Kunsten i Aalborg | VisitNordjylland
Museum of Modern Art

Kunsten

Museum of Modern Art

Kunsten i Aalborg

Nord for det du kender findes et kunstmuseum, som byder på oplevelser både for store og små. Nordjyllands største kunstmuseum, Kunsten, ligger i Aalborg, her er plads til fordybelse. Den verdenskendte museumsbygning har består af en udstillingssal, undervisningslokaler, café, butik, skulpturpark med en kæmpe terrasse og er fantastisk både ude og inde med masser af smuk marmor.

Kunsten indenfor

Tilbage i tiden

Den oprindelige bygning er fra 1972 og er et kunstværk i sit selv, der kan tilpasses til udstillingerne, da bygningen er baseret på et mobilt skillevægssystem. Bygningen er tegnet af den verdensberømte arkitekt Alvar Aalto i samarbejde med Jean-Jacques Baruël og Elissa Aalto og er siden gennemgået omfattende restaurering.

Udforsk Kunsten

Bag de smukke rammer gemmer Kunsten også en helt enestående kunstsamling af både danske og internationale kunstnere, og hvert år kan du opleve nye værker fra alverdens kunstnere, som får en plads i de skiftende udstillinger. Derudover er der selvfølgelig den permanente kunstudstilling, som rummer flere tusinde værker, som kan gennemleves i den store labyrint, som Kunsten er. På Kunsten er der også mulighed for at booke guidede ture eller downloade app’en, hvor du kan få mere information omkring værkerne og høre lydklip fra kunstnere, inspektører og kuratorer. Når du har indsamlet inspiration fra de smukke udstillinger, så kan du ligge vejen forbi Butik Kunsten, her kan du fuldende din oplevelse med selvforkælelse og få et glimt af udstillingerne med hjem.

Smag på Kunsten

Efter at have absorberet de mange sanseindtryk, som både kommer til udtryk i kunstværksteder, rundvisninger og kunstværkerne, kan du fuldende oplevelsen med et besøg i Kunstens Café Aalto. Her får du nogle af sæsonens bedste råvarer, som bliver kreeret af Tina Jakobsen, som tidligere har tryllet med råvarerne til den norske kongefamilie og på Michelin-restauranten Frederikshøj.

 

Kontakt:

Kunsten
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg
Tlf. +45 99824100
www.kunsten.dk

Del denne side

Utzon Center

Utzon Center på havnefronten i Aalborg blev den verdensberømte arkitekt, Jørn Utzons, sidste værk. Inspirationen til værket har han fået gennem sin barndom i skibsmiljøet på havnen i Aalborg.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.