Klostre og kirker i Nordjylland | VisitNordjylland
Mærk suset fra fortiden

Klostre og kirker i Nordjylland

Mærk suset fra fortiden

Klostre og kirker i Nordjylland

Gå på opdagelse i Nordjylland historie på de historiske klostre og kirker, hvor et stort antal af dem er bevarede stort set som de var bygget i sin tid. 

Det mest kendte kloster i Nordjylland er nok Børglum Kloster, der bl.a. er kendt for Stygge Krumpen, sine hyggelige julemarkeder og sine smukke omgivelser. Derudover er der også andre klostre, der er åbne for offentligheden, bl.a. Dueholm Kloster på Mors og Vitskøl Kloster i Vesthimmerland. Nordjylland rummer også masser af smukke slotte og herregårde samt et utal af spændende og smukke kirker i Nordjylland.

Som i resten af Danmark vrimler det med smukke kirker i Nordjylland. De mest kendte kirker er præget af naturens kræfter ved Vesterhavet, som f.eks. Den Tilsandede Kirke ved Skagen, Maarup Kirke i Lønstrup (eller resterne deraf), men da også de utroligt flotte og velbevarerede kirker, som f.eks. Budolfi Kirke midt i Aalborg, Vor Frue Kirke i Aalborg, Skagen Kirke og Sæby Kirke og se mange andre smukke kirker.

Del denne side

Voergaard Slot

Slotte og herregårde

Hvad enten du er til skræmmende spøgelseshistorier eller interessante historiske fortællinger, så har Nordjyllands slotte og herregårde næsten alle sammen en god historie at fortælle. 

Historien om Nordjylland

Vikingetiden, jernalderen og middelalderen er nogle af de tidsaldre du kan opleve i Nordjylland. Nordjylland er fuld af historiske steder og minder fortiden.

Udsigtspunkter i Nordjylland

Nordjyllands natur er helt fantastisk og det er svært at udpege det mest imponerende udsigtspunkt. Her findes masser af romantiske steder og tankesteder, hvor du kan nyde roen og stilheden. 

Vikinger i Nordjylland

Nordjylland er fuld af spor fra vikingetiden. Her er masser af vikingemarkeder og seværdigheder som f.eks. Fyrkat, Aggersborg, Sebbersund og Lindholm Høje.

Historiske bydele i Nordjylland

Nordjyllands hyggelige byer byder på alt fra historiske bydele til moderne arkitektoniske perler. Se 10 bud på historiske bydele i Nordjylland, der er værd at udforske.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.