Løgstør i Vesthimmerland | VisitNordjylland

Løgstør i Vesthimmerland

Løgstør er kendt som ”Muslingebyen Løgstør”, idet byen ligger ved Limfjorden, hvor man kan finde den lækre specialitet. I byen finder du masser af gamle gader med små huse bygget til 1800-tallets fiskere og sømænd, områdets smukke natur summer af liv. Gå en tur langs havnen eller stranden - eller nyd området ved Frederik den VII's Kanal, der løber parallelt med vandet. Oplev også den skønne ø, Livø, eller følg Hærvejen ad Himmerlandsstien, der er en 69 km lang rute og starter i Løgstør.

Aktiviteter og oplevelser

Der er masser at opleve i Løgstør. Den skønne natur giver rig mulighed for flotte vandre-, cykel- og rideture, guidede snapseruter og lystfiskeri i Muslingebyen, hvor blandt andet sild, østers og naturligvis muslinger kan hentes op af fjorden. I centrum finder du den Løgstør Kirke,  der pryder bybilledet med sit 46,5 meter høje spir. Bevæger du dig ca. 1,5 kilometer syd fra centrum, finder du den flotte golfbane ejet af Løgstør Golfklub, hvor du kan gå 18 huller og nyde udsigten over Limfjorden.

Mod nord ligger Danmarks største vikingeborg, Aggersborg, mod syd Vitskøl Kloster og ved havnen står Løgstør Grunde Fyr fra 1908.

Frederik den VII's Kanal følger vandet og strækker sig fra Limfjordsmuseet til kanalbetjenthusene ved Lendrup. Det tog 5 år at udgrave kanalen med håndkraft, før den kunne indvies i 1861 I juli og august kan du tage med Limfjordsmuseets turbåd, der sejler langs med kanalen, og høre fortællinger fra en lokal guide. På Limfjorsmuseet kan du også kæle for krabber og fladfisk i rørebassinerne, opleve fikseri og bådebyggeriet eller gå på opdagelse i de spændende udstillinger. 

Se alle aktiviteter og attraktioner i Vesthimmerland

Begivenheder - Det sker i Løgstør

I sommertiden spilles der lystig musik på havnen, når der afholdes Kanal Jazz og Løgstør Open Air. Tro mod byens tilnavn er der i april måned Muslingehøstfest og i juli Muslingefestival, hvor du kan smage byens specialitet.

Se alle events i Vesthimmerland

Spisesteder

Næsten alle spisesteder i Løgstør byder på fjordudsigt, og oftest finder du byens specialitet, muslinger, på menuen. Der er rig mulighed for at forkæle smagssanserne, når du er på besøg i Løgstør - prøv eventuelt Kanalfogedens Køkken, der er på listen over Nordjyllands bedste restaurenter.

Se alle spisesteder i Vesthimmerland

Overnatning

I Løgstør kan man både finde hoteller, campingpladser m.m.

Se alle overnatningsmuligheder i Vesthimmerland

Inspiration til ferie i Løgstør: www.visitvesthimmerland.dk eller VisitVesterhimmerlands Facebook-side.

Del denne side

Løgstør vartegn

Besøg VisitVesthimmerland

Læs mere om Vesthimmerland og få inspiration til lokale oplevelser, så du kan planlægge ferien.

Limfjorden

Limfjorden er Nordjyllands nordligste fjord, og strækker sig fra Thy på Vestkysten til Hals på Østkysten. Midt i fjorden ligger øerne Mors og Livø. 

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande, Limfjordens og Mariager Fjords rolige vand og de mange naturoplevelser - skov, moser og klitplantager.

Lokale smagsoplevelser

Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokale dyrkede og producerede fødevarer og drikkevarer i Nordjylland. Nordjylland er fuld af lækre råvarer, rå natur og unikke madoplevelser.

Vikinger i Nordjylland

Nordjylland er fuld af spor fra vikingetiden. Her er masser af vikingemarkeder og seværdigheder som f.eks. Fyrkat, Aggersborg, Sebbersund og Lindholm Høje.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.