Klitmøller | VisitNordjylland

Klitmøller

Klitmøller er indbegrebet af Vesterhavet og naturoplevelser i særklasse. Hop i Cold Hawaiis udfordrende bølger, oplev Nationalpark Thys fantastiske natur og lær om den gamle fiskertradition ved Stenbjerg Landingsplads.

Her i byen bliver der stadig landet fisk fra de små fiskerbåde. Byens surfermiljø og de gamle fisketraditioner giver et helt unikt bymiljø, som ikke kan opleves andre steder i Danmark. Rid på bølgerne og mærk den kraftige atlantdønning fra Island og Færøerne, der driver ind mod kysten. Klitmøller er omkranset af det rå Vesterhav på den ene side, og Nationalpark Thy på den anden side.

Surfing i Klitmøller har eksisteret siden 1980'erne, og kulturen er kun vokset siden. Cold Hawaii-betegnelsen er udsprunget fra surferkulturen på grund af de fantastiske vejrforhold, hvor der næsten altid er vind og bølger, ligesom hos den amerikanske ø-stat Hawaii. Cold Hawaii dækker hele den vestlige kyststrækning i Thy med base i Hummerhuset på stranden i Klitmøller.

Aktiviteter og oplevelser

Klitmøller, eller Cold Hawaii, er hyppigt besøgt af surfentusiaster, fordi området er det bedste sted at surfe i hele Nordeuropa, og dermed et sandt paradis for surfere. Det samme er gældende med windsurfing, hvor Klitmøller er et af de bedste steder i hele verden. Klitmøllers surfparadis tilbyder mulighed for at prøve kræfter med surfing-disciplinerne på en af byens surfskoler.

Klitmøller rummer dog langt mere end surfing. Tæt ved Klitmøller ligger Nationalpark Thy, og her er det muligt at komme på ridetur, vandretur, mountainbiketur og meget mere. Nationalpark Thy byder på unik dansk natur og dyreliv. 

Ikke langt fra Klitmøller finder du forskellige museer med alt fra kunst og kultur fra vikingetiden. Her kan blandt andet nævnes Vorupør Museum og Tømmerby Vikingegravplads.

Se alle aktiviteter og attraktioner i Thy

Begivenheder - Det sker i Klitmøller

Klitmøller har tidligere været vært for PWA World Cup i windsurf-disciplinen wave performance, hvor verdens bedste surfere dyster om mesterskabet. I 2017 var Cold Hawaii sammen med København vært for Copencold Hawaii, der var det største VM i Stand Up Paddle nogensinde, hvor hele verden blev lokket til København og Thy.

Ellers er der i hele Thy området jævnligt begivenheder af enhver art.

Se alle events i Thy her

Spisesteder

Der er mange dejlige spisesteder i Klitmøller i forhold til byens størrelse. Nyd f.eks. en lækker menu med lokale og sunde råvarer på The Garden.

Se alle spisesteder i Thy her

Overnatning

I Thy området finder du masser af overnatningsmuligheder, hvad enten det skal være i sommerhus eller som campist.

Se alle overnatningsmuligheder i Thy her

Kontakt det lokale turistbureau

Thy Turistbureau, Store Torv 4, 7700 Thisted
Email: info@thy.dk
Tlf: +45 97 92 19 00

Del denne side

Udforsk hyggelige byer

Bliv revet med af den hyggelige stemning i Nordjyllands hyggelige badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Cold Hawaii - et surfparadis i Thy

Cold Hawaii - kystliv og surfparadis i Thy

Nationalpark Thy

Smukke Nationalpark Thy byder både på kyst, klitter, klitheder, klitplantager og store søer, som du ikke må gå glip af.

Thy

Aktiv i naturen

Nordjyllands imponerende og varierede natur er skabt til outdoor oplevelser - til lands, vands og i luften. Prøv bl.a. de udfordrende MTB-ruter eller find de perfekte surf-bølger ved Vesterhavet.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.