Klitmøller - også kaldet Cold Hawaii pga. surfermiljøet | VisitNordjylland

Klitmøller

Cold Hawaii, som Klitmøller også er kendt under, er samlingspunkt for Vesterhavet og naturoplevelser i særklasse. Hop i Cold Hawaiis udfordrende bølger, oplev Nationalpark Thys fantastiske natur og lær om den gamle fiskertradition ved Stenbjerg Landingsplads.

Ikoniske sejlbåde pryder den brede sandstrand – trods det hyggelige udtryk er de ikke blot til pynt. Side om side med surfere sejler bådene ud på det brusende hav for at fange dagens fisk. Et anerkendt surfermiljø og gamle fisketraditioner som disse finder du kun nord for det du kender – I Klitmøller. Rid på bølgerne og mærk den kraftige atlantdønning fra Island og Færøerne, der driver ind mod kysten. Klitmøller er omkranset af det rå Vesterhav på den ene side, og naturskønne Nationalpark Thy på den anden. Surfing i Klitmøller har eksisteret siden 1980'erne, og kulturen vokser stadig. Cold Hawaii-betegnelsen er udsprunget fra surferkulturen på grund af de fantastiske vejrforhold, hvor der næsten altid er vind og bølger, ligesom hos den amerikanske ø-stat Hawaii. Cold Hawaii dækker hele den vestlige kyststrækning i Thy med base i Hummerhuset på stranden i Klitmøller.

Aktiviteter og oplevelser

Klitmøller, eller Cold Hawaii, er meget populært blandt surfentusiaster, fordi området er det bedste sted at surfe i hele Nordeuropa, og dermed et sandt paradis for surfere. Det samme er gældende med windsurfing, hvor Klitmøller er et af de bedste steder i hele verden. Klitmøllers surfparadis tilbyder mulighed for at prøve kræfter med surfing-disciplinerne på en af byens surfskoler. Klitmøller rummer dog langt mere end surfing. Tæt ved Klitmøller ligger Nationalpark Thy, og her er det muligt at komme på ridetur, vandretur, mountainbiketur og meget mere. Ikke langt fra Klitmøller finder du forskellige museer med kunst og kultur fra vikingetiden. Her kan blandt andet nævnes Vorupør Museum og Tømmerby Vikingegravplads. Se alle aktiviteter og attraktioner i Thy.

klitmoeller

Begivenheder - Det sker i Klitmøller

Klitmøller har tidligere været vært for PWA World Cup i windsurf-disciplinen wave performance, hvor verdens bedste surfere dyster om mesterskabet. I 2017 var Cold Hawaii sammen med København vært for Copencold Hawaii, der var det største VM i Stand Up Paddle nogensinde, hvor hele verden blev lokket til København og Thy. Ellers er der i hele Thy området jævnligt begivenheder af enhver art.

Se alle events i Thy her

Spisesteder

I Klitmøller er der mange muligheder for at forkæle dine smagsløg, her kan du nyde sunde lokale råvarer på The Garden. Se alle spisesteder i Thy her.

Overnatning

I Thy området er mulighederne mange for at sove godt. Her kan du sove under åben himmel i shelter eller overnatte i sommerhus eller som campist.

Se alle overnatningsmuligheder i Thy her

Kontakt det lokale turistbureau

Thy Turistbureau, Store Torv 4, 7700 Thisted
Email: info@thy.dk
Tlf: +45 97 92 19 00

Del denne side

Udforsk nordens hyggeligste byer

Bliv revet med af den magiske stemning nord for det du kender. Her finder du en perlerække af de hyggeligste badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Cold Hawaii - et surfparadis i Thy

Cold Hawaii - kystliv og surfparadis i Thy

Nationalpark Thy

Nord for det du kender - i Thy - findes den smukkeste Nationalpark, som byder på både kyst, klitter, klitheder, klitplantager og store søer. Det vil du ikke gå glip af.

Thy

Aktiv i den nordjyske natur

Få pulsen op nord for det du kender, mens du bevæger dig i naturskønne omgivelser.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.