Limfjorden i Nordjylland - Besøg Danmarks nordligste fjord | VisitNordjylland

Danmarks nordligste fjord

Limfjorden i Nordjylland

Besøg Danmarks nordligste fjord, Limfjorden, der strækker sig fra Thisted i Thyvestkysten til Halsøstkysten. Midt i fjorden ligger bl.a. de naturskønne øer Mors, Livø og Egholm.

Udforsk Limfjordens hyggelige byer

Midt på Limfjorden ligger Nordjyllands hovedstad Aalborg, hvor havnefrontens moderne arkitektoniske bygningsværker som Utzon Center og Musikkens Hus står i stærk kontrast til de klassiske bygningsværker fra middelalderen. Havnefronten er forvandlet fra et råt industrikvarter til en hyggelig oase med arkitektur i verdensklasse, klassiske bygningsværker fra middelalderen og et overflødighedshorn af kulturtilbud og gastronomi i de gamle, rå industribygninger. 

På Himmerlands vestkyst ligger Løgstør, der byder på maritim stemning og lokale specialiteter som limfjordsøsters, muslinger og skaldyr. Hele vejen langs fjorden findes hyggelige lystbådehavne og maritime småbyer. 

Aktiviteter og oplevelser

Strandene og havnene langs fjorden er altid et besøg værd. Dertil er der masser af hyggelige attraktioner op af Limfjorden. Her er Dueholm Kloster i Nykøbing Mors og Vitskøl Kloster i Vesthimmerland. Dertil er Jesperhus BlomsterparkMors, Aalborg Zoo i Aalborg og Limfjordsmuseet i Løgstør.

Aktiv i naturen

Det rolige og milde vand er perfekt til en sejltur, hvad end det er i egen båd eller med en af de hyggelige færger og vandtaxaer på Limfjorden. Der er også rig mulighed for at leje en kajak eller endda surfe på fjorden. Lystfiskeriøsterssafarisejlads er også meget populært. Her er også masser af forslag til vandreture og cykelruter eller mulighed for at cykle Mors rundt.

Fødevarefestivaler - smag på lokale muslinger, skaldyr og østers

Ud over sejllads byder Limfjordsbyerne også på hyggelige fødevarefestivaler. I Løgstør er der i april Løgstør Muslingehøstfest og i juli afholdes Løgstør Muslingefestival. På Mors står den på Skaldyrsfestivalen i juni og Østers- og muslingepremieren i oktober.

Træskibsstævnet - Limfjorden Rundt

Hvert år i uge 37 samles op over 60 gamle træskibe for at kæmpe om placeringerne til Nordens største træskibssejlads - Limfjorden Rundt. De mange træskibe er en del af en sejlads, der startede for over 30 år siden. I 2018 startede Limfjorden Rundt i Løgstør. Dagen efter blev kursen sat mod Thisted, og efterfølgende sejlede træskibene mod Struer, inden sejladsen gik igennem det smalle og smukke Salling Sund til Nykøbing Mors. De sidste dage gik turen mod henholdsvis Fur og Skive, hvor Limfjorden Rundt sluttede.

Spisesteder

Masser af lokale smagsoplevelser – østers, muslinger og skaldyr. Området ved Limfjorden dækker bl.a. over havnebyerne Løgstør, Thisted i Thy, Nykøbing Mors på Mors, Nordjyllands hovedstad Aalborg og Hals ved udmundingen til Aalborg Bugt, er der naturligvis et hav af forskellige spisesteder af enhver art. Man skal nok få sulten stillet i en af disse byer, men det de alle har tilfælles, er den fantastiske udsigt over fjorden.

Overnatning

De mange byer rummer masser af overnatningsmuligheder, som oftest ligger i de naturskønne omgivelser. Langs med fjorden er der rigeligt med campingpladser, shelters og naturlejrpladser, hvor man kan komme helt tæt på naturen.

Se flere overnatningsmuligheder

Udforsk de hyggelige øer og martime byer

Oplev den hyggelige maritime stemning ved Limfjorden. Se alle de hyggelige steder her:

Del denne side

Mors - Limfjordens perle

Limfjordens perle - Mors byder på skøn natur, moler langs fjordbredden og et hav af skaldyr og smagsoplevelser.

Løgstør

Oplev hyggelig, maritim feriestemning i "Muslingebyen Løgstør" - nyd musik i særklasse til Kanaljazz og Løgstør Open Air eller spis jer mætte i lækre muslinger til muslingehøstfest og muslingefestival.

Aalborg

Mærk pulsen i Aalborg

Thy

Nykøbing Mors

Nykøbing Mors ved Limfjorden er specielt kendt for østers og skaldyr, og dertil er byen vært for Danmarks årlige Kulturmøde.

Lystfiskeri i Limfjorden

Lystfiskeri i Limfjorden

Tips til en af Nordjyllands allerbedste fiskesteder: Limfjorden. Få overblikket og køb guiden.

Aktiv i den nordjyske natur

Få pulsen op nord for det du kender, mens du bevæger dig i naturskønne omgivelser.

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande og de mange naturoplevelser. Oplev landet nord for det du kender.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.