rundt" velkommen med en Maritim Festival, hvor byen vrimler med maritime oplevelser.

Se alle events i Vesthimmerland

Spisesteder

Næsten alle spisesteder i Løgstør byder på fjordudsigt, og oftest finder du byens specialitet, muslinger, på menuen. Der er rig mulighed for at forkæle smagssanserne, når du er på besøg i Løgstør - prøv eventuelt Kanalfogedens Køkken, der er på listen over Nordjyllands bedste restauranter.

Se mere om gastronomien i Vesthimmerland

Overnatning

I Løgstør kan man både finde hoteller, campingpladser m.m.

Se alle overnatningsmuligheder i Vesthimmerland

Inspiration til ferie i Løgstør: www.visitvesthimmerland.dk eller VisitVesterhimmerlands Facebook-side.

Del denne side

Løgstør vartegn

Besøg VisitVesthimmerland

Læs mere om Vesthimmerland og få inspiration til lokale oplevelser, så du kan planlægge ferien.

Limfjorden

Limfjorden er Nordjyllands nordligste fjord, og strækker sig fra Thy på Vestkysten til Hals på Østkysten. Midt i fjorden ligger øerne Mors og Livø. 

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande og de mange naturoplevelser. Oplev landet nord for det du kender.

Lokale smagsoplevelser

Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokalt dyrkede og producerede fødevarer i Nordjylland. Her - nord for det du kender - er der nemlig fyldt med lækre råvarer og unikke madoplevelser.

Vikinger i Nordjylland

Nordjylland er fuld af spor fra vikingetiden. Her er masser af vikingemarkeder og seværdigheder som f.eks. Fyrkat, Aggersborg, Sebbersund og Lindholm Høje.

Klostre og kirker i Nordjylland

Gå på opdagelse i Nordjylland historie på de historiske klostre og kirker, hvor et stort antal af dem er bevarede stort set som de var bygget i sin tid. 

Øer og fjorde i Nordjylland

Læsø, Mors, Limfjorden og
Mariager Fjord

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.