Teaterscenen i Nordjylland | VisitNordjylland

Teaterscenen i Nordjylland

Teaterscenen i Nordjylland

På de nordjyske teatre ruller mange førsteklasses dramaer over scenen. En optimal blanding af tradition og fornyelse skaber mindeværdige øjeblikke for selv det mest kræsne publikum.

Få et overblik over de mest fremtrædende teatre i Nordjylland her:

Aalborg Teater er landsdelsscene med en række spændende opførelser. Teatret har de sidste mange år kunnet fremvise en belægningsprocent på over 90, idet mere end 100.000 mennesker besøger Aalborg Teater til de ca. 12-14 produktioner og i alt 360-400 årlige opførelser. Desuden har teatret en skolescenetradition med én stor årlig forestilling for alle amtets skolebørn fra 0. - 4. klasse. Det betyder, at ca. 25.000 nordjyske børn besøger Aalborg Teater hvert år.

Aalborg rummer også Teater Nordkraft og Det Hem'lige Teater, som spiller stykker af forskellig karakter såsom gyser, komedie, western og science fiction.

Vendsyssel Teater fik i 2017 noget af en makeover, da det flyttede til nye omgivelser på Banegårdspladsen i Hjørring midtby - her fortsætter det som et af landets mest succesfulde egnsteatre.

Limfjordsteatret er et egnsteater beliggende i Nykøbing Mors, som producerer og spiller forestillinger, der ofte indeholder et strejf af humor og med nyskrevet musik i form af både voksen- og børneteater.

Skal der anderledes underholdning til, anbefales Skørping Marionetteater, som er Danmarks ældste marionetteater, der på store scene spiller stykker hovedsageligt for det voksne publikum, men spiller børnestykker på den lille scene.

Del denne side

Nordjysk kunst og kultur

Danmarks bedste nulevende kunstnere og kunsthåndværkere har bosat sig i Nordjylland. Derfor er der særdeles gode muligheder for at besøge gallerier og værksteder i det nordjyske ferieland. 

Byoplevelser i Nordjylland

Nordjylland er fuld af hyggelige havnebyer og købstæder. Hvis det hellere skal være storbyoplevelsen, så er Aalborg Nordjyllands hovedstad og byder på masser af puls - hele året rundt.

Udforsk hyggelige byer

Bliv revet med af den hyggelige stemning i Nordjyllands hyggelige badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Aalborg

Oplev Aalborg - Nordjyllands hovedstad - en levende og hyggelig storby

Adventskonkurrencen - vind fantastiske præmier

Fra mandag den 26. november og frem til den 23. december kan du hver dag deltage i årets store adventskonkurrence, hvor du kan vinde fantastiske præmier for over 42.000 kr. Deltag her!

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.