Teaterscenen i Nordjylland | VisitNordjylland

Teaterscenen i Nordjylland

Teaterscenen i Nordjylland

På de nordjyske teatre ruller mange førsteklasses dramaer over scenen. En optimal blanding af tradition og fornyelse skaber mindeværdige øjeblikke for selv det mest kræsne publikum.

Få et overblik over de mest fremtrædende teatre i Nordjylland her:

Aalborg Teater er landsdelsscene med en række spændende opførelser. Teatret har de sidste mange år kunnet fremvise en belægningsprocent på over 90, idet mere end 100.000 mennesker besøger Aalborg Teater til de ca. 12-14 produktioner og i alt 360-400 årlige opførelser. Desuden har teatret en skolescenetradition med én stor årlig forestilling for alle amtets skolebørn fra 0. - 4. klasse. Det betyder, at ca. 25.000 nordjyske børn besøger Aalborg Teater hvert år.

Aalborg rummer også Teater Nordkraft og Det Hem'lige Teater, som spiller stykker af forskellig karakter såsom gyser, komedie, western og science fiction.

Vendsyssel Teater fik i 2017 noget af en makeover, da det flyttede til nye omgivelser på Banegårdspladsen i Hjørring midtby - her fortsætter det som et af landets mest succesfulde egnsteatre.

Limfjordsteatret er et egnsteater beliggende i Nykøbing Mors, som producerer og spiller forestillinger, der ofte indeholder et strejf af humor og med nyskrevet musik i form af både voksen- og børneteater.

Skal der anderledes underholdning til, anbefales Skørping Marionetteater, som er Danmarks ældste marionetteater, der på store scene spiller stykker hovedsageligt for det voksne publikum, men spiller børnestykker på den lille scene.

Del denne side

Nyd kunsten og kulturen i Nordjylland

Nord for det du kender er det ingen kunst at hygge sig, der er rig mulighed for at opleve kulturelle perler.

Byoplevelser i Nordjylland

Byerne er i en klasse for sig, her i landet nord for det du kender. Lad dig forføre af den nordjyske hovedstad - Aalborg, eller mærk pulsen i lokalområdet.

Udforsk nordens hyggeligste byer

Bliv revet med af den magiske stemning nord for det du kender. Her finder du en perlerække af de hyggeligste badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Aalborg

Mærk pulsen i Aalborg

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.