Klostre og kirker i Nordjylland | VisitNordjylland

Klostre og kirker i Nordjylland

Ved juletid forvandles Nordjyllands historiske bygningsværker til store julemarkeder med hver deres særpræg og charme. Besøg Nordjyllands klostre, kirker samt slotte og herregårde, der er med til at fortælle en lang og spændende Nordjyllandshistorie. Hele året rundt danner Nordjyllands klostre rammen om mange udstillinger, julemarkeder, middelaldermarkeder og selvfølgelig spændende rundvisninger i de stemningsfyldte og til tider lidt uhyggelige bygninger. Børglum Kloster ved Løkken er specielt kendt fra TV 2´s julekalender ”Ludvig og Julemanden”. Hvert år afholdes der flere juleevents og et stort julemarked på Børglum Kloster samt på Vitskøl Kloster. Se flere julemarkeder her.

I Danmark er der over 2000 kirker, og udvalget i Nordjylland er også stort. Et populært turistmål er Den Tilsandede Kirke ved Skagen. Oplev også alt fra Danmarks største landsbykirke til en af de mindste kirker i Nationalpark Thy. I Nordjylland findes et lang række forskellige typer – klosterkirker, herregårdskirker, landsbykirker, moderne kirker og ikke mindst de klassiske hvidkalkede kirker. Se flere kirker her.

Herunder kan du se et spændende udvalg af Nordjyllands historiske klostre og kirker:

Del denne side

Voergaard Slot

Slotte og herregårde

Hvad enten du er til skræmmende spøgelseshistorier eller interessante historiske fortællinger, så har Nordjyllands slotte og herregårde næsten alle sammen en god historie at fortælle. 

Julemarked i Aalborg

Julemarkeder i Nordjylland

Leder du efter et hyggeligt julemarked, mens du er i det nordjyske? Så se vores store oversigt over aktuelle og hyggelige julemarkeder her.

Julemarked i Aalborg

Jul i Nordjylland

Julen byder på masser af spændende oplevelser i Nordjylland. Se oversigten over de hyggelige julemarkeder, find opskrifter på traditionelle, nordjyske juleretter og find nordjyske gavetips.

Historien om Nordjylland

Vikingetiden, jernalderen og middelalderen er nogle af de tidsaldre du kan opleve i Nordjylland. Nordjylland er fuld af historiske steder og minder fortiden.

Udsigtspunkter i Nordjylland

Nordjyllands natur er helt fantastisk og det er svært at udpege det mest imponerende udsigtspunkt. Her findes masser af romantiske steder og tankesteder, hvor du kan nyde roen og stilheden. 

Vikinger i Nordjylland

Nordjylland er fuld af spor fra vikingetiden. Her er masser af vikingemarkeder og seværdigheder som f.eks. Fyrkat, Aggersborg, Sebbersund og Lindholm Høje.

Historiske bydele nord for det du kender

Tag tilbage i tiden i landet nord for det du kender, hvor du vil opleve alt fra historiske bydele til moderne arkitektoniske perler. Se 10 bud på historiske bydele i Nordjylland, der er værd at udforske.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.