Keramik | VisitNordjylland
Keramik billede

Keramik

Der var engang, hvor keramik rimede på 70’er hippier og tungt brunt stentøj. Sådan er det langt fra længere. Keramik er blevet trendy som aldrig før, og der åbner nye keramikbutikker med hippe indretningsting, og på gallerier landet over udstilles der mere og mere keramik.

Derfor kan man smide alle de fordomme, man måtte have om keramik, ud. Den 70’er-ånd, der længe har hvilet over keramikken, er blevet afløst af et meget mere moderne og trendy billede.

Det er især unika, der er blevet utrolig populært. Bla. sjove dyr - gerne med et twist af humor - som f.eks. kongelige høns, der lægger guldæg. Eller relieffer med eventyrtemaer, der appellerer til legebarnet i os alle. Hvert enkelt værk er helt unik og får ofte én til at trække på smilebåndet.

I dag er keramik blevet meget mere end de gamle velkendte tekander og krus i blå eller brune farver. Nu er variationen i udbudet blevet bredere, og man kan få alt fra brugsting til unika-emner i det stilrene til det mere "skæve" udtryk, alt efter smag og behag.

Der er uanede muligheder i leret som materiale. Man kan, ud af en klump ler, dreje de smukkeste former, f.eks. fade, vaser, relieffer, skåle m.m. At se denne forvandling fra en klump uformelig ler på drejeskiven til en spændstig drejet form, er det rene magi. Det samme gør sig gældende, når man lader fantasien få frit spil og ud af det våde ler former og modellerer de sjoveste figurer.

Mand med vase

At give leret liv

Ler er et spændende og kunstnerisk inspirerende materiale, når man laver keramik. Det kan formes i det uendelige: vrides, bankes, strækkes, skæres, modelleres og drejes og derved forvandles til smukke krus, kander, kopper og skåle i mange størrelser, faconer og med mange forskellige udtryk. Efter brændingen fortsætter processen med at skrabe, ridse, vokse, glasere, tilføre lag på lag for at give dybde, stoflighed og bevægelse. Hele tiden nye former, som giver leret liv.

Se alle kunsthåndværkere i Nordjylland

Del denne side

Guide til kunsthåndværk

Oplev de arbejdende kunstnere i Nordjylland og se processen, hvor ideer og materialer tager form til kunstværker. En sand inspirationskilde til kunst er det nordjyske landskab med dets bakker, skove, søer, enge, havet og det specielle lys.

Kunst & kultur

Kunst & kultur

Mange af Danmarks bedste nulevende kunstnere og kunsthåndværkere har bosat sig i Nordjylland. Derfor er der et stort udvalg af gallerier og værksteder i det nordjyske ferieland.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.