Klitmøller | VisitNordjylland

Klitmøller

Klitmøller kaldes også for ”Cold Hawaii” og er et sandt paradis for surfere. Cold Hawaii er Nordeuropas bedste surf-spot og et af verden bedste steder at windsurfe, og hele året rundt kan surferne opleves på havet.

Klitmøller er et eftertragtet feriested i Nordjylland, beliggende 10 km sydvest for Hanstholm og 17 km nordvest for Thisted. Her er Limfjorden i øst, Vesterhavet i vest, Hanstholm i nord og Thyborøn Kanal i syd, og her oplever man rigtigt Vesterhavets fantastiske kræfter, når den kraftige atlantdønning fra Island og Færøerne med nordvest-vinden drives ind mod kysten. Vinden, bølgerne og den rå, uspolerede natur er indbegrebet af den urbane ferieby, Klitmøller, ligger i det naturspækkede Thy omkranset af Vesterhavet på den ene side og Nationalpark Thy på den anden.

Klitmøller er en hyggelig, lille fiskerby, hvor der stadig bliver landet fisk fra de små fiskerbåde, som ligger på standen. Samtidig har byen og stranden en urbanatmosfære på grund af strandpromenaderne og surfernes klubhus, Hummerhuset. Surfermiljøet, den urbane livsstil samt de gamle fiskertraditioner giver et helt unikt bymiljø, som ikke kan opleves andre steder i Danmark.

Aktiviteter og oplevelser

Klitmøller kaldes også for ”Cold Hawaii” og er et sandt Paradis for surfere. Cold Hawaii er Nordeuropas bedste surf-spot og et af verden bedste steder at windsurfe, og hele året rundt kan surferne opleves på havet. Der er også rig mulighed for selv at prøve kræfter med surfing-disciplinerne på en af byens surfskoler.

Cold Hawaii rummer dog langt mere end kun surfing. Har du lyst til en ridetur eller vandretur i Nationalpark Thy, ud at prøve kræfter i kajak eller måske opleve noget af det helt unikke fugleliv? I Thy er alt dette og meget mere muligt - og der er udfordringer og oplevelser for både store og små. Nationalpark Thy byder på unik dansk natur og mulighed for masser af aktiviteter og oplevelser. Her kan du mountainbike, cykle ture på de flotte cykelstier gennem Nationalparken, ridning, vandreture, havkajak eller bare en hyggelig svømmetur i enten Nors eller Vandet sø, som er de to reneste søer i Danmark. Der er også mulighed for at prøve kræfter på golfbanen, som ligger omsluttet af Nationalpark Thy i udkanten af Klitmøller.

Ikke langt fra Klitmøller finde du forskellige museer med alt fra kunst og kultur fra vikingetiden. Her kan blandt andet nævnes Vorupør Museum og Tømmerby Vikingegravplads.

Se alle aktiviteter og attraktioner i Thy

Begivenheder - Det sker i Klitmøller

Surfing i Klitmøller har eksisteret siden 1980’erne, og kulturen er kun vokset siden. ”Cold Hawaii”–betegnelsen er udsprunget fra surferkulturen på grund af de fantastiske vejrforhold, hvor der næsten altid er vind og bølger, ligesom på Hawaii. ”Cold Hawaii” dækker hele den vestlige kyststrækning i Thy med base i Hummerhuset på stranden i Klitmøller. Siden 2010 har Klitmøller været vært for PWA World Cup i windsurf-disciplinen wave performance, hvor verdens bedste surfere dyster om mesterskabet.

Ellers er der i hele Thy området jævnligt begivenheder af enhver art.

Se alle events i Thy her

Spisesteder

Der er få, men fine spisesteder i Klitmøller. Nyd f.eks. en lækker menu med lokale og sunde råvarer på The Garden.

Se alle spisesteder i Thy her

Overnatning

I Thy området finder du masser af overnatningsmuligheder, hvad enten det skal være i sommerhus eller som campist.

Se alle overnatningsmuligheder i Thy her

Del denne side

Cold Hawaii - et surfparadis i Thy

Cold Hawaii - kystliv og surfparadis i Thy

Nationalpark Thy

Smukke Nationalpark Thy byder både på kyst, klitter, klitheder, klitplantager og store søer, som du ikke må gå glip af.

Thy

Aktiv i naturen

Nordjyllands imponerende og varierede natur er skabt til outdoor oplevelser - til lands, vands og i luften. Prøv bl.a. de udfordrende MTB-ruter eller find de perfekte surf-bølger ved Vesterhavet.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.